SWEET DREAMS DEI


@ tallin omaisuutta

Nimi Sweet Dreams Dei "Sweety" Rekisterinumero VH16-017-0204
Rotu shetlanninponi-tamma Koulutus vvj Vaativa
Väri & säkä voikko, 101 cm Kasvattaja Leandra,Virtuaalitalli Dei
Syntynyt 30.08.2015 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Sweet Dreams Dei tuli Gateawayhin virtuaalitalli Deistä tilausvarsana yhdessä kuuden muun varsan kanssa syyskuussa 2015. Minulla ei ennestään ollut virtuaalitalli Deistä kasvattia, joten kun minulle sattui tilaisuus saada Deistä tilausvarsaa tartuin oitis tilaisuuteen. Innostuin ehkä hiukan liikaa, sillä päädyin pyytämään varsaa peräti seitsemästä yhdistelmästä, joista kolmessa isäoriina toimi oma orini. Sweet Dreamsin vanhemmiksi valikoituivat kantakirjassa olevat ruunikko tamma Drunken Lullaby Dei sekä voikon värityksen omaava ori CW Shantylane Prada. Tästä yhdistelmästä toivoin saavani voikon varsan ja iloni olikin suuri kun Drunken Lullaby Dei elokuun 2015 lopulla pyöräytti maailmaan voikon tammavarsan, joka sai nimekseen Sweet Dreams Dei.

Sweety on luonteeltaan aivan yhtä suloinen kuin nimen perusteella voisi olettaakin. Tamma ei potki tai pure, mutta rupeaa helposti kerimään mikäli joutuu olemaan yksin pitkään tallissa. Kaikeksi onneksi neiti on ystävystynyt yhden tallikissamme kanssa ja joutuukin vain harvoin olemaan yksin, sillä myös tallilla kävijät käyvän usein neitiä rapsuttelemassa kulkiessaan tämän karsinan ohitse. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä Sweetyä ei täydy sitoa kiinni, sillä tamma kyllä seisoo aloillaan niin käskettäessä vaikka maailmantappiin asti, jos on tarve. Harjauksesta Sweety nauttii, mutta harjausta enemmän neiti nauttii pesemisestä, mikä onkin harvinaisempi juttu. Toisaalta tamma rakastaa myös piehtarointia, joten on vain hyvä, etteivät sitä haittaa pitkät pesutuokiot. Valjaat tamma antaa laittaa ongelmitta lukuunottamatta pientä pullistelua mahavöitä kiristettäessä. Talutettaessa tamma seuraa rauhallisesti taluttajansa perässä eikä flirttaile vastaantuleville oreille, mutta saattaa aina välillä pysähtyä vähäksi aikaa tienpientareelle ruohostamaan. Napakka nykäisy riimunnarusta saa tamman kuitenkin jättämään ruohostamisen sikseen. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy kylmän viileästi ja oleskeleekin mieluummin omissa oloissaan kuin sosialisoi muiden kanssa.

Ajettaessa Sweety on hyvin tottelevainen eikä metkuile, mutta on vähän hidas syttymään. Tamma olisikin syytä lämmitellä kunnolla erilaisia kaarevia uria ja erikokoisia ympyröitä tekien sekä käynnissä että ravissa ennen kuin sen kanssa alkaa kunnolla tehdä töitä. Mikäli Sweetyä ei lämmitellä kunnolla on aivan turha odotella huippusuorituksia, sillä tamma ei yksinkertaisesti taivu kunnolla selvitäkseen kaikista siltä vaadituista kaarevista urista ja volteista. Koulukokeessa näyttävä tamma on ehdottomasti parhaimmillaan päästessään kunnolla esittelemään kykyjään suuren yleisön edessä. Sweety ei kotona ole kovinkaan ryhdikäs ilmestys, mutta kilpailuissa tamma tuntuu ryhdistyvän ja sen askellukseen tulevan lisää energiaa. Tarkkuuskokeesta neiti selviytyy vähän niin ja näin ihan riippuen siitä millä tuulella tamma sattuu olemaan. Mikäli Sweety sattuu olemaan hyvällä tuulella sujuu tarkkuuskoe kuin itsestään, mutta neidin ollessa huonolla tuulella saa ohjastaja olla tarkkana ohjasapujen kanssa, etteivät keilat pääse kaatuilemaan. Kestävyyskokeessa tamma on tasainen suorittaja, yrittäen aina parhaansa, mutta yltää vain harvoin huippusuorituksiin.

i. CW Shantylane Prada
VIR MVA Ch,KTK III,VVJ I,YLA II
ii. Harmaanaaman Darth Maul iii. Angel's Wicked Game
VIR MVA Ch,KTK III
iie. Rivulet's Taste of Honey
ie. CW Bonnie Mistress iei. Taikajoen Heretic
YLA II
iee. MH Pikku Vadelma
e. Drunken Lullaby Dei
VIR MVA Ch,KTK II
ei. Sparkeagle Dei
VIR MVA Ch,KTK III,YLA II
eii. CW Sparkling Rebellion
eie. CW Ava Adore
Ch,KTK III,YLA II
ee. Edenelle Tamara
VIR MVA Ch,KTK II,VVJ I
eei. CW Tallby
VVJ I,YLA II
eee. CW Cranberry
KTK II

ei jälkeläisiä

NJ
15.08.2016 Adina lk 06: Shetland tammat 04/12 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.