Tuulenpesän Kartano

Tuiskulan Kaarnansydän

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

   

@ VV

NIMI Tuiskulan Kaarnansydän "Nana" rekisteriNUMERO VH18-018-1530
SYNTYNYT 02.02.2018 (3 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-tamma
väri punarautias SÄKÄKORKEUS 155 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA felissa,Tuiskulan talli
Koulutustaso ko Vaativa B vvj Noviisi SAAVUTUKSET ei saavutuksia

Tuiskulan Lumimarja ja Tuiskulan Kaarnansydän tulivat meille Tuiskulan tallin viimeisestä kasvattimyynnistä ja vaikka olinkin pettynyt kuullessani asiasta päätin ottaa tästä viimeisestä mahdollisuudesta saada lisää tuiskulaisia varsoja talliin kaiken irti. Myynnissä oli niin aikuisia jo kilpailleita hevosia kuin vasta emistään vieroitettuja varsoja, mutta sivuutin melkolailla aikuiset jo kilpailleet hevoset ja keskityin käymään läpi myytävänä olevia vasta vieroitettuja varsoja. Myytävänä olikin monta ihanaa varsaa, jotka olisin voinut kaapata mukaani, mutta lopulta onnistuin rajaamaan vaihtoehdot kahteen varsaan, joista myöskin jätin tarjouksen. Kovin kauan en joutunut felissan vastausta odottelemaan, sillä nainen hyväksyi tarjoukseni jo parin tunnin odotuksen jälkeen. Neuvoteltuamme hetken varsojen kauppahinnasta pääsimme lopulta siitä sopuun minkä jälkeen vielä sovimme milloin varsat kuljetettaisiin uuteen kotiinsa Tuulenpesään.

Nana on perusluonteeltaan hyvin rauhallinen hevonen jonka kanssa kaiken ikäiset ja kokoiset pärjäävät ainakin maasta käsin käsiteltäessä. Hoitotoimenpiteiden aikana tamma seisoo kauniisti aloillaan oli se sitten irti tai kiinnisidottu poikkeuksen tässä tosin tekee eläinlääkärin vierailut, sillä vaikka eläinlääkärimme onkin kaikinpuolin mukava ihminen tuntuu tamma kehittäneen kammon kaikkia eläinlääkäreitä kohtaan ja eläinlääkärin toimenpiteiden ajaksi sen joutuukin usein rauhoittamaan ellei kyseessä sitten ole aivan simppeli toimenpide kuten rokottaminen. Harjattaessa Nana on suhteellisen herkkä kutiamaan, mutta kunhan sitä harjaa hieman voimakkaammin ottein sen kanssa kyllä pärjää. Varusteet neiti antaa laittaa ilman ongelmia joskin saattaa nyrpistellä mikäli sen suuhun laitetaan kylmät kuolaimet. Talutettaessa tamma seuraa kuuliaisesti taluttajansa perässä minne tämä meneekin joskin tykkää orien lähettyvillä hieman flirttailla. Muiden hevosten seurassa neiti ei koskaan aiheuta ongelmia, mutta puolustaa kyllä itseään mikäli joku tulee sen turvalle hyppimään.

Ratsastettaessa Nana on hyvin mielyttämishaluinen ja eteenpäinpyrkivä ratsu joka kuitenkin on melkoisen paksunahkainen eli aivan pienet hipaisut eivät mene sille perille. Kunhan tammalle vain antaa tarpeeksi voimakkaat avut on sen kanssa hyvin mielyttävä tehdä töitä sillä neiti vastaa ratsastajansa antamiin apuihin innokkaasti. Nanan askellus ei ole siitä kaikkein ilmavimmista tai lennokkaimmasta päästä ja sen kanssa saakin tehdä töitä hyvän aikaa ennen kuin niistä saa lennokkuutta irti. Kouluratsastus on tamman leipälaji valjakkoajon ohella ja vaikkei se olekaan kaikkein näyttävin hevonen olemukseltaan hurmaa se sekä katsojat että tuomarit suorittaen siltä pyydetyt lääkkeet säntillisesti. Nana on aina ollut nopeaoppinen hevonen ja sen kanssa uusien koululiikkeiden opettelu onkin tästä johtuen ollut todella helppoa ja vaikka neidin kanssa kilpaillaankin Vaativa B tasolla on sen kanssa kotona harjoiteltu vaativampiakin asioita.

Ajettaessa Nana ei tarvitse aivan yhtä voimakkaita apuja kuin ratsastettaessa vaan sille riittävät selkeät ääniavut ja pienet ohjasavut. Tammaa ei joudu myöskään ajamaan eteenpäin, sillä se liikkuu hyvin oman moottorinsa varassa ja välillä sitä itseasiassa joutuu jopa hillitsemään tamman innostuessa. Koulukokeessa Nana ei ole kaikista parhaimmillaan kun sille laitetaan kärryt perään mutta tekee siistejä tasaisia suorituksia, joissa ei liiemmin virheitä ole sijoittuen yleensä kohtalaisesti. Tarkkuuskokeessa voi tamman kanssa tapahtua mitä vain hyvällä tuulella ollessaan neiti keskittyy hyvin sijoittuen aivan kärkeen kun taas huonoina päivinä tamma ei oikein jaksa keskittyä jolloin pallotkin putoilevat urakalla. Kestävyysosuudella Nana innostuu menemään kunnolla ja sen menoa saakin hillitä välillä ihan kunnolla, ettei se polta itseään loppuun jo ensimmäisillä osuuksilla.

i. Pirunkorven Karnevaali ii. Sinuhe Kuolemanenkeli iii. N.I.N. Koston Enkeli
iie. RSA Myrkytär
ie. Moon Aamutuima
KTK III,KRJ I,ERJ II,KERJ III,VVJ III,YLA I,SHLA I
iei. Koston Varjoleikki
KTK III,KRJ II,YLA II
iee. Violan Amariina
KRJ II,YLA II
e. Fiktion Tiikeli
KTK III, VVJ II
ei. Yötuulen Jellona eii. Mörkövaaran Leijonaraita
ERJ II,KRJ II,YLA III,SLA II
eie. Tohiseva Yötuuli
PP-MVA,YLA II,SLA II
ee. Fiktion Tuutulaulu
VVJ I,YLA II
eei. Kiin Veikkoseni
eee. Koistilan Tutuna
KTK III,KRJ II,VVJ II

ei jälkeläisiä

KRJ
ainoastaan sijoitukset
VVJ
ainoastaan sijoitukset