Tuulenpesän Kartano

Tuulenpesän Kerttuli

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

 

@ VV

NIMI Tuulenpesän Kerttuli "Terttu" Rekisterinumero VH18-018-0381
SYNTYNYT 01.07.2017 (8 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-tamma
väri ruunikko SÄKÄKORKEUS 157 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA Tuulia T,Tuulenpesän Kartano
Koulutustaso ko Helppo A SAAVUTUKSET KV I,SV II

Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 3-vuotiaana 20.03.2018
6,2 + 7 + 6 + 8 + 7,2 + 5 = 39,4 SV II

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.03.2018
Rakenne: 8, Käynti: 4, Ravi: 3, Laukka: 4, Lisäpisteet: 1, Suku: 19.0, Yhteensä: 39.0 p. KV-I

Tuulenpesän Kerttuli sai alkunsa nähtyäni Melinan orimainoksen hevosurheilulehdessä. Nainen tarjosi tuolloin komeita suomenhevosorejaan ulkopuolisten käyttöön viimeisiä kertoja ennen kuoppaamista, joten rupeisn innoissani selaamaan tarjolla olevia oreja, sillä meillä ei vielä ollutkaan runolaisten orien lapsia omien tammojemme kanssa. Käytyäni kaikki mainoksessa mainitut orit sukutauluineen lävitse päädyin siihen, että haluaisin kaikenkaikkiaan kolmesta oriista itselleni varsan Tuikun Preemiosta, Koistilan Vikkestä ja Sokerikuun Lumouksesta. Jouduin miettimään melko pitkään ennen kuin sain valittua oreille tammoistamme sopivat puolisot, sillä kuumin kilpailukausi oli meneillään. Lopulta päädyin siihen että Tuikun Prremio ja Koistilan Vikke saisivat astua jo kilpailu-uransa lopettaneet Ellenin Sypressin ja Tuiskulan Kuunkuiskeen kun taas Sokerikuun Lumoukselle puolisoksi valikoitui vasta kilpa-uransa aloittanut Runon Hippiäinen. Soitettuani Melinalle ja naisen varmistettua astutusten sopivuuden saivat tammat matkata Runoratsuihin astutettavaksi, missä ne viettivät viikon ennen kuin palasivat takaisin Tuulenpesään. Heinäkuun alussa maailmaan sitten putkahti kolme suloista suomenhevosvarsaa, joista Runon Hippiäisen synnyttämälle ruunikolle tammavarsalle annettiin nimeksi Tuulenpesän Kerttuli.

Terttu on luonteeltaan vähän semmoinen hienohelma, joka ei kelpuuta ihan ketä tahansa hoitajakseen. Neiti on myöskin hieman hidas hyväksymään uusia ihmisiä kavereikseen ja sen kanssa tutustuminen onkin aloitettava hitaasti mutta kun sitä käsitellään hellin ottein sulaa se ennemmin tai myöhemmin. Hoitotoimenpiteet tamma antaa tutun hoitajan suorittaa ongelmitta, mutta mikäli hoitajana toimii neidille vieras henkilö olisi se syytä sitoa kiinni, sillä se osaa olla hyvinkin hankala vieraita ihmisiä kohtaan. Harjattaessa Tertun kanssa on syytä muistaa että se on hieman arka päästään, joten sen pään lähellä olisi syytä liikkua pienin ja varovaisin liikkein. Varusteita laitettaessa saa suitsittaessa olla varovainen, sillä mikäli suitsia laittaa liian äkkinäisin tai isoin liikkein tamman päähän ei koko touhusta kyllä tule yhtään mitään. Talutettaessa seuraa taluttajansa perässä suht kuuliaisesti vaikkakin saattaa tarhoille päin mentäessä kiirehtiä, jolloin sitä saa hieman muistutella taluttajan olemasta olosta. Muiden hevosten seuran suhteen tamma ei ole läheskään yhtä valikoiva kuin ihmisten tullen toimeen lähestulkoon kaikkien hevosten kanssa lukuunottamatta niitä adhd tapauksia, joita tamma pitää äärimmäisen ärsyttävänä.

Ratsuna Terttu ei ole siitä helpoimmasta päästä, vaikkakin tammalta löytyy sitä kuuluisaa yhteistyöhaluisuutta eikä sillä myöskään ole tapana yrittää luistaa työnteosta. Tamma on kuitenkin etenkin suustaan erittäin herkkä ja mikäli sitä ei käsitellä silkkihansikkain vetää se äkkiä herneen nenäänsä alkaen esittää epämääräisen näköisiä liikkeitä. Neidillä on hyvät askellajit joita ovat myöskin monet sen ratsastajista kehuneet mukaviksi istua, joskin neidin ravi tuppaa hieman pompottamaan. Kouluratsuna Terttu on omaa luokkaansa nauttien silminnähden päästessään esiintymään suuren yleisön edessä. Tamman olemukseen tuleekin aivan uutta ryhtiä ja energisyyttä kilpailuissa, vaikkei se kotonakaan ole mikään laiskamato. Neidin saaminen muotoon ei ole kuitenkaan mikään automaatio vaan sen eteen joutuu tekemään kunnolla töitä, mutta kun tamman kerran saa kulkemaan muodossa kevyesti kuolaimeen tukeutuen suorittaa se siltä pyydetyt asiat pehmein ja kevein liikkein. Uusien koululiikkeiden omaksuminen vie neidiltä aikansa, mutta kun se kerran tajuaa mitä siltä pyydetään sujuukin loppu kuin itsestään.

i. Sokerikuun Lumous
KTK III,KRJ II
ii. Metsäkartanon Mikken iii. Vinkare
VIR MVA Ch,KTK I,KRJ I,YLA II
iie. Kultahippu
ie. Seljasaaren Helmetär
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,SLA I
iei. Velmeri
KTK II,KRJ I
iee. Harmatar
e. Runon Hippiäinen ei. Runon Pessinteri
KRJ I
eii. Pismanteri
KRJ I
eie. Siniän Helmililja
KRJ II
ee. Seljasaaren Tiitiäinen
KTK II,KRJ I,SLA I
eei. Sumuhurja
VSN Champion,KTK II,KRJ I
eee. Piipiäinen
KRJ I

ei jälkeläisiä

KRJ
ainoastaan sijoitukset
01 01.01.2021 Kuuran Suomenratsut lk 02: Helppo A 02/40
02 02.01.2021 Kuuran Suomenratsut lk 02: Helppo A 04/40
03 06.02.2021 Holmberg lk 01: Helppo A 05/50
04 11.02.2021 Holmberg lk 01: Helppo A 05/50
05 13.02.2021 Holmberg lk 01: Helppo A 06/50
06 20.02.2021 Holmberg lk 01: Helppo A 03/50