Tuulenpesän Kartano

Tuulenpesän Hipsu

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

   

@ scirlin

NIMI Tuulenpesän Hipsu "Pipsa" Rekisterinumero VH18-018-0384
SYNTYNYT 01.02.2018 (3 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-tamma
väri tummanpunarautias SÄKÄKORKEUS 155 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA Tuulia T,Tuulenpesän Kartano
Koulutustaso ko Vaativa A SAAVUTUKSET KV I,SV I

Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 2-vuotiaana 20.04.2018
8 + 10 + 6 + 8,5 = 32,5 SV I

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.08.2018
Rakenne: 8, Käynti: 3, Ravi: 4, Laukka: 5, Lisäpisteet: 1, Suku: 18.0
Yhteensä: 39p. KV-I

Tuulenpesän Hipsu sai alkunsa nähtyäni Melinan esittelevän komeaakin komeampaa palkittua oriaan Kuukarin Nuu-Nuu eräällä usein vierailemallani foorumilla. Ihastuin oriin heti ensinäkemältä ja ajattelin että minun täytyisi viedä sille tamma astutettavaksi. Olin juuri tuolloin kuitenkin kiireinen ja asia pääsi hieman unohtumaan kunnes viikkoa myöhemmin asia nousi pinnalle toisen asian yhteydessä, jolloin aloin katsella sopivaa morsiota tammoistamme Kuukarin Nuu-Nuulle. Pitkällisen harkinnan jälkeen Nuu-Nuulle puolisoksi valikoitui Koivumäen Pai, joka oli myöskin nimetty teletappi teeman mukaisesti. Astutus sopi myös Nuu-Nuun omistajalle Melinalle, joten Pai sai vierailla oriin vieraana Runoratsuissa. Helmikuun alussa maailmaan sitten putkahti tummanpunarautias vankkarakenteinen tammavarsa, joka vanhempiensa teletappi nimiteemaa jatkaen nimettiin Tuulenpesän Hipsuksi.

Pipsa on luonteeltaan itse rauhallisuus tullen toimeen kaikkien niin kaksi-kuin nelijalkaistenkin kanssa. Lapsista neiti ei tosin niin paljon välitä ja suhtautuukin näihin melkoisen kylmäkiskoisesti, mutta sietää näitä kuitenkin lähellään mikäli nämä eivät melua liikaa tai ole kauhean kovakouraisia. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä ei tammaa täydy välttämättä sitoa kiinni, sillä vaikka se tykkääkin välillä vähän liikuskella seisoo se kuitenkin komennettaessa aloillaan. Harjattaessa Pipsa nauttii saamastaan huomiosta täysin siemauksin, mutta on herkästi kutiavaa sorttia, joten sitä saakin harjata melko voimakkain ottein ilman pelkoa että se vetää herneen nenään. Varusteet tamma antaa laittaa suhteellisen ongelmitta joskin suitsittaessa näyttää melkoisen hapanta naamaa mikäli sen suuhun laitetaan kylmät kuolaimet joten kuolaimet olisi syytä lämmittää nopeasti käsissä. Talutettaessa neiti seuraa rauhallisesti taluttajansa perässä eikä muuten pysähtele paitsi haukkaamaan hieman välipalaa tienpientareelta silloin tällöin.

Ratsastettaessa Pipsa osaa olla hyvin yhteistyökykyinen tapaus, joka tekee kaikkensa ratsastajansa mielyttämiseksi. Tamma tosin ei ole siitä kaikista energisimmästä päästä ja sitä saakin ajaa melko voimakkaasti eteenpäin ennenkuin neidin moottori lähtee kunnolla käyntiin. Neiti toimii hyvin kaikenlaisilla avuilla niin kauan kun avut on annettu selkeästi ja napakasti. Tammalla on kolme hyvää ja pehmeää askellajia, jotka ovat ratsastajalle mukavat istua. Pipsa on sangen lahjakas kouluratsu, joka taipuu vaivattomasti aina Vaativa A tason liikkeisiin asti. Tammaa saa tosin taivutella melkoisesti alkulämmittelyjen aikana ennen kuin se kunnolla taipuu avo-ja sulkutaivutuksiin. Mikäli neitiä ei ole lämmitelty kunnolla ennenkuin näitä lähtee yrittämään jäävät liikkeet hieman puolihuolitellun näköisiksi. Uudet koululiikkeet tamma tuntuu oppivan ihan tuosta vain eikä tarvitsekaan kovin montaa toistoa ennen kuin tajuaa mistä on kyse.

i. Kuukarin Nuu-Nuu
KTK II,KRJ I,YLA II,SLA I
ii. Vaapukan Tolius
KTK II
iii. Vaapukan Tikseri
KTK II,KRJ I,YLA III,SLA I
iie. Keinumäen Milena
VIR MVA Ch,KTK I,KRJ I,YLA II,SLA I
ie. Koivumäen Laa-Laa
KRJ I
iei. Pirunkorven Aulis
iee. Wiherkankaan Seljami
KTK III
e. Koivumäen Pai
KTK III
ei. Moon Hyytävä
KRJ I,SLA II
eii. Hamekyttä HUI
KTK III,KRJ I
eie. Aavan Myy
KTK III,KRJ I,YLA I,SLA I
ee. Koivumäen Iki-Ihana eei. Lamourin Viljami
KTK III
eee. Moon Illusionisti
KTK III,KRJ I,YLA I,SLA I

ei jälkeläisiä

KRJ
ainoastaan sijoitukset