SUPRANT NOVELLE KERJ III


@ VRL-00074

Nimi Suprant Novelle "Ellen" Rekisterinumero VH14-031-0809
Rotu suomalainen puoliverinen-tamma Koulutus ko Vaativa A re 140cm kerj CIC4
Väri & säkä rautias, 167 cm Kasvattaja Suprant
Syntynyt 27.08.2014 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kenttäratsastusjaoksen Laatuarvostelu 25.06.2016
6 + 40 + 22 + 15 + 5 = 88 p. KERJ III

Suprant Novelle tuli meille tilausvarsana Suprantista. Olin jo jonkin aikaa ihastellut neidin isäpapan Don Amadoren suorituksia kilparadoilla, joten kun huomasin, että Suprantista saisi tilausvarsoja päätin tarttua tilaisuuteen. Kesti tosin hetken löytää Don Amadorelle sopiva puoliso, mutta lopulta sellainenkin löytyi nimittäin ihastuttava rautias hannover tamma Sol Invictus. Elokuun loppupuolelle minulle syntyikin kaunis suprantilainen tammavarsa, joka sai nimekseen Suprant Novelle. Käytyäni katsomassa varsaa muutamaan otteeseen ennen vieroitusta sain luvan viedä sen kotiin. Novelle ei paljon entisten leikkitovereittensa perään haikaillut vaan löysi pian uusia Gateawayn nuorisosta.

Luonteeltaan Ellen on hyvin itsenäinen eikä paljon seuraa kaipaa. Tamma kyllä hyväksyy ihmiset lähelleen hoitotoimenpiteiden ajaksi, mutta näiden olisi syytä tapahtua mahdollisimman ripeästi. Tamma kun viettäisi aikansa mieluummin yksin karsinansa perällä nuokkuen kuin hellittävänä. Harjatessa Ellen kannattaa pitää vapaana, sillä neiti tuppaa saamaan kunnon hepulit kiinnisitomisesta. Liekö sitten lennonaikana Suomesta Hollantiin sattunut jotai ikävää, joka on aiheuttanut tammalle traumoja kiinnisitomista koskien mene ja tiedä. Ellen on myöskin päänarka, joten päänlähellä olisi syytä välttää äkkinäisiä liikkeitä ja toimia rauhallisin ja maltillisin liikkein, ettei tamma vain säikähdä. Ellenin pääarkuus tekeekin myös suitsien laitosta hieman haastavaa, sillä on niitäkin päiviä, jolloin suitsia ei tahtoisi saada päähän lainkaan neidin nostaessa päänsä ihmisten ulottumattomiin. Satulan Ellen antaa kyllä sen sijaan laittaa ilman temppuiluja. Talutettaessa Ellen osaa olla vähän sellainen hapannaama, jota ei aina huvittaisi lähteä ulos lenkille. Tällöin kyllä auttaa porkkanoilla ja omenilla houkuttelu, sillä etenkään omenoita Ellen ei voi vastustaa. Muiden hevosten seurasta tamma ei pahemmin piittaa, mutta silloin tällöin neti hakeutuu lauman seuraan nuokkumaan muiden hevosten vieressä kylki kyljessä.

Ratsastettaessa Ellen on hyvin maltillinen ja hyväksyy kyllä ratsastajan selkäänsä, mutta on kuitenkin enemmän yhden ratsastajan hevonen. Mikäli neidille palkattu ratsastaja sattuisi olemaan kipeänä täytyy minun itseni nousta Ellenin selkään, sillä olemme ainoat ratsastajat, joiden kanssa tamma vaivautuu yrittämään kunnolla. Yrittämisen puute onkin Ellenin kanssa ongelma, sillä se pistää parastaan vain harvojen ja valittujen kanssa. Kyllähän tamma muitakin tottelee kuin tuttua ratsastajaa, mutta vieraiden kanssa Ellen jättää hommat usein puolitiehen eikä vaivaudu yrittämään kunnolla. Koulua Ellen menee aina innoissaan korvat hörössä ja nätisti kuolaimella. Välillä tamma on turhankin innokas, jolloin liikkeet menevät vähän sinnepäin. Useimmiten Ellen kuitenkin suorittaa tarvittavat liikkeet suurella huolellisuudella. Esteradalla tamma ei ole kaikkein nopeimmasta päästä, mutta sitäkin tarkempi. Tamma on todella varovainen ja pudottaa vain harvoin venyen toisinaan uskomattomiinkin suorituksiin. Maastoesteradalla se onkin sitten menoa. Ellen ampaisee heti lähtömerkin saatuaan matkaan tuhatta ja sataa, jolloin pidätteet ovat paikallaan, ettei neiti väsähdä heti alkuunsa. Rauhalliset maastolenkit ovat tämän neidin mieleen, vaikka se nauttiikin eniten hurjaa vauhtia tarjoavista laukkapätkistä.

i. Don Amadore
KTK II,KRJ I,KERJ II
ii. Don Adamo iii. Don Alessio
iie. Myra
ie. Lovedy iei. Fawke
iee. Yannick Zoe
e. Sol Invictus ei. Sol Indiges eii. Smial
eie. Charon
ee. Ludi Solis eei. Lucaria
eee. Ludi Romani

20.06.2015 fwb-t Novella von Gateaway om. Hamzi
01.07.2015 kwpn-t Nicole von Gateaway om. Mette (VRL-13589)
04.12.2015 fwb-o Bonaqua von Gateaway om. Naxu VRL-12320

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

ERJ
ainoastaan sijoitukset

KRJ
ainoastaan sijoitukset
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.