VALIANT SMASHBOX


@ Landgestüt Celle

Nimi Valiant Smashbox "Smash" Rekisterinumero VH15-031-0288
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä tummanruunikko, 169 cm Kasvattaja Taciturn,Valiant Warmbloods
Syntynyt 11.02.2015 (1v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Nähdessäni Valiant Warmbloodsin helmikuisen kasvattimyynnin eräällä usein vierailemallani foorumilla päätin nopeasti vilkaista millaisia varsoja olisi kaupan.Tiesin nimittäin Valiantista tulevan pääsääntöisesti estepainotteisia puoliverisiä, jotka olivat selkeä vähemmistö Gateawayn puoliveristen joukossa. Niinpä tutkin tämän kertaisten myytävien valiantilaisten varsojen tiedot huolella ennenkuin päädyin tekemään tarjouksen kahdesta oriista ja kahdesta tammasta eli yhteensä neljästä esteratojen tulevaisuuden lupauksesta. Yksi näistä varsoista oli Smashbox jota sen kasvattaja kaupitteli lähinnä harrastekäyttöön, mutta saatoin nähdä Taciturnin olevan mielissään kun tarjosin oriille kisapainotteista kotia. Taciturnin hyväksyttyä tarjoukseni neljästä varsasta allekirjoitin niiden kauppakirjat, minkä jälkeen sovimme, että varsat lennätettäisiin Suomesta Hollantiin niiden ollessa vuoden vanhoja.

Smash ei ole luonteeltaan kaikista helpoimmasta päästä ja se aiheuttaakin hoitajalleen yhtenään harmaita hiuksia. Ori tuntuu aina olevan täynnä itseään ikään kuin se kuvittelisi olevan kuninkaallinen, jonka jokaista mielenoikkua on noudatettava. Smash ei näin ollen varsinaisesti lukeudukaan tallin henkilökunnan suosikkeihin ja vain kourallinen ihmisiä suostuu sitä hoitamaan. Hankalan luonteensa vuoksi Smash tarvitsee napakan hoitajan, joka ei anna oriille periksi missään olosuhteissa.¨ Hoitotoimenpiteiden ajaksi Smash on sidottava ehdottomasti kiinni ainakin jos haluaa saada oriin hoidetuksi mahdollisimman vikkelästi. Harjattaessa hoitajan on syytä pysyä skarppina, mikäli haluaa välttyä hampaanjäljiltä käsivarressa, sillä Smashilla on taipumusta osoittaa mieltään näykkimällä, mikäli sen herkkää hipiää harjataan herran mielestä turhan kovaotteisesti. Varusteiden laitto on Smashin kanssa yhtä tappelua, mutta lopulta ne aina saadaan oriin päälle. Talutettaessa Smash on lievästi sanottuna malttamaton ja käyttääkin välittömästi tilaisuutta hyväkseen jyrätä taluttajansa ylitse, mikäli se vain sellaisen tilaisuuden saa. Muista oreista Smash on pidettävä niin kaukana kuin mahdollista, sillä ori on oikea päälle päsmäri eikä kunnioita edes laumassa itseään korkeammassa asemassa olevia oreja vaan haastaa riitaa kaikkien kanssa aina kun saa siihen mahdollisuuden.

Ratsastettaessa Smash on vaikeahko tapaus eikä sen selkään uskallakaan päästää aivan ketätahansa. Ori kun tuntuu kuvittelevan voivansa pomottaa ketä vain miten lystää ja se nauttiikin saadessaan aiheuttaa ratsastajalleen harmaita hiuksia. Smashin kanssa voikin varautua kaikkeen mahdolliseen möröistä säikkymisestä pystyynnousemiseen asti, joten aika sen kanssa ei ainakaan käy pitkäksi. Ori tarvitseekin selkäänsä jääräpäisen ja napakan ratsastajan, joka ottaa oriilta luulot pois selkäännoustuaan. Ori nimittäin kyllä jättää temppuilut vähemmälle huomattuaan, ettei tempuilla ole ratsastajaan mitään vaikutusta. Alituinen valppaus on kuitenkin tärkeää Smashin kanssa, sillä ori kyllä aloittaa temppuilut uudestaan, jos sille antaa siihen tilaisuuden. Esteratsuna Smash on kuitenkin hyvin taitava, mikäli oriin vain saa ensin ruotuun. Smash on hyvin peloton hyppääjä eikä epäröi hypätä erikoisempienkaan hökötysten ylitse. Lyhyet suhteutetut välit kuitenkin tuottavat isolaukkaiselle oriille ongelmia ellei ratsastaja ala lyhentää sen askelta hyvissä ajoin. Myös tiukat käännökset tuottavat Smashille vaikeuksia, joten sen kanssa olisikin hyvä valita hieman pidemmät tiet esteille. Maastossa Smash on säikkyvinään kokoajan puskissa piileskeleviä mörköjä, vaikkei se oikeasti mitään säiky.

i. Sauerampfer ii. Sauenmeier iii. Meiner III
iie. Sargent
ie. Selena iei. Bibliteka
iee. Silvia
e. Cajonat's Covergirl ei. Figgy Windmill eii. Rapture Mohawk
eie. The River Angela
ee. Congeniality Fancy eei. Spinner Peigan
eee. Sweet Daphne

06.09.2015 fwb-o klp Brave Vividness om. Strife

OMINAISUUSPISTEET

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 3008.44
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 3801.83
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 6810.27 op (vaikeustasolla 11)!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.