TRANSCEND SWA


@ kasvattaja

Nimi Transcend SWA "Ransu" Rekisterinumero VH15-021-0045
Rotu trakehner-ori Koulutus ko Vaativa B re 150cm
Väri & säkä kimo, 168 cm Kasvattaja Vibaja,Kingsvalley
Syntynyt 31.12.2014 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Transcend SWA tuli meille Kingsvalleystä Vibajan tarjotessa kolmea estepainotteista tammaansa ulkopuolisten käyttöön. Minun oli tietenkin aivan pakko saada näistä kolmesta tammasta varsat, joten ryhdyin oitis tutkailemaan Kingsvalleyn oritarjontaa. Löydettyäni Kingsvalleystä mieleiset oriit kullekin tarjottavalle tammalle sovimme Vibajan kanssa astutuksista. Transcendin emä Transience astutettiin kimolla täysiverioriilla Ringmail xx, joka ei tosin rakenteellisesti ole mikään kukkanen. Astutuksen jälkeen jäin innolla odottamaan varsan syntymää toivoen salaa, että varsa olisi perinyt isänsä kimon värityksen. Rukouksiini vastattiin ja niinpä Transience pyöräytti maailmaan kimon orivarsan uuden vuoden aattona vuonna 2014.

Ransu on hieman kömpelö oripoika, jonka jalkoihin on hyvin helppo jäädä oriin innostuessa. Se kun tuppaa unohtamaan katsoa minne jalkansa pistää, joten aivan pieniä lapsia ei oriin karsinaan saa päästää. Pohjimmiltaan ori on kuitenkin hyvin kiltti eikä tahallaan tallo ketään jalkoihinsa, vaikka välillä innostuksissaan unohtaakin, etteivät ihmiset ole sopivia kumppaneita leikkimiseen. Mikäli oria hieman komentaa sen saa kuitenkin seisomaan aloillaan hoitotoimenpiteiden suorittamisen ajan. Harjaamisesta Ransu nauttii suunnattomasti, mutta jouhien selvittely tuppaa oriin mielestä olemaan yhtä tuskaa. Siinä kun tuntuu menevän pieni ikuisuus ellei oriin jouhia ole selvitelty vähään aikaan, joten sen harja ja häntä olisi syytä käydä läpi päivittäin takkujen varalta. Varusteet Ransu antaa laittaa kiltisti joskin viskoo toisinaan päätään ylös suitsia laitettaessa. Talutettaessa Ransu on yli innokas ja joskus tuntuu siltä, että ori innostuksissaan onnistuu sotkeutumaan jopa omaan riimunnaruunsa. Muiden hevosten seurassa herra on hyvin leikkisä eikä aina tunnu ymmärtävän, ettei kaikkia hevosia huvita leikkiä yhtäpaljon kuin oria itseään.

Ratsastettaessa Ransu on hyvin energinen ja joskus turhankin energinen. Ori tarvitsee ehdottomasti kovemmat olympiakuolaimet esteille, sillä tavallisilla nivelkuolaimilla pidätteitä ei tahdo saada millään menemään läpi. Isänsä puolelta Ransu on perinyt myöskin ison laukan, mikä tekee orille hankalaksi mahtua pieniin väleihin, mutta mikäli massiivisen orin saa koottua tarpeeksi hyvin se selviää hyvin myös lyhyemmistä esteväleistä. Ransun kanssa on vain pidettävä huolta siitä, ettei ori kuumu liikaa ja sille olisikin annettava jatkuvasti puolipidätteitä tai muuten homma lähtee käsistä. Massiiviseksi oriiksi Ransu on yllättävän ketterä ja se selviää hyvin hieman tiukemmistakin käännöksistä. Ransu on kuitenkin hyvin tarkka hyppy kulmista eikä suostu hyppäämään vinoista kulmista. Oriilla on myöskin vaikeuksia löytää oikea ponnistuspaikka itsenäisesti, joten se tarvitsee ratsastajansa apua oikeuden paikkojen löytämisessä sekä voimakkaat pohjeavut ratsastajaltaan ennen hyppyyn lähtöä. Ransu ei erityisemmin pelkää mitään tiettyä estetyyppiä vaan hyppää yli kaikkein kirkasvärisimmistäkin esteistä epäröimättä. Maastossa ori on malttamaton ja haluaisi kokoajan vain laukata eikä tahdo oikein pysyä hitaammissa askellajeissa.

i. Ringmail xx ii. Meander xx iii. Tobermorite xx
iie. Meandrina xx
ie. Ringlet xx iei. Swathe xx
iee. Ringtail xx
e. Transience ei. Johnny Ringo eii. Kibitzer
eie. Jonquilin
ee. Transiencyl eei. Phagocyte
eee. Transient Hymn

02.10.2016 trak-o Beyond WD om. Waldenfeld

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.