VALIANT SECRET SWEETHEART


@ Landgestüt Celle

Nimi Valiant Secret Sweetheart "Retu" Rekisterinumero VH15-031-0289
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä kimo, 165 cm Kasvattaja Taciturn,Valiant Warmbloods
Syntynyt 14.02.2015 (1v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Nähdessäni Valiant Warmbloodsin helmikuisen kasvattimyynnin eräällä usein vierailemallani foorumilla päätin nopeasti vilkaista millaisia varsoja olisi kaupan.Tiesin nimittäin Valiantista tulevan pääsääntöisesti estepainotteisia puoliverisiä, jotka olivat selkeä vähemmistö Gateawayn puoliveristen joukossa. Niinpä tutkin tämän kertaisten myytävien valiantilaisten varsojen tiedot huolella ennenkuin päädyin tekemään tarjouksen kahdesta oriista ja kahdesta tammasta eli yhteensä neljästä esteratojen tulevaisuuden lupauksesta. Yksi näistä varsoista oli kimo orivarsa Valiant Secret Sweetheart, jolta kasvattajan mukaan saattaa odottaa menestystä kilparadoilta. Taciturnin hyväksyttyä tarjoukseni neljästä varsasta allekirjoitin niiden kauppakirjat, minkä jälkeen sovimme, että varsat lennätettäisiin Suomesta Hollantiin niiden ollessa vuoden vanhoja.

Retuksi ristitty ori on yksi paras luonteisimmista hevosista mitä tiedän. Ori ei potki tai pure tai omaa muitakaan pahoja tapoja, joten sanalla sanottuna se on oikea herrasmies kiireestä kantapäähän. Retun kultainen luonne tekeekin siitä yhden tallin suosikeista ja oriin karsinan luota saakin jatkuvasti olla hätistämässä pois lapsilaumaa. Harjattaessa Retu seisoo aloillaan kuin tatti niin kauan kunnes hoitaja on poistunut karsinasta ja lukinnut karsinan oven perässään, minkä jälkeen herra usein kuikuilee karsinansa puolioven yli kerjäten rapsutuksia karsinansa ohi kulkevilta ihmisiltä. Kauaa ei oriin yleensä täydykään odottaa kunnes joku jo rapsutteleekin sitä korvan takaa. Varusteet Retu antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa ori seuraa kuuliaisesti taluttajansa perässä eikä temppuile. Muita hevosia Retu kohtelee samaan herrasmiesmäiseen tapaansa kuin kaksijalkaisakin eikä sotkeudu riitoihin.

Ratsastettaessa Retu on hyvin kuuliainen ja miellyttämishaluinen eli toisin sanottuna aivan yhtä ihana tapaus kuin maastakin käsiteltäessä.Esteratsuna Retu on vailla vertaa, vaikkei ori ehkä olekaan se esteratojen kaikista kirkkain tähti. Retu kuitenkin yrittää aina parhaansa, mikä riittää usein palkintosijoille asti. Nopeudessa ori häviää monelle tähtihevoselle, mutta hyppy varmuudessa Retua ei voita kukaan. Ori tuntuu aina tietävän täsmälleen kuinka korkealle ja kuinka pitkälle sen on hypättävä eikä jätä yhtään ylimääräistä ilmaa itsensä ja esteen väliin. Vaikka välillä näyttääkin siltä, että oriin kaviot ovat vain millin päässä herkästi putoavista puomeista ei herralla kuitenkaan ole taipumusta pudotteluun, sillä se kerää jalkansa huolellisesti alleen hypyn ajaksi. Retu ei myöskään pahemmin kieltele ellei ratsastaja sitten yritä lähestymistä aivan mahdottomasta kulmasta, joilloin Retun pitäisi hypätä vinosti esteen yli, mistä ori ei pidä. Maastossa Retu on hyvin rauhallinen eikä pahemmin säiky, vaikka kulkeekin varpaillaan vilkkaiden teiden läheisyydessä.

i. Valiant Ignatius ii. Imperial iii. Damn Those Mudcrabs
iie. Leonie Who
ie. June Alive iei. WR Mr. Bodacious
iee. Princess Patricia
e. Kodon Kiss Me Maybe ei. Cavalier eii. Gentleman II
eie. Isteria Jean
ee. White Kiss eei. Kiss Me Quick
eee. White Lady

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.