Ceiriosen

welsh & shetlandponies

Llygedyn Roslyn "Raisa"

Champion,KTK III,VWY II, 2* Prospect

Welsh sektio D, tamma
Syntynyt 28.11.2016 (8v) Iso-Britanniassa
Ruunikko, 147cm

Rekisterinumero VH16-026-0151
Koulupainoitteinen: Helppo A
Kasvattanut elen
Omistaa Tuulia T. VRL-00084

Champion-arvonimi myönnetty 23.09.2018

Kantakirjattu 30.05.2017
16 + 17 + 16 + 16 = 65p. KTK-III

VWY-II, 41,5p. (25.08.2018)
5,5 + 5 + 5 + 21 + 5 = 41,5p.

12.06.2020 2* Prospect (846p.)

Llygedyn Roslyn tuli meille ystävättäreni elenin tallista tämän vähentäessä hevoskantaansa yhdessä Cedion Silver Fernin, Cedion Masqueraden, Llygedyn Brisen Fflurin ja Llygedyn Aderyn Yr Eiran kanssa. Olin toki surullinen ystävättäreni luopuessa osasta poneistaan mutta samaan aikaan en voinut vastustaa kiusausta pelastaa pari varmalta tuomiolta meille, vaikka mieheni nurisikin että tallissa oli jo ennestään ihan liikaa poneja. Vihjaisin siinä samalla miehelleni että ehkä welsh talliin pitäisi rakentaa lisäsiipi uusia asukkaita silmällä pitäen, jolloin mieheni poistui paikalta jupisten mennessään. Tartuin puhelimeen mieheni poistuttua paikalta ja ystävättäreni vastasikin melkein heti kysyen heti että mistä poneista olisin kiinnostunut. Kerrottuani ponien nimet elen totesi naureskellen että olikin arvellut, että saattaisin olla kiinnostunut juuri kyseisistä poneista. Maailmalla riehuvan korona viruksen vuoksi en voinut lähteä itse hakemaan poneja, mutta muutaman puhelinsoiton jälkeen saimme järjestettyä ammattiaisen hevoskuljetusfirman siirtämään ponit elenin tallista Ceirioseniin. Aivan heti kuljetus kuitenkaan ei järjestynyt, mutta vihdoin toukokuun 17. päivä aikaisin aamulla Ceiriosenin pihaan kaarsi hevoskuljetusauto, josta talutettiin ulos viisi ponia varmistettuani ensin henkilöllisyyteni ja kuitattuani tarpeelliset paperit. Kolmantena autosta asteli ulos niin näyttelyissä kuin kouluratsastuksessakin hyvin menestynyt Llygedyn Roslyn, jolla olisi tarkoitus teettää pari varsaa ennenkuin tamma pääsisi viettämään ansaittuja eläkepäiviä.

Llygedyn Roslyn on omaa kasvatustyötäni toisessa polvessa edustava ponitamma. Toivoin kovasti, että Roslyn olisi tullut emäänsä värinsä puolesta, mutta kyllä tuollainen tavallinen ruunikkokin on mukava tapaus kun lahjakkuutta löytyy hienon rakenteen lisäksi. Roslyn ei ole onneksi niin säpäkkä kuin isänsä, vaikka tamma kyllä on aina kartalla mitä ympärillä tapahtuu. Pelkäsin myös alussa tamman olevan yhtä iso jästipää kuin emänsä, mutta luojan kiitos Roslyniltä löytyy miellyttämisenhalua hitusen enemmän. Taluttaessa tamma saattaa yrittää ohjailla reittiä mielensä mukaan, mutta uskoo kyllä kun sille tekee selväksi kuka määrää suunnan. Äänille Roslyn on herkkä ja sillä kannattaakin käyttää ääntä vaimentavaa korvahuppua aina tietyissä tilanteissa, kuten esimerkiksi klipatessa ja kuljetuksen aikana. Roslyn on myös laumasielu eikä viihdy yksinään oikein missään.

Ratsastaessa Roslynin läheisriippuvuus ei ole niin helposti huomattavissa kuin ainoastaan silloin, jos kentältä tai maneesista poistuu hevonen ja Roslyn jää yksinään töihin. Tamman rauhoittumiseen ja keskittymisen löytymiseen voi mennä hetki, mutta kun Roslyn löytää taas punaisen langan, niin se keskittyy yllättävän hyvin ratsastajaansa. Tamma on istunnalla ratsastettava ja kuolaintuntuma saa olla hyvin pehmeä ja kevyt, ettei tamma rullaa itseään luotilinjan taakse ja pudota selkäänsä pois menosta. Roslyn saattaa hieman kyttäillä nurkista mörköjä ja ihmetellä kukkapuskia, mutta kylmähermoisen kuskin kanssa homma yleensä sujuu edes jotenkuten. Välillä Roslyninkin saa sellaiseen tilaan, että tamma antaa itsestään 110% ja kaikki tuntuu sujuvan ilman minkäänlaisia kyttäilyjä.

@ elen

Sukutaulu

i. Emrys vd. EindhoeveVWY III ii. Pencampwr iii. Talisman
iie. Lady
ie. Rosalyn iei. Hercules
iee. Annabelle
e. Llygedyn Rosina VWY III ei. Bwced Rusk eii. evm
eie. evm
ee. Mallowcrest ElinorVWY III eei. Llewgoch Taliesin
eee. Mallowcrest Meinir

wD-t. Ceiriosen Eirianwen s. 17.08.2020  ▪  om. Tuulia T.

KILPAILUKALENTERI

07.09.2018 Tirion Welsh Ponies - MVA-SERT (BIS3) (pt. Kati)
07.05.2018 Einfall - IrtoSERT (pt. Welby)
25.02.2017 Ponitila Adina - IrtoSERT (pt. Vibaja)

OMINAISUUSPISTEET


Warning: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /home/mindless/public_html/ceiriosen/LlygedynRoslyn.php on line 118

Warning: file_get_contents(http://www.virtuaalihevoset.net/?rajapinta/ominaisuuspisteet.html?vh=VH16-026-0151): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/mindless/public_html/ceiriosen/LlygedynRoslyn.php on line 118
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä (kirjoittaja: elen)

Estevalmennus kodin ulkopuolella, Roslyn matkusti hienosti vaikka kotiin lähtiessä mietti 15 minuuttia lastaussillalla. Aiheena olivat kulmien ja kaarevien urien ratsastus ja töitä saivat tehdä niin kuski kuin ponikin. Rättiväsynyt Roslyn oli hyvin rauhallinen eikä edes reagoinut pihamaan kolinoihin laisinkaan.

Päiväkirjamerkintä (kirjoittaja: elen)

Roslyn kantakirjattiin tänään. Ponitammojen tilaisuudessa oli todella paljon osallistujia ja vilskettä riitti koko päiväksi. Pettymykseksi tuomarit eivät tykänneet tammasta niin paljoa kuin itse pidän ja Roslyn sai III-palkinnon.

Päiväkirjamerkintä (kirjoittaja: elen)

Kilpailuissa lähitallilla. Kilpailupaikalle pääsimme mukavasti ratsain metsäteitä ja tienpiennarta pitkin. Roslyn hyppäsi vain yhden luokan, mutta teki selvää jälkeä muista osallistujista ja voitto luokan reilulla erolla kakkoseen.

Päiväkirjamerkintä (kirjoittaja: elen)

Estevalmennus kentällä, hirveän kuuma keli. Tehtävänä olivat sarjat ja Roslyn oli aikalailla parhaimmillaan pitkään aikaan. Kuumuus sai sen kuitenkin väsähtämään nopeasti.

Päiväkirjamerkintä (kirjoittaja: elen)

Roslynin tahti ei ole rauhottunut kilpailemisen suhteen. Tamma on ollut monessa mukana, tänään se hyppäsi 100 cm luokassa. Harmillisesti tamma hävisi muutamalla sekunnilla viimeisen ruusukesijan.

Päiväkirjamerkintä (kirjoittaja: elen)

Roslyn starttasi tänään kotitallin estekilpailuissa. 80 cm luokassa tamma kävi vähän turhan kierroksilla ja hylkyhän siitä tuli. Päivön toisessa, 90 cm, luokassa Roslyn malttoi jo paremmin ja sai alleen puhtaan radan.

Päiväkirjamerkintä (kirjoittaja: elen)

Roslynin ratsutuskausi on virallisesti tullut päätökseensä. Tammasta on tullut jo varsin pätevä ja nopeasti uusia asioita omaksuva tapaus. Tänään sen kanssa treenattiin vielä perusasioita siirtymisten ja temmon vaihteluiden parissa.

Päiväkirjamerkintä (kirjoittaja: elen)

Elämä on soljunut mukavasti eteenpäin Roslynin kanssa ja tamma alkaa olla sen ikäinen, että se siirtyy pian ratsutettavien poniemme komppaniaan. Tämä on hieno askel eteenpäin sen kanssa ja jaksa yhä uskoa, että Roslynistä sukeutuu varsin hieno ratsu. Ratsun uran lisäksi tammaa on tarkoitus hinata mukaan näyttelyihin.

Päiväkirjamerkintä (kirjoittaja: elen)

Llygedyn Roslyniksi nimetyn tammavarsan syntymää saatiin odottaa pitkään ja hartaasti. Sen emä venytti varsomista jo melkein huolestumiseen asti, kunnes varsoi eräs rauhallinen iltapäivä omassa tarhassaan tarhakaverina olleen tamman vahtiessa vieressä. Pieni Roslyn oli nopeasti jaloillaan ja tapaili ensimmäisiä askeliaan etsiessään emänsä maitobaaria.

Ulkoasu © Cery 2018
Taustakuva © Kentama CC BY 2.0
Kuvat © scirlin & VV

 ▪  Talli X Nimi
 ▪  Talli Y Niminen
 ▪  Talli XY Nimekäs

Viimeisin päivitys 04.11.2020
Talliin saapuivat Ionicista welsh cob ori Farchog Ion sekä tallin ensimmäinen englantilainen täysiverinen tamma Janeway Ion.

Tämä on virtuaalitalli ja jokainen hevonen on virtuaalihevonen  ▪  This is a sim-game stable