Tuulenpesän Kartano

Mutalan Huinamo

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

 

@ VRL-00884

NIMI Mutalan Huinamo "Huima" Rekisterinumero VH18-018-0388
SYNTYNYT 01.01.2018 (3 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-ori
väri musta SÄKÄKORKEUS 152 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA nekota,Mutalan Suomenhevoset
Koulutustaso ko Vaativa B re 60cm SAAVUTUKSET KV II,SV I

Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 2-vuotiaana 20.03.2018
7,6 + 10 + 10 + 6 = 33,6 SV I

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.07.2018
Rakenne: 8, Käynti: 4, Ravi: 4, Laukka: 1, Lisäpisteet: 1, Suku: 3.0, Yhteensä: 21.0 p. KV-II

Mutalan Huinamo tuli meille tuskin kun entinen mutalaisemme Kuolonkalma oli ehtinyt kotiutua nähtyäni nekotan päivittäneen myyntitopikkiinsa uusia myytäviä kasvatteja. Näistä juuri vieroitettu musta orivarsa teki minuun suurimman vaikutuksen määrätietoisella olemuksellaan enkä voinut olla nauramatta nähtyäni sen jahtaavan itseään vanhempia ja kookkaampia varsoja varsalaitumelta otetussa videossa. Oriin itseluottamus sitä itseään kookkaampien varsojen seurassa ei jäänyt minulta huomaamatta ja kun varsan sukukin oli sellainen mitä ei meiltä turhan paljon löytynyt laitoinkin viestiä sen kasvattajalle nekotalle, joka hyväksyi tarjoukseni. Sovimme että orii saisi rauhassa kasvaa kasvattajansa luona muiden samanikäisten varsojen kanssa kunnes täyttäisi vuoden jolloin se kuljetettaisiin Tuulenpesään.

Hoidettaessa Huima on vähän sellainen ADHD pakkaus joka on pakko sitoa kiinni, mikäli sen kanssa aikoo saada hoitotoimenpiteet tehtyä säällisessä ajassa. Kiinnisidottunakin ori ei pysy täysin aloillaan ja sille saakin ärähtää melko äreästi ennenkuin herra lopettaa paikoillaan steppailun edes hetkeksi. Huiman levottomuudesta johtuen yhtään pidemmät hoitotoimenpiteet kuten kengitys ovatkin tuskaa, sillä herraa saa jatkuvasti olla komentamassa pysymään aloillaan. Harjattaessakaan herra ei osaa rentoutua vaan jatkaa levotonta liikehdintäänsä. Varusteet ori antaa muuten laittaa ilman sen kummempia ongelmia, mutta suitsittaessa se saattaa näyttää hapantanaamaa mikäli sen suuhun laitetaan kylmät kuolaimet. Talutettaessa seuraa taluttajansa perässä rauhallisesti, joskin saattaa toisinaan pysähtyä tienpientareelle haukkaamaan hieman välipalaa. Muut hevoset tuppaavat pitämään oria ärsyttävänä sillä se tuppaa tunkemaan iholle mistä kaikki eivät suinkaan pidä, joten se tarhataankin vain samanluontoisten hevosten kanssa.

Ratsastettaessa Huimassa on aivan yhtä vauhdikas kuin sen lempinimi antaa ymmärtää ja se vaatiikin selkäänsä melkoisen rämäpää ratsastajan, joka ei vauhdikasta kyytiä pelkää. Pidätteisiin ori vastaa vähän heikonlaisesti ellei niiden läpiajamista aloita heti herran selkään noustua, jolloin se ei ole vielä ehtinyt kunnolla innostumaan. Orilla on hieman keskittymisvaikeuksia ja mikäli sitä rupeaa kyllästymään rupeaa se puuhaamaan omiaan eikä ota ratsastajansa apuja kuuleviin korviinsa. Huiman askellajit ovat energisiä ja lennokkaita, mutteivät kuitenkaan kovin mukavat ratsastajalle istua. Kouluratsuna Huima on hyvin osaavaa sorttia joskin sitä voi olla vaikeaa saada esittelemään kykyjään. Ori on kuitenkin sangen vaikuttava näky kun sen saa kulkemaan muodossa, jolloin se suorittaa siltä pyydetyt asiat rennon letkein liikkein. Uudet koululiikkeet herra omaksuu nopeasti ja se jaksaa itseasiassa jopa keskittyä paremmin uusien koululiikkeiden harjoittelimiseen kuin vanhojen liikkeiden hiomiseen. Esteet eivät Huimaa pahemmin kiinnosta ja sen keskittyminen niillä tuppaakin olemaan vielä enemmän hakusessa kuin koulua mentäessä, mutta tästäkin huolimatta sen kanssa kilpaillaan matalilla esteillä vaihtelun vuoksi. Orin hyppytekniikka ei ole siitä kaikista parhaimmasta päästä, mutta se selviää hyvin hieman yli puolimetrisistä esteistä. Erikoisesteet eivät oria pelota ja se tuntuukin suorastaan innostuvan saadessaa eteensä erikoisesteen tylsän normaalin pystyesteen tai okserin sijasta.

i. Koistilan Untamo ii. Aatun Unikko iii. Aatun Taimi
iie. Unitalja
ie. Varjolilja
KTK I
iei. Vinkeä
iee. Valkolilja
e. Kahmon Hunajaheinä ei. Helmerrys
KTK II
eii. Helmijahti
eie. Laihon Laulaja
ee. Merimarja eei. Merimanaus
eee. Marjamuru

ei jälkeläisiä

KRJ
ainoastaan sijoitukset
ERJ
ainoastaan sijoitukset