WYMOND BELENUS


@ Sherwood Shire

Nimi Wymond Belenus "Pelle" Rekisterinumero VH15-104-0040
Rotu shire-ori Koulutus vvj Noviisi
Väri & säkä musta, 178 cm Kasvattaja Loitsulähde
Syntynyt 20.10.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Wymond Belenus tuli meille Gateawayhin mittatilausvarsana Loitsulähteestä. Olin jo kauan ihaillut Wymon Belenuksen vanhempia, jotka olivat menestyneet hienosti valjakkoajon saralla, kunnes sitten vihdoin eräänä päivänä sain mieleni rohkaistua ja soitin Loitsulähteen omistajille Katille ja Miljalle kysyen olisiko Talvian Supreme Themestä ja Lady Mae LAC:sta mahdollista saada tilausvarsaa. Kerrottuani suunnitelmista varsan varalle Milja ja Kati kuitenkin ystävällisesti myöntyivät ehdotukseeni ja niin lokakuussa 2015 sitten syntyi pikimusta shire oriinvarsa, joka sai nimekseen Wymond Belenus. Kävin katsomassa Belenusta useamman kerran sen syntymmän jälkeen, kunnes orivarsa kuljetettiin Gateawayhin vähän emästä vieroittamisen jälkeen marraskuussa 2015.

Pelle on luonteeltaan hyvin leikkisä, mutta kiltti oriherra, joka ei tekisi tahallaan pahaa kenellekään. Ori vain ei tunnu tajuavan isoa kokoaan ja sitä, etteivät ihmiset kestä herran leikkejä samalla tavalla kuin muut hevoset. Tästä johtuen Pelle tarvitseeki aikuisen hoitajan, jolla riittää kärsivällisyyttä, silloin kun ori sattuu olemaan leikkimielisellä tuulella. Pelle kyllä tottelee hoitajaansa komennettaessa, mutta liikaa oria ei saa komentaa tai se pahastuu. Orille tulisikin sallia pienet metkut kuten harjan nappaaminen hoitajan kädestä. Hoitotoimenpiteet Pelle antaa kuitenkin useimmiten tehdä ihan hyvin kunhan herraa ei jatkuvasti komenna seisomaan aloillaan. Ei ori pahemmin liiku hoitotoimenpiteitä tehtäessä kunhan steppailee aloillaan ja on muutenkin levottoman oloinen. Harjauksesta Pelle kyllä pitää ja nauttii harjan hierovista vedoista, mutta ori on myös herkkä kutiamaan ja rupeaa viuhtomaan vihaisesti hännällään, mikäli sitä harjaa turhan hellin ottein. Pelleä tulisikin näin ollen harjata ihan reippain ottein etenkin vatsan alta, mistä ori kutiaa kaikista herkimmin. Valjaat Pelle antaa laittaa ongelmitta, vaikka orille tuleekin aina kova hinku päästä ulos sen nähdessä valjaat. Talutettaessa Pellen narun varressa olisi syytä olla jämäkkä aikuinen, joka saa oriin pidettyä hallinnassa kaikissa tilanteissa, sillä herralla on taipumusta unohtaa hyvät käytöstavat tammojen lähettyvillä. Pelle on nimittäin kovasti tammojen perään ja muuttuu oikeaksi machoilijaksi näiden lähettyvillä. Muiden orien kanssa herra ei yleensä haasta riitaa, mutta tammojen lähettyvillä ori kyllä haluaisi näyttää toisille oreille kaapin paikan.

Ajettaessa Pelle on hyvin kuuliainen joskin hieman malttamaton ja painaa melkoisesti ohjille. Pelle on aina innoissaan päästessään kärryjen eteen mikä näkyy siinä, että ori on aika ajoin melkoinen häslä ja on välillä turhankin innokas toteuttamaan ohjastajansa toiveet. Tästä ei yleensä seuraa mitään hyvää, joten Pellen kanssa olisikin hyvä tehdä paljon erilaisia ympyröitä ja kiemuroita alkulämmittelyksi, jotta ori saadaan varmasti kunnolla kuulolle. Keskittyessäänhän Pelle teke kaikki siltä pyydetyt asiat huolella, mutta toisinaan orilla saattaa olla vaikeuksia keskittyä mikäli ympäristössä tapahtuu kaikenlaista muuta jännittävää. Koulukoe on Pellen mielestä lähinnä pakollinen paha ja vaikka ori yrittää parhaansa myös koulukokeessa ei se pursua samanlaista intoa kuin tarkkuuskokeessa tai marathon osuudella. Marathonosuus on ehdottomasti Pellen lempiosuus ja ori onkin usein kärkipäässä marathon osuuden tuloksissa. Herra nimittäin jaksaa puksuttaa eteenpäin taisaisen kovaa vauhtia kuin höyryjyrä läpi raskaan marathonosuuden myös kuraisella kelillä. Tarkkuuskokeen aikana ohjastajan on oltava tarkkana, että ori on kunnolla kuulella, sillä mikäli herra ei ole kunnolla kuulolla se ei välttämättä malta mennä keilojen muodostamien porttien keskeltä, jolloin keilat kaatuilevat.

i. Talvian Supreme Theme
KTK III
ii. Wiltshire Supreme
KTK I
iii. Wiltshire Suber
iie. Wiltshire Merolyn
ie. Old Grove Melody
KTK II
iei. Hilldale Edward
iee. Old Grove Marilyn
e. Lady Mae LAC
KTK II
ei. Weinberg's Zack
KTK II
eii. Sir G
eie. Weinberg's Zara
ee. Blackthorn's Wilona
Ch, KTK II
eei. Landon H
eee. Blackthorn's Wendy

ei j�lkel�isi�

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kest�vyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 633.62
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 807.42

Valjakkoajossa 1441.04 op (vaikeustasolla 4)!

TYH ainoastaan sijoitukset
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.