UNDERMINING EV I


@ Hengstenstation van Uytert

Nimi Undermining "Unto" Rekisterinumero VH15-044-0279
Rotu holstein-ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä tummanruunikko, 167 cm Kasvattaja sparrow-mind,Shangri La
Syntynyt 30.06.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Estevarsojen laatuarvostelu 25.08.2015
9 - 10 - 2 - 5 - 1 - 3 = 30p EV-I

Undermining tuli meille Shangri Lan kesäkuun kasvattimyynnistä. Huomatessani sparrow-mindin mainostavan myytävänä olevia kasvattejaan eräällä usein vierailemallani foorumilla aukaisin myynti-ilmoituksen innoissani, sillä entiset sparrow-mindilta hankkimani kasvatit olivat menestyneet jo mukavasti kilparadoilla. Käydessäni läpi tällä kertaa myytävänä olevia kasvatteja huomioni kiinnittyi estepainotteiseen holsteiner varsaan, jonka vanhemmat oli palkittu ERJ:n laatuarvostelussa III-palkinnolla, minkä lisäksi varsan isän isä oli ihailemani Armani Code. Sparrow-mindin hyväksyttyä tarjoukseni keskustelimme hetken nimestä kunnes varsalle päädyttiin antamaan nimeksi Undermining. Päästyämme sopimukseen varsan nimestä sovimme vielä että varsa muuttaisi uuteen kotiinsa Hollannissa heti vieroituksen jälkeen.

Luonteeltaan Unto on vähän levoton, mutta kiltti. Ori on oikea säheltäjä ja tarvitseekin johdonmukaista, mutta tiukkaa käsittelyä. Juuri säheltävän luonteensa takia ori ei sovi aivan aloittelijoiden tai arkailijoiden käsiteltäväksi, sillä näitä ori vedättää kuus nolla. Varmalla ja johdonmukaisella käsittelyllä oriin voi kuitenkin saada unohtamaan pelleilyn. Useimmiten herralle riittää pari topakkaa ärähdystä pelleilyn lopettamiseksi, mutta toisinaan se ei tunnu ottavan kieltoja kuuleviin korviinsa. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Unto olisikin syytä sitoa kiinni, mikäli hoitaja haluaa saada hoitotoimenpiteet tehdyksi säällisessä ajassa. Harjauksesta ori tuntuu nauttivan, vaikkei aina oikein jaksaisikaan seistä aloillaan, mikä tekee orin putsaamisesta näyttelykuntoon yhtä tuskaa. Varusteet Unto antaa laittaa useimmiten ongelmitta, vaikka onkin välillä vähän hankala. Talutettaessa Unto seuraa suht hyvin taluttajansa perässä, mutta saattaa vähän intoutua tammojen lähettyvillä. Muiden hevosten seurassa ori saattaa välillä olla hankala, mutta yleensä herra omaa moitteettomat käytöstavat.

Ratsastettaessa Unto osaa olla välillä raivostuttava, sillä ori tuntuu aina olevan menossa. Unto tarvitseekin selkäänsä jämäkän ja itsevarman ratsastajan, joten aloittelijoilta ja arkajaloilta on pääsy kielletty tämän herran selkään. Ori nimittäin tekee mitä tahtoo mikäli ratsastaja on vähäänkään epävarma. Tiukan ja johdonmukaisen ratsastajan kanssa ei Unto kuitenkaan rupea sen pahemmin pelleilemään kunhan sille on ensin tehty selväksi kuka on pomo. Esteillä peloton oriherramme on omimmassa elementissään, sillä esteillä ori jaksaa jopa keskittyä kun taas koulua mentäessä ori kiipeilee pitkin seiniä. Kouluratsastus ei näin ollen oikein sovikaan Unton luonteelle vaan se janoaa vauhtia ja jännitystä. Unto ei pelkää erikoisempiakaan esteitä vaan hyppää yli kaikesta mitä vastaan tulee korvaansa lotkauttamatta. Ori on myöskin yllättävän ketterä jaloistaan ja selviää helposti tiukoistakin kulmista. Unto on perinyt vanhemmiltaan hyvän hyppytekniikan ja pudotteleekin vain harvoin. Oria ei haittaa, vaikka ratsastaja arvioisi ponnistuspaikan hieman väärin, sillä ori venyy uskomattomalla tavalla korkeutta ja pituutta esteen yli.

i. Underground Hallucination xx
ERJ III
ii. Armani Code xx iii. Singapore xx
iie. Vera Wang xx
ie. Candy xx iei. Candecto xx
iee. Ambienne xx
e. Wister Cosmalize
ERJ III
ei. Lascor GER eii. Barinton
eie. . Vivienne
ee. Cosmic Ways
ERJ II,YLA II
eei. Flash Me Space
eee. Whita

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
starttaa vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.