TUISKULAN SIGMUND


@ E.A.

Nimi Tuiskulan Sigmund "Siku" Rekisterinumero VH15-053-0204
Rotu norjanvuonohevonen-ori Koulutus vvj Vaativa
Väri & säkä ruunihallakko, 142 cm Kasvattaja felissa,Tuiskula
Syntynyt 11.08.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Tuiskulan Sigmund ostettiin meille Tuiskulan Tallin kasvattimyynnistä. En ollut varsinaisesti etsimässä uusia vuonohevosia talliin, mutta nähdessäni Sigmundin myynti-ilmoituksen Tuiskulan sivuilla en voinut vastustaa kiusausta soittaa felissalle ja tehdä orivarsasta tarjous. Felissa kiitti minua tarjouksesta ja lupasi soittaa takaisin viikon sisään josko orivarsa meille lähtisi. Jäin siis toivomaan parasta ja parin päivän päästä felissa soittikin, että orivarsa voisi matkaamme lähteä. Pakkasin siis oitis kimpsuni ja lähdin hakemaan Sigmundia kotitilaltaan Varsinais-Suomesta.

Siku on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja elämään rennosti suhtautuva oriherra, jolle tärkein asia maailmassa tuntuu olevan ruoka. Orille meneekin miltei kaikki mitä sille tarjoaa aina nuivahtaneista ruohontupsuista mehukkaisiin omenoihin. Siku onkin oikea ahmatti, jonka karsinaan ei ole menemistä ruoka-aikoina, sillä ori puolustaa ruokakuppiaan mustasukkaisesti. Ruoka-aikoja lukuunottamatta Siku on kumminkin hyvin ystävällinen. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Sikua ei välttämättä täydy sitoa kiinni, sillä vaikka ori välillä vähän liikehtiikin, pysyy se kuitenkin aloillaan komennettaessa. Harjattaessa Siku on onnessaan ja nauttii täysin siemauksin harjan hierovista vedoista. Valjaat ori antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Siku seuraa kiltisti taluttajansa perässä eikä pahemmin temppuile. Tosin saattaa hieman esiintyä, mikäli tammoja sattuu tulemaan vastaan. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy yleensä moitteettomasti, mutta saattaa hieman uhitella toisille oreille tammojen lähettyvillä.

Valjakkoa mentäessä Siku on hyvin mielyttävä tapaus, sillä ori vastaa ohjastajansa ohjasapuihin säntillisesti vastaanpanematta. Ori on hyvin herkkä ohjasavuille eikä siedäkään yhtään kova kätistä käsittelyä. Siku on kuitenkin hyvin herkkä ohjasavuille ja reagoi pienimpäänkin ohjastajansa antamaan ohjasapuun ripeästi. Sikun kanssa täytyy ajoittain käyttää melkoisesti pidätteitä, sillä orilla on ikävä taipumus painaa ohjille energiselle päälle sattuessaan. Koulukoe ei ole niitä Sikun vahvuuksia, mutta yleensä ori suoriutuu ihan mukiinmenevästi sijoittuen luokan keskipaikkeille. Tarkkuuskokeessa oriin ohjastajan pitää pysyä tarkkana, sillä Siku saattaa yrittää mennä porttien ohi tai liian läheltä portit muodostavia keiloja, mikäli ohjastaja ei ohjaa oria juuri täsmälleen oikeasta kohdasta porttien lävitse. Marathon osuudella Siku on omimmassa elementissään, sillä kestävänä hevosena ori jaksaa edetä läpi raskaan marathonosuuden mutaisellakin kelillä.

i. Stjöbørg Zar ii. Galland Zace iii. Byhring Zed
iie. Galland Fern
ie. Kjetil Zelda iei. Jansrud Kævah
iee. Storvik Zenna
e. Signe Siw ei. Åsmund Rikke eii. Trygve Tore
eie. Ragnhild
ee. Signe Evelyn eei. Stig Kent
eee. Torunn May

ei jälkeläisiä

30.06.2018 NJ Penrose Shires lk 03: Kevyet kylmäveriset irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.