WYAT HELLOGOODBYE KTK III


@ tallin omaisuutta

Nimi Wyat Hellogoodbye "Helo" Rekisterinumero VH16-017-0146
Rotu shetlanninponi-ori Koulutus vvj Noviisi
Väri & säkä rautiaanpäistärikkö, 100 cm Kasvattaja Miia Maria, Konkkaronkka
Syntynyt 28.08.2015 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 28.03.2017
15 + 17 + 15 + 17 = 64p. KTK-III

Wyat Hellogoodbye oli pikemminkin heräteostos kuin tarkoituksen mukainen hankinta. Olin tuolloin vierailulla Miia Marian luona Konkkaronkassa tutustumassa tallin oritarjontaa, sillä mielessäni oli käynyt astuttaa muutama tallin tammoista Konkkaronkkalaisilla shetlanninponioreilla. Miia Marian kierrättäessä minua ympäri oritallia kertoilin, samalla kun ihastelin toinen toistaan upeampia oreja, Gateawayssä asustelevien kasvattien kuulumisia. Miia Maria oli mielissään kuullessaan kaikkien meillä olevien kasvattiensa menestyneen sen verran hyvin kilparadoilla, että ne oli siirretty jo täyspäiväisesti jalostuskäyttöön. Valikoituani tammoilleni sopivat oriit Miia Maria opasti minut tarhalle, jossa laidunsi komea rautiaanpäistärikkö vuotias ori. Katsahdin Miia Mariaa kulmiani kohottaen hänen alkaessaan kertoa oriin sukutaulusta, sillä tämän ei ollut ollut tarkoitus olla ponin ostoreissu. Tutkailin kuitenkin meitä tarhanperältä tuijottavaa rautiaan päistärikköä oria suurella mielenkiinnolla, sillä huomasin heti oriilla olevan erinomaisen rakenteen. Vähän hontelohan se vielä oli, mutta saisi nopeasti lisää lihasmassaa kunhan sen kanssa aloitettaisiin treenaaminen. Miia Maria kertoi oriin olevan myynnissä vain, koska hänellä itsellään ei ollut sille riittävästi aikaa ja että siitä saisi vähällä treenauksella erinomaisen valjakkoponin seuraamaan Wyat Weasleyn ja Wyat Rosemundin jalanjälkiä valjakkoradoilla. Miia Marian kertoessa vielä muiden saman kesän varsojen löytäneen jo kodit suli sydämeni lopullisesti etenkin kun Miia Marian oriista pyytämä hinta ei ollut suuren suuri. Niinpä sitten huomasinkin pian lastaavani uusinta hankintaani traileriin miettiessäni samalla kuinka tässä nyt näin kävi?

Helo on oikein vekkuli ori, jolta ei puutu pilkettä silmäkulmasta. Ori tietää täsmälleen mitä tahtoo eikä epäröi kiusata hoitajaansa saadaksen mitä tahtoo esimerkiksi Helo ei pidä pesemisestä ja se olisikin syytä kiinnittää ketjuilla molemmin puolin päätä kiinni, sillä muuten ei herran pesemisestä kyllä tule yhtään mitään, sillä herra yrittää jatkuvasti näykkäistä hoitajaansa takapuolesta tai käsivarresta, mikäli tämä ei ole varovainen. Kiinnisidottunakaan Helo ei epäröi potkaista persuboksin takaseinää, mikäli vesi on liian kuumaa tai kylmää. Pesemistä lukuunottamatta ori antaa yleensä tehdä muut hoitotoimenpiteet kaikessa rauhassa, mutta saattaa joskus yrittää nappaista harjan hoitajansa kädestä tai tehdä muuta vastaavaa pientä kiusaa. Helon kanssa olisikin näin ollen tärkeää pitää pää kylmänä, sillä ori ei kovin kauan jaksa hevosenleikkejään harrastaa mikäli niillä ei ole hoitajaan mitään vaikutusta. Harjauksesta ori kyllä nauttii, mikä onkin hyvä asia, sillä ori rakastaa myös piehtaroimista ja muistuttaakin usein tarhasta tullessaan enemmän mutahirviötä kuin hyvä rakenteista shetlanninponia. Tämän vuoksi orille olisikin hyvä muistaa etenkin sateisella säällä laittaa loimi tarhaan mikäli haluaa välttyä parin tunnin puunaukselta. Varusteet Helo antaa laittaa ilman ongelmia vaikkei aina suostukaan heti ottamaan kuolaimia suuhunsa. Talutettaessa ori seuraa hyvin taluttajansa perässä, mutta saattaa hieman machoilla mikäli vastaan sattuu tulemaan tammoja. Ori onkin näin ollen oikea naistenmies eikä voi vastustaa tammoille flirttailemista eikä herra myöskään pidä kilpailusta, joten se on kova haastamaan riitaa toisten orien kanssa mikäli tammoja on lähettyvillä. Herra olisikin syytä pitää hyvän etäisyyden päässä muista oreista ettei vahinkoja pääsisi sattumaan.

Ajettaessa Helo on jokseenkin malttamatonta sorttia ja painaakin kovasti ohjille. Ei ori kuitenkaan tottelematon ole vaan tottelee ohjastajansa ohjasapuja mukisematta. Helo vaatii kuitenkin pehmeäkätisen ja tarkan ohjastajan, joka pysyy tyynenä tilanteessa kuin tilanteessa. Helolla kun on taipumusta nähdä mörköjä vähän joka puolella etenkin jos sille tulee tylsää. Oriin kanssa olisikin syytä tehdä paljon vaihtelevia tehtäviä, jottei se tylsisty ja ala keksimään erilaisia konnankoukkuja. Koulukoe ei ole herran bravuuri ja se yltääkin siinä vain keskinkertaisiin suorituksiin sijoittuen usein keskikastin paikkeille. Tarkkuuskoe on enemmän Helon mieleen sen päästessä suoriutumaan aivotyötä hieman enemmän vaativista tehtävistä. Kuitenkin ohjastajan olisi hyvä muistaa ohjata ori tarkasti porttien keskeltä, sillä herralla on taipumusta ajautua enemmän portin vasempaan reunaan mistä seuraa kaatuneita tolppia, mikäli ohjastaja ei pysy tarkkana. Kestävyyskokeessa ori suoriutuu usein mallikkaasti mikäli ohjastaja muistaa tarkkailla vauhtia. Herralla kun on taipumusta kaahottamiseen ja se väsyttääkin itsensä helposti osuuden alussa ellei ohjastaja pidä vauhtia maltillisena.

i. Wyat Jazzy Jabilant
Ch, KTK II
ii. Lincoln
iii. Jonatan Lejonhjärta
Ch,VVJ II,YLA II,SHLA II
iie. Fringilla
KRJ I,YLA I,SHLA I
ie. Capucine v. Moons
Ch,KTK II,KRJ I
iei. Hercules
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ II,YLA I,SHLA I
iee. Last Drop Falls
KTK III,KRJ I
e. Wyat Euphoria
KTK III
ei. Breezy Jamming
Ch,VSN World Ch,KTK III,VVJ I,KRJ I,SHLA I
eii. Heston B
eie. Kuusiston Cinderella
ee. Huvin Eulalia
KTK III, VVJ I
eei. Cynton Desperado
VIR MVA Ch
eee. Xenan Bree

ei jälkeläisiä

NJ
15.08.2016 Adina lk 01: Shetland oriit 03/12 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.