Tuulenpesän Kartano

Fiktion Aulis

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

     

@ kasvattaja

NIMI Fiktion Aulis "Aulis" rekisteriNUMERO VH17-018-0763
SYNTYNYT 11.01.2017 (4 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-ori
väri musta SÄKÄKORKEUS 161 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA Milja,Fiktio
Koulutustaso ko Helppo A SAAVUTUKSET KTK I,KV I

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.04.2017
Rakenne: 9 Käynti: 3 Ravi: 3 Laukka: 1 Lisäpisteet: 3 Suku: 35,5
Yhteensä: 54,5p. KV-I Luokkavoittaja I!

Syyskuun 2018 kantakirjaustilaisuus 20.09.2018
20 + 20 + 20 + 20 = 80p. KTK-I

Fiktion Aulis oli näitä hankintoja, joiden kohdalla mietin hieman pidempään tekisinkö tarjouksen vai en. Ensimmäisen kerran oriin nähdessäni vähän vieroituksen jälkeen Fiktion varsalaitumella ei se tehnyt minuun minkäänlaista vaikutusta, joten vaikka oriilla olikin mukavan erilainen sukutaulu muihin tallin hevosiin verrattuna en tuolloin jättänyt siitä tarjousta. Tästä kului pari vuotta ennen kuin näin oriin uudestaan sen ollessa 3-vuotias kasvattajansa luona. Mitäänsanomattomasta varsasta oli tällävälin kasvanut komea nuori ori, jolta löytyi komean ulkomuodon lisäksi myös näyttävät liikkeet ja tällä kertaa päätinkin jättää siitä ostotarjousta, jonka Milja ilokseni hyväksyi ja sovimme että hakisin oriin uuteen kotiinsa seuraavan Fiktioon suuntautuvan kilpailumatkamme aikana.

Aulis on luonteeltaan nimensäveroinen kaikintavoin, sillä se omaa herrasmiesmäiset käytöstavat tilanteessa kuin tilanteessa ja sen uskaltaa hyvin jättää yksin pientenkin lasten kanssa, sillä ori tuntuu olevan suorastaan ekstra varovainen näiden läheisyydessä. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ei oria täydy sitoa kiinni, sillä ori pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa riippumatta mitä sen ympärillä tapahtuu. Harjattaessa nauttii saamastaan huomiosta täysin siemauksin ja voisikin seistä vaikka koko päivän harjattavana. Varusteet ori antaa laittaa ilman sen kummempia ongelmia mitä nyt näyttää vähän hapantanaamaa mikäli sille laitetaan kylmät kuolaimet suuhun, joten kuolaimet olisi hyvä lämmittää käsissä ennen kuin ne oriin suuhun laittaa. Talutettaessa seuraa tottelevaisesti taluttajansa perässä eikä pysähdy edes flirttailemaan vastaantuleville tammoille. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy yhtä herrasmiesmäisesti kuin ihmistenkin kanssa ja mieluummin poistuu paikalta kuin jää tappelemaan, mikäli sen kanssa tullaan haastamaan riitaa, mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö herra osaisi puolustaa itseään tarpeentullen.

Ratsastettaessa Auliksen kanssa on hyvin mukava työskennellä, sillä ori vastaa hyvin ratsastajansa pienimpäänkin painopisteen muutokseen tehden täsmällisesti kaiken mitä siltä pyydetään, vaikkeivät sille annetut avut olisi aivan prikulleen oikein. Ori onkin tässä mielessä hyvin anteeksiantavaista sorttia toteuttaessaan siltä pyydetyt liikkeet täsmällisesti myös silloin kuin ratsastajan avut eivät aivan kohdillaan ole, joten sen kanssa pienet virheet eivät maailmaa kaada. Vaikka ori toimiikin parhaiten pienillä ja pehmeillä avuilla ei se vedä hernettä nenäänsä vaikka joskus saisikin selkäänsä hieman kovaotteisemman ja suurielkeisemmän ratsastajan. Aulis on todella iso- ja näyttäväliikkeinen ori ja se kerääkin usein ihailevia katseita puoleensa suorittaessaan sille määrättyjä kouluradan tehtäviä. Ratsastajan kannalta herran askellajit eivät kuitenkaan ole kovinkaan mukavat istua ja etenkin herran harjoitusravi edellyttää ratsastajalta melkoisesti vatsalihaksia. Orin ratsastaminen muotoon ei ole kovinkaan hankalaa, sillä se hakeutuu itse pehmeästi kuolaimelle heti ratsastajan kerättyä ohjat. Tunnin aluksi Aulista voi joutua ajamaan hieman eteenpäin, mutta jahka sen moottori lähtee kunnolla käyntiin liikkuu ori eteenpäin energisin liikkein. Uudet koululiikkeet herra on tuntunut oppivan tuosta vain muutaman yrityksen jälkeen ja kotona sen kanssa onkin tehty myös Vaativa B-tason liikkeitä vaikka oriin kanssa kilpaillaankin Helppo A-tasolla.

i. Fiktion Autere
KTK II
ii. Fiktion Attila
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,YLA II,SLA I
iii. Fiktion Husaari
KTK III,KRJ II
iie. Metsäkartanon Veega
KTK III,KRJ I
ie. Vaapukan Auri
KRJ I
iei. Vaapukan Aulis
VIR MVA Ch,KRJ II,SLA II
iee. Fiktion Tirri
e. Fiktion Eloisa
KTK III
ei. Fiktion Veerti
Ch,KTK II,KRJ I,YLA II,SLA I
eii. Kuuralehdon Velmeri
eie. Villahaan Ventla
KTK III,KRJ I
ee. Fiktion Elma
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,YLA II,SLA I
eei. Ulapan Kalliorikko
Ch,KTK II,KRJ I
eee. Villahaan Elsa
KRJ I

ei jälkeläisiä

KRJ
ainoastaan sijoitukset
01 23.03.2018 Duán Stable lk 02: Helppo A Kutsu 02/30
02 01.09.2018 Viisikko lk 01: Helppo A Kutsu 01/100
03 01.06.2020 Kuuran Suomenratsut lk 01: Helppo A 03/37
04 02.06.2020 Kuuran Suomenratsut lk 01: Helppo A 02/37
05 05.06.2020 Kuuran Suomenratsut lk 01: Helppo A 05/37
06 22.12.2020 KK Bailador lk 02: Helppo A 01/40
07 17.02.2021 Holmberg lk 02: Helppo A 04/50