STREET OF MOSCOW


© cirith

Nimi Street of Moscow "Stella" Rekisterinumero VH03-013-5873
Rotu oldenburg-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä tummanruunikko, 168 cm Kasvattaja Hans Schreib
Syntynyt 11.02.2007 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

maahantuoja cirith

Yleisesti Stella on todella kiltti tammaneiti, joka ei varmasti tekisi pahaa kärpäsellekään. Tämä tamma viihtyy erityisesti pikku lasten lähettyvillä. Yleensä kaikki pitävät tästä neidistä sen kiltin luonteen takia, vaikka se onkin melko isokokoinen. Minulle Stella tuli ystävältäni cirithiltä, kun etsiskelin itselleni uutta kouluratsua. Hän sitten ehdotti minulle Stellaa ja koeratsastettuani tamman olin myyty. Niimpä neiti sitten matkusti mukanani Hollantiin eräänä syksyisenä päivänä. Tulevaisuudessa tulemme odottamaan tammalta paljoa kouluradoilta, sillä lahjoja sillä ainakin riittää.

Hoidettaessa Stella on rauhallinen ja sitä voivat vaivatta hoitaa pienemmätkin lapset. Ulkona hoidettaessa tamma tarkkailee ympäristöään jatkuvasti, mutta seisoo kuitenkin aloillaan. Karsinassa hoidettaessa neiti on kaikinpuolin kiltisti eikä metkuile. Harjattaessa tamma seisoo aloillaan silmät puoliummessa nauttien saamastaan huomiosta. Ruokittaessa neiti sitä vastoin kyllä nostaa metelin, jos ruoka ei tule ajoissa. Suitsittaessa tamma laskee päänsä alas ja ottaa kuolaimet varsin kiltisti suuhunsa. Satuloitaessa neiti vähän pullistelee, muttei mitään sen pahempaa. Eläinlääkärille Stella on kiltti, vaikka rokotettaessa saattaakin hieman hätkähtää. Kengitettäessä tamma nostaa kaviot kiltisti ylös ja antaa kengittäjän tehdä työnsä rauhassa.

Taluttaessa Stella on rauhallinen ja seuraa taluttajaansa kuin varjo. Maastossa talutettaessa tamma pysähtyy aina välillä nuuhkimaan ilmaa, mutta seuraa muuten taluttajaansa kiltisti. Tarhalle mentäessä neiti saattaa kiskoa kärsimättömästi riimunnarusta, muttei mitään sen pahempaa. Toisten tammojen seurassa Stella on aina varuillaan, mutta kohtelee näitä kaikinpuolin kunnioittavasti. Orien seuraa tamma suorastaan välttelee, vaikka viihtyykin hyvin tallin oldenburg orin Friseur:in seurassa. Varsojen ja nuorten seurassa neiti on aina kärsivällinen, muttei silti jaksa aina näiden villejä leikkejä. Maneesissa ja kentällä talutettaessa tamma on oma rauhallinen itsensä, vaikka saattaakin välillä säpsähdellä. Juoksutettaessa neiti tottele kuuliaisesti juoksuttajansa pienintäkin merkkiä. Lastattaessa tamma astelee traileriin muittamutkitta ilman sen suurempia ongelmia.

Ratsastaessa Stella on herkkä ja rauhallinen eikä turhia hätiköi. Tamma on todellinen opetusmestari ja soveltuu siksi niin vasta-alkajalleki kuin kokeneemmallekin. Neidin askellajeja ovat monet kehuneet ja ne ovatkin todella elastisia sekä irtonaisia. Koulua mentäessä tamma on omimmillaan ja nauttiikin olostaan täysin siemauksin. Neiti antaa ratsastajalle todella kaikkensa eikä piittaa, vaikka tämä tekisikin pikku virheitä. Perusasiat Stella taitaa todella hyvin eikä niissä ole juuri parantamisen varaa. Esteillä tamma on yhtälailla yhteistyöhaluinen kuin kouluradallakin vaikkei yhtä kapasiteetikas. Neiti kuitenkin yrittää parhaansa ja hyvän ratsastaja voi saada tammasta yllättävän paljon esteilläkin. Maastossa tamma ei pelkää mitään ja onkin täysin pomminvarma ratsu. Maastoesteillä Stella ei ole aivan yhtä energinen, mutta jaksaa kuitenkin yrittää. Vedestä neiti pitää ja uiminen onkin yksi tamman lempipuuhista.

Kilpailuissa Stella on oikea viilipytty eikä hermostu mistään. Kilpailualueen hälinää tamma tarkkailee kiinnostuneena, mutta pysyy kuitenkin kokoajan tyynenä. Tallialueella neiti on melko välinpitämättömän oloinen eikä juuri piittaa, vaikka ympärillä pyöriikin niin paljon vieraita ihmisiä. Muita hevosia tamma tarkkailee tyynen rauhallisena, muttei kiinnitä niihin sen kummempaa huomiota. Lämmiteltäessä Stella on täysin keskittynyt ratsastajaansa eikä piittaa muista ratsukoista. Portilla vuoroaan odottaessa tamma on rauhallinen ja tarkkailee kiinnostuneena ympäristöään. Kouluradalla neiti laittaa aina parastaan ja suorastaan loistaa tyytyväisyyttä. Palkintojen jaossa tamma on rauhallinen ja seisoo arvokkaasti paikallaan seremonioiden ajan. Kunniakierroksella neiti pitää yllä arvokuutensa, muttei kuitenkaan jää hidastelemaan.

i. Street Gang ii. Gangster iii. Gangs of New York
iie. Pocketthief
ie. Street Light iei. Lightning Storm
iee. Street Girl
e. Russian Doll ei. Russell eii. Russian Mafia
eie. Keep It Simple
ee. Dolly eei. God Damn
eee. Rag Doll

20.05.2014 old-o St. Petersburg von Gateaway om. Cannabis
01.01.2015 old-t Shchyolkovo von Gateaway om. Ratsutila Gateaway
01.06.2015 old-t Saransk von Gateaway om. sparrow-mind
11.07.2015 old-t Street of Oldfinion om. mori-mori
05.08.2015 old-o Torreador von Gateaway om. Malin
03.11.2015 old-o Gendt von Gateaway om. Joe
03.12.2015 old-o Winchester von Gateaway om. Janella

Street Gang on kuuluisista saksalaisista sukulinjoista tuleva kapasiteetikas ori. Luonteeltaan Gang on tempperamenttinen, muttei kuitenkaan koskaan satuttaisi ketään tahallaan. Kilparadoilla ori on kerännyt menestystä etenkin kenttäradoilta, mutta myös esteradoilla. Gangin kasvattaja on kuuluisa jalostushevosistaan. Paitsi kilparadoilla niin myös jalostuksessa orin kasvattajan kasvatit ovat näyttäneet kyntensä. Orin sukulaiset ovat menestyneet etenkin kenttäratsastuksessa, mutta myös esteradoilla.

Russian Doll on Venäjällä syntynyt upea ja erittäin lahjakas kouluratsu. Luonteeltaan tamma on rauhallinen ja ystävällinen, mutta saattaa välillä oikutella. Kilparadoilla tamma on menestynyt erityisesti kouluradoilla, mutta kapasiteettia neidillä olisi myös esteille. Dollin kasvattaja on yksi Venäjän tunnetuimmista ja arvostetuimmista. Tamma myytiin kuitenkin jo varhain Venäjältä Saksaan. Neidillä on upea ja pitkä suku, joka ei kuitenkaan ole niin kovin tunnettua.

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 2870.07
Tahti ja irtonaisuus: 3808.67
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 6678.74 op (vaikeustasolla 11)!

VALMENNUKSET

Kouluvalmennus O'Polo Warmbloods:issa 01.01.2008
Moscowin kiima aika oli kuin ihmeen kaupalla päättynyt eilen, josta Tuulia niin kovin iloitsikin saapuessaan valmennukseen. Tuulia ratsasti nyt paljon hennommalla kädellä Stellaa, joka selvästi vastasi käytökseen yhtä hyvällä käytöksellä ja voi kuinka upeaa katsottavaa oli, kun kaunis ja sulavalinjainen puoliveritamma liikkui ratsastajansa kanssa täydessä harmoniassa. Pakko myöntää, että tänään Stellan suoritus ei olisi voinut olla parempi. Eikun hei, olisipas! Peruutus meni hieman vinoon, vaikka viime valmennuksessa se oli ollut täydellistä. Eli kotona voisitte peruutella ja katsoa että kaikki sujuu suoraan ja täydellisesti, vaikkakin tämäkin hipoo jo täydellisyyttä. Laukka nousi hyvin ja pohkeenväistöt olivat mainiot.
Valmentaja: Crystal

Kouluvalmennus O'Polo Warmbloods:issa 30.12.2007
Tuulia ja Stella olivat aluksi aika hullunkurinen näky. Tammalla taisi olla kiima-aika ja orit kiinnostivat sitä enemmän kuin tarpeeksi. Stella yritti hamuilla orien perään samaan aikaan kun Tuulia kiskoi tammaa toiseen suuntaan ja tätä jatkui vähintään vartin valmennuksen alusta. Kuitenkin sitkeän yrityksen palkkana Tuulia sai tammansa komentoon ja ratsukko pääsi kunnolla valmentautumaan grand prix-tasoa, jota kyllä selkeästi olivatkin. Stellan ravatessa kaula kaarella en voinut olla hämmästelemättä tamman todellista tahtoa miellyttää ratsastajaansa, vaikka alun keppostelut taisivat tuoda Stellankin mielestä kivaa vaihtelua elämään. Parhaiten Stella kuitenkin suoritti niinkin perusasian kuin peruutuksen!
Valmentaja: Crystal
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.
</