ZAU V.D. TRONDHEIM KTK III


@ E.A

Nimi Zau v.d. Trondheim "Zau" Rekisterinumero VH11-053-0094
Rotu norjanvuonohevonen-tamma Koulutus ko Helppo A vvj Vaativa
Väri & säkä hallakko, 141 cm Kasvattaja turjake,Trondheim Fjords
Syntynyt 16.03.2011 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 15.10.2015
17 + 17 + 16 + 16 = 66p. KTK-III

Zau v.d. Trondheim ostettiin meille heinäkuussa 2015 tamman ollessa jo hieman vanhempi. Nähdessäni turjakkeen laatiman myynti-ilmoituksen neidistä eräällä usein vierailemallani foorumilla en voinut kuin tehdä tarjousta sen verran hieno suku neidillä oli. Onnekseni kukaan muu ei näyttänyt olevan tammasta kiinnostunut, joten turjake lähetti sen mielellään mukaani Gateawayhin. Olinkin innoissani kuullessani tamman pääsevän matkaani, joten allekirjoitin Zaun kauppakirjan epäröimättä edes vilkaisematta siitä pyydettyä hintaa. Kauppakirjan allekirjoittanisen jälkeen lastasin Zaun mukanani tuomaan traileriin ja suuntasin kohti lähintä lentokenttää.

Zau on perusluonteeltaan hyvin lempeä ja ihmisrakas hevonen, joka tulee toimeen miltei kaikkien kanssa. Zau onkin yksi tallintyötekijöiden suosikeista rennon asenteensa vuoksi, sillä tammaa ei paljon täydy komennella. Neidille kun ei tulisi mielenkään temppuilla ihmisille, vaikka se välillä vähän tammamainen onkin. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Zauta ei kuitenkaan täydy sitoa kiinni, sillä tamma kyllä pysyy hyvin aloillaan käskettäessä. Harjattaessa Zau ei aiheuta ongelmia vaan pysyy rauhallisesti aloillaan eikä liikahdakaan ennen kuin hoitaja on poistunut karsinasta harjat mukanaan. Varusteet tamma antaa laittaa ongelmitta, vaikka saattaakin välillä hieman pullistella. Talutettaessa Zau seuraa rauhallisesti hoitajansa perässä pysähtyen silloin tällöin mutustamaan tienpientareella kasvavaa ruohoa, mutta jatkaa kuitenkin matkaa riimunnarusta napakasti vedettäessä. Muiden hevosten seurassa tamma on aivan yhtä rauhallinen kuin ihmistenkin kanssa eikä aiheuta ongelmia.

Ratsastettaessa Zau on vähän laiskahko tapaus, muttei kuitenkaan aivan mahdoton tapaus. Zau osaa nimittäin olla hyvinkin reipas tapaus kunhan sen moottorin vain saa ensin käyntiin. Tamman moottorin käyntiin saaminen voi tosin viedä hyvän tovin, joten kunnollinen alkulämmittely onkin tärkeää Zaun kanssa. Zaun kanssa on myös pysyttävä valppaana kokoajan, sillä tamma menee mieluusti sieltä missä aita on matalin ratsastajan huomion herpaantuessä vähäänkään muualle. Zau tarvitseekin näin ollen selkäänsä napakan ratsastajan, joka ei anna tammalle tilaisuutta luistaa työnteosta. Zau tarvitsee myöskin napakat ja selkeät avut, sillä aivan pienillä avuilla tammaa ei kyllä saa tekemään mitään mitä ratsastaja haluaa. Tammalla on kauniit lennokkaat askellajit, jotka eivät tosin ole kaikista näyttävimmästä päästä. Kouluaitojen sisäpuolella Zau on sille päälle sattuessaan hyvinkin lahjakas tapaus. Tamma pitää vain saada tekemään kunnolla töitä vaihtelemalla paljon harjoituksia, jottei se pitkästy.

Valjakkoa mentäessä Zau ei ole lainkaan niin laiska kuin ratsastettaessa vaan itseasiassa hyvinkin innokas tekemään töitä. Välillä innokasta tammaa saa pidätellä aikalailla, sillä ihan aina ei Zau malttaisi pysyä ohjastajan vaatimassa vauhdissa. Tamma kuitenkin tottelee ohjastajansa puolipidätteitä hyvin, vaikka painaakin aina välillä melkoisesti ohjille. Valjakkoajon osuuksista kestävyyskoe sujuu Zaulta parhaiten, sillä kestävänä hevosena tamma jaksaa pitää yllä tasaisen kovaa vauhtia säällä kuin säällä. Zau ei väsykään kovin helposti kunhan vauhdin muistaa vain pitää tasaisena koko matkan ajan. Tarkkuuskoe sen sijaan ei ole hieman häslän tammamme mieleen eikä se oikein tunnu ymmärtävän että olisi tarkoitus mennä tolppien välistä eikä tolppien yli. Zaun kanssa onkin pysyttävä tarkkana tarkkuuskokeen aikana ja tamma on ohjattava tarkasti porttien läpi, sillä mikäli ohjauksessa on vikaa tamma menee äkkiä porttien yli tai kiertää ne. Koulukoe sujuu Zaulta yleensä ihan mukiinmenevästi, vaikkei koulukoe olekaan sitä neidin ominta-alaa valjakkoa mentäessä. Hyvin usein tamma kuitenkin sijoittuu keskelle koulukokeessa, mutta hyvinä päivinä Zau saattaa kamppailla jopa osakokeen voitosta yhdistetyissä luokissa.

i. Fjelldør v. Pijnboompit
VIR MVA Ch,KTK II
ii. Trublik Esbjörn
Ch,KRJ II,YLA II
iii. Idor Jordbær
iie. Ekelund's Kjæreste
ie. Cornflower's Fabiola
VIR MVA Ch, KTK II
iei. Framtid NOR
VIR MVA Ch,KTK III
iee. Lavendel NOR
e. Torbjørg
KTK II
ei. Cornflower's Torden
VIR MVA Ch, KTK II,VVJ I,YLA I
eii. Tølper NOR
eie. Symre NOR
VVJ III,YLA II
ee. Critical Bond eei. Thorbjørn av Hjemgård
VIR MVA Ch
eee. Kaskada
VIR MVA Ch,KTK II,VVJ II,YLA II

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!
Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.