CH STINDER'S PUMBA KTK II


@ kasvattaja

Nimi Stinder's Pumba "Pumba" Rekisterinumero VH15-028-0319
Rotu gotlanninruss-ori Koulutus ko Helppo B re 100cm
Väri & säkä ruunikko, 125 cm Kasvattaja sylvester,Tiilikanoja
Syntynyt 14.04.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Champion-arvonimi myönnetty 28.06.2016

Kantakirjattu 20.02.2016
17 + 17 + 17 + 19 = 70p. KTK-II

Stinder's Pumba hankittiin meille ystävättäreltäni sylvesteriltä tämän kaupitellessa muutamaa kasvattiaan hevostalli.netissä. Myynnissä oli tuolloin kaksi keväistä russ ja suomenhevoskasvattia, joista iskin silmäni toiseen myynnissä olevaan russiin, joka oli nimetty Leijonakuninkaassa esiintyvän pahkasika Pumban mukaan. Leijonakuningas sattui olemaan yksi kaikkien aikojen suosikki Disney elokuvistani, joten en epäröinytkään tehdä Stinder's Pumbasta tarjousta. Ei sillä, että oriilla olisi ollut kehno suku, mutta pääsääntöisesti halusin oriin juuri sen nimen takia ja olinkin iloinen, kun ystävättäreni sylvester suostui sen minulle myymään.

Pumba on oikea ahmatti ja välillä tuntuukin, ettei oriin mielessä ole muuta kuin ruoka. Orilla on pohjaton ruokahalu eikä se voikaan koskaan saada kyllikseen syötävää. Ennen Pumban karsinaan menoa taskut olisikin hyvä tyhjentää kaikesta syötäväksi kelpaavaksi tai muuten ori kyllä repii housut tai takin hajalle päästäkseen herkkuihin käsiksi. Pumban karsinan ovi olisi hyvä muistaa pitää kiinni kaikkina aikoina, sillä ori kyllä karkaa avoimesta ovesta ruokavarastolle, mikäli vain saa siihen tilaisuuden. Hoidettaessa Pumba onkin pidettävä kiinnisidottuna, mikäli haluaa säästyä oriin perusteelliselta taskujen tarkastukselta. Varusteet ori antaa laittaa vaikeuksitta, joskin satulavyön voi joutua kiskomaan kiinni, sillä herra on pullistelun maailman mestari. Talutettaessa Pumbaa saa olla yhtenään kiskomassa pois puskista, sillä ori haluaisi jatkuvasti pysähtyä tienpientareelle haukkaamaan hieman välipalaa. Muiden hevosten seurassa herra käyttäytyy asiallisesti eikä aiheuta ongelmia.

Ratsastettaessa Pumba on oikea laiskamato, jonka kanssa saa tehdä kovasti töitä ennenkuin moottorin saa käyntiin. Pumba onkin yksi laiskimmista poneista mitä tiedän eikä kaihda mennä sieltä missä aita on matalin mikäli saa vain siihen tilaisuuden. Pumba tarvitseekin määrätietoisen ratsastajan, joka pitää orin aisoissa eikä päästä sitä lipeämään työnteosta.Määrätietoinen ratsastaja selässään Pumbasta kuoriintuukin mukiinmenevä esteratsu, joka omaa kohtuullisen hyvän hyppytekniikan. Ori ei kuitenkaan ole siitä helpoimmasta päästä, sillä ratsastajan huomion herpaantuessa oriilla on taipumusta kieltää tai mennä esteen ympäri. Ei ori kuitenkaan säiky mitään tietyn tyyppistä estettä erityisemmin, siitä nyt vain on hauskaa aiheuttaa ratsastajalle harmaita hiuksia. Kovin nopeahan Pumba ei ole, mutta sen pyöreän ulkomuodon huomioiden, ori on yllättävän ketterä jaloistaan. Pumba ei myöskään ole turhan tarkka ponnistuspaikan suhteen ja lähteekin helposti hyppyyn liian aikaisin.

i. Karus Bazinga ii. Bazooka Karus
KTK II
iii. Nybergs Ben
iie. Karkurannan Senja
ie. Dahlgårds Jemina iei. Dahlgårds Kasimir
iee. Rumour's Jamina
e. Annabel B ei. Chennye's Jared eii. Jerian B
VIR MVA Ch,KTK I,YLA II
eie. Yaron Bea
VIR MVA Ch,KTK II
ee. Ami Yonie B
KTK III,YLA I
eei. Fannys Aton
VIR MVA Ch,KTK I
eee. Cresendo's Yolanda
YLA II

ei jälkeläisiä

NJ
16.11.2015 Adina lk 01: Gotlanninruss oriit 01/06 BIS3,MVA-SERT
15.12.2015 Cresendo lk 04: Gotlanninruss-orit 04/09 irtoSERT
16.02.2016 Vindemia lk 03: Gotlanninrussorit 05/12 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.