etusivu                              hevoset                                  toiminta                                  e-mail
Hei ja tervetuloa

Odotin hermostuneena lentokoneen laskeutumista Helsingin lentokentälle. Lentomatka Chilestä Suomeen oli ollut pitkä ja rasittava, joten olisin halunnut päästä jo pois koneesta. Pian kone laskeutuikin kentälle, nappasin laukkuni ja kiiruhdin aulaan jossa minua oli vastassa ystäväni Random. Hän veisi minut Kirkkonummelle katsomaan uuden ratsutilani remontin edistymistä.

Vuotta aiemmin olin tuonut suomenhevoseni osallistumaan Ypäjällä järjestettäviin suomenratsujen kuninkaallisiin. Tulos jäi odotettua huonommaksi, mutta samaisella reissulla sain kuulla Kirkkonummella sijaitsevasta vanhasta ratsutilasta, jota oltiin myymässä. Seuraavana päivänä lähetin hevoset hoitajineen kotiin, mutta lähdin itse ajelemaan kohti Kirkkonummea.

Saavuin perille parituntia myöhemmin ja ihastuin tilaan välittömästi. Löysin omistajan päärakennuksesta ja hän lähti esittelemään minulle tilaa. Esittelykierroksen jälkeen olin myyty. Tilan ostossa oli vain yksi ongelma. Kuka valvoisi sen remontin edistymistä, sillä en voisi itse saapua Chilestä kovinkaan usein Suomeen töitä valvomaan. Niinpä soitin ystävälleni Randomille ja kysyin josko hän voisi seurailla remontin edistymistä. Kyllähän tämä hänelle sopi, joten löin kaupat lukkoon.

Nyt vuotta myöhemmin saapuessani tilalle uudestaan hämmästyin muodonmuutosta, jonka tila oli kokenut. Vanha talli oli purettu kokonaan ja tilalle rakennettu uusi. Muut rakennukset oli pitänyt remontoida perusteellisesti, mutta ne eivät olleet niin huonossa kunnossa, että ne olisi pitänyt purkaa. Tilojen katsastuksen jälkeen, soitin Chileen ja sovin hevosten kuljettamisesta uuteen kotiin. Ystäväni Random jäi vielä auttamaan minua matkatavaroiden purkamisessa, henkilökunnan palkkaamisessa ja tallin valmistelemisessa hevosille sopivaksi.

Terveisin
Tuulia + suomipollet