SUPRANT RAMIRO EV-II


@ De Wiemselbach

Nimi Suprant Ramiro "Rami" Rekisterinumero VH14-011-0587
Rotu hannover-ori Koulutus ko Helppo A re 160cm
Väri & säkä ruunikko, 166 cm Kasvattaja Suprant
Syntynyt 24.11.2014 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Estevarsojen laatuarvostelu 20.12.2014
8 - 8 - 5 - 7 - 6 = 34p EV-II

Suprant Ramiro tuli Gateawayhin vieraillessani virtuaalitalli Suprantin huutokaupassa tallin lopettaessa toimintansa. Saapuessani Suprantiin paikalla kävikin melkoinen vilske. Hevosia ja ihmisiä oli joka paikassa, joten suuntasin kulkuni yhdelle tarhoista, joilla pidettiin nuoria hevosia ja varsoja. Varsa-aitauksilla ihmisiä oli paljon vähemmän, joten saatoin katsella rauhassa löytyisikö joukosta itselleni uutta kilparatojen tähteä. Katseltuani hetken ympärilleni iskin silmäni tähtipäiseen ruunikkoon oriin, joka näytti siltä kuin se olisi juuri vieroitettu emästään. Kaivoin huutokauppa vihkosesta varsan tiedot esille ja huomasin ilokseni vielä nimettömän orivarsan tulevan estepainotteisesta suvusta. Huutokaupan edetessä tein tarjouksen myös hyvännäköisesti aikuisesta tammasta, joka kuitenkin huudettiin toisaalle. Nimettömän orivarsan astellessa areenalle tunsin kämmenteni hikoavan, mutta onnekseni kukaan muu ei tuntunut olevan varsasta kiinnostunut. Huudettuani varsan itselleni lastasin sen oitis hevoskuljetusautooni ja suuntasin nokan kohti kotia.

Luonteeltaan Rami on oikea energia pakkaus, mikä tulee ilmi paitsi selästä käsin myös maastakäsin. Tämä herra on ehdottomasti pidettävä kiinni hoitotoimenpiteiden ajan, sillä ikiliikkujana tunnettu Rami ei jaksaisi seistä aloillaan minuuttia kauempaa jos edes sitä. Isokokoinen ori on kyllä kiltti käsiteltävä, mutten silti päästäisi ihan pieniä lapsia oriin jalkoihin pyörimään, etteivät nämä vain vahingossa jää levottoman oriin jalkoihin. Harjaus on Ramin kanssa yhtä tuskaa, sillä vaikka oriin sitoisikin kiinni se jatkaa silti levotonta paikoillaan steppailua, mikä voi tuntua hoitajasta ärsyttävältä, vaikkei ori pääsekään pyörimään karsinassaan kuin väkkärä. Kaviot Rami kyllä nostaa ylös ongelmitta, mutta herra ei vain suvaitse pitää niitä ylhäällä kovin kauan, joten kavioiden putsaus on syytä hoitaa vikkelästi. Varusteet Rami antaa kaikeksi onneksi laittaa ilman ongelmia, vaikka oriilla olisikin kova kiire päästä ulos. Talutettaessa Rami on aina menossa ja sen pitelemiseen tarvitaan kyllä ihan raavas mies sen verran voimakkaasti ori taluttajaansa kiskoo. Muiden hevosten lähettyvillä ori tuppaa esittämään kovaa poikaa ja auta armias jos Ramia lähestyy toinen ori takaata päin. Siinä saa kyllä toinen ori äkkiä kaviosta.

Ratsastettaessa Rami on kuin mikäkin höyryjuna puksuttaessaan eteenpäin täyttä vauhtia. Tälle orille eivät ihan pienet puolipidätteet riitäkään, mikäli haluaa menon pysyvän säällisissä lukemissa. Ratsastajaansa Rami kyllä onneksi tottelee, joten ainakaan ei täydy pelätä tämän energiapakkauksen ampaisevan pois ratsastajansa alta. Kuitenkin meno Ramin kanssa on välillä niin päätähuimaavaa, ettei sen selkään ole kokemattomilla tai vauhtiheikoilla mitään asiaa. Esteradalla ja etenkin uusinnassa saadessaan päästellä miten tahtoo Rami on omassa elementissään. Vaikka vauhti onkin välillä niin kovaa, että menon katsominenkin hirvittää ei Rami silti pahemmin pudottele tai kiellä. Tämä ori hyppää yli mistävain jopa mahdottomalta tuntuvista kulmista. Maastossa ori malttaa joskus jopa ottaa lunkisti nimittäin silloin kun suunnataan rannalle uimaan.

i. Ramino SWA
EV II
ii. Rabanastre
KTK III
iii. Rabano
iie. Nabradia
ie. Trevelyan iei. Argeleb II
iee. Sarn Athrad
e. Chanille SWA ei. Primo Nighthawk
KTK III
eii. Hanoi Nights xx
eie. Dublin Sky xx
ee. Chanila SWA eei. Kassian xx
eee. Chapala xx

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.