WYAT ROSEMUND


@ kasvattaja

Nimi Wyat Rosemund "Rose" Rekisterinumero VH15-017-0368
Rotu shetlanninponi-tamma Koulutus ko Helppo B vvj Vaativa
Väri & säkä rautias, 99 cm Kasvattaja Miia Maria, Wyat Shetlands
Syntynyt 05.01.2015 (6v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Wyat Rosemund saapui Gateawayhin Wyat Shetlandsista kesäkuun alussa vuonna 2015. Tamman kasvattaja kuvaili sitä oikeaksi sähläriksi, mutta käydessäni katsomassa neitiä sen kotitilalle ei se mielestäni vaikuttanut sähläriltä milläänlailla. Suloinen raudikko tamma oli jo kuuden ja kasvattajan mukaan se oli sekä ajo-että ratsukoulutettu. Kilparadoilla Rosemund ei kuitenkaan ollut ehtinyt vielä käymään, sillä kasvattajan aika ei yksinkertaisesti ollut riittänyt neidin aktiiviseen treenaamiseen, joten se oli saanut pääasiallisesti olla laitumella. Neiti olikin melko tuhdissa kunnossa käydessäni sitä katsomassa, mutta tarvitsin talliin uusia valjakkoponeja, joten tein siitä tarjouksen ajatellen neidin joutuvan Gateawayssä heti ensimmäiseksi laihdutuskuurille. Miia Marian hyväksyttyä tarjoukseni ja allekirjoitettuani kauppakirjan Rosemund lastattiin mukanani tuomaan traileriin.

Rose on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja kiltti eli siis oikea halinalle, jonka kanssa kaikki tulevat toimeen oli sitten kyse kaksi-tai nelijalkaisista. Roselle ei kuitenkaan saisi syöttää herkkupaloja, sillä tammalla on taipumusta lihomiseen. Valitettavasti vain monet pikkulapset viihtyvät tamman karsinan lähellä syöttäen tammalle herkkupaloja yhtenään, joten neiti vaatiikin rankkaa treeniä alituisen ahmimisen ohella. Hoidettaessa Rosea ei täydy sitoa kiinni, sillä tamma kyllä seisoo aloillaan komennettaessa. Harjattaessa Rose nauttii saamastaan huomiosta täysin siemauksin ja nuokkuu silmät puoliummessa aloillaan harjauksen ajan. Valjaat tamma antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Rose pysyy hyvin taluttajansa käsissä eikä lähde omille teilleen. Muiden hevosten seurasta tamma nauttii, mutta silloin tällöin se viihtyy mieluummin yksikseen.

Ajettaessa Rose on hyvin energinen ja välillä jopa malttamatonkin, joten sen kanssa kannattaisi purkaa turhat energiat ulos juoksuttamalla ennen töihin ryhtymistä. Ohjastajansa apuihin tamma kuitenkin vastaa tunnontarkasti tehden täsmälleen mitä ohjastaja pyytää. Rose onkin erittäin miellyttämisenhaluinen ja tekee kaikkensa mielyttääkseen ohjastajaansa. Pörröinen tamma on kertakaikkiaan suloinen näky vetäessään rattaita kilpailuissa ja sulattaakin kaikkien sydämet suloisella olemuksellaan. Koulukokeesta Rose selviää aina hyvin pistein, sillä tamma laittaa silloin kaikkensa peliin suoriutuen kaikista vaadituista kuvioista moitteetta. Tarkkuuskoe ei sen sijaan ole Rosen parhainta alaa ja se sujuukin tammalta hieman vaihtelevasti riippuen siitä kuinka tarkasti tamman ohjasta sitä ohjastaa porttien läpi. Kestävyyskoe on toinen osuus energisen tammamme mieleen, sillä siinä se saa laittaa kaiken vauhdin mitä pienistä kavioista löytyy peliin. Rose ei kuitenkaan ole kovin kestävä, joten ohjastajan on pidettävä huolta, ettei tamma väsytä itseään heti alkumatkasta.

i. Breezy Jamming
Ch, KTK-III, VVJ-I, KRJ-I, SHLA-I
ii. Heston B
iii. Oswore Pioneer
iie. Emerald Swing Lana
ie. Kuusiston Cinderella iei. Elegan's Duerto
iee. Kuusiston Black Spider
e. Rosebud Dei
Ch,KTK III
ei. Donte v.d. Zambo
KTK II
eii. Unai v.d. Zambo
eie. Eowina v.d. Moor
ee. Caradas Raja
VIR MVA Ch,KTK III
eei. King Colin
eee. India

03.01.2016 she-t Ponipalleron Rosa om. Veera R.

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa
Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.