Tuulenpesän Kartano

Tuiskulan Lumimarja

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

     

@ TN

NIMI Tuiskulan Lumimarja "Lumme" rekisteriNUMERO VH18-018-1532
SYNTYNYT 02.02.2018 (3 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-tamma
väri tummanpunarautias SÄKÄKORKEUS 156 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA felissa,Tuiskulan talli
Koulutustaso ko Vaativa B SAAVUTUKSET KV II,SV II

Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 2-vuotiaana 20.04.2018
6,4 + 5 + 7 + 7,75 = 26,15 SV II

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.08.2018
Rakenne: 10, Käynti: 1, Ravi: 5, Laukka: 2, Lisäpisteet: 3, Suku: 9.5
Yhteensä: 30,5p. KV-II

Tuiskulan Lumimarja ja Tuiskulan Kaarnansydän tulivat meille Tuiskulan tallin viimeisestä kasvattimyynnistä ja vaikka olinkin pettynyt kuullessani asiasta päätin ottaa tästä viimeisestä mahdollisuudesta saada lisää tuiskulaisia varsoja talliin kaiken irti. Myynnissä oli niin aikuisia jo kilpailleita hevosia kuin vasta emistään vieroitettuja varsoja, mutta sivuutin melkolailla aikuiset jo kilpailleet hevoset ja keskityin käymään läpi myytävänä olevia vasta vieroitettuja varsoja. Myytävänä olikin monta ihanaa varsaa, jotka olisin voinut kaapata mukaani, mutta lopulta onnistuin rajaamaan vaihtoehdot kahteen varsaan, joista myöskin jätin tarjouksen. Kovin kauan en joutunut felissan vastausta odottelemaan, sillä nainen hyväksyi tarjoukseni jo parin tunnin odotuksen jälkeen. Neuvoteltuamme hetken varsojen kauppahinnasta pääsimme lopulta siitä sopuun minkä jälkeen vielä sovimme milloin varsat kuljetettaisiin uuteen kotiinsa Tuulenpesään.

Lumme ei varsinaisesti ole mikään ihmisten ystävä ja onkin näin ollen erittäin valikoiva hoitajiensa suhteen. Tamma ei pidä muutoksista ja onkin näin ollen melkoisen hankala uusia ihmisiä kohtaan, mutta kaikeksi onneksi neiti on myöskin hyvin perso ruualle joten sen saa helposti lahjotuksi ruualla. Ruoka-aikoina tamma on melkoisen kärsimätön ja pitääkin melkoista mekkalaa mikäli ei saa ruokaansa ajoissa ensimmäisten joukossa. Hoitotoimenpiteet Lumme antaa hoitajansa tehdä rauhassa mikäli sille laitetaan kasa heinää turvan eteen mutta muutoin etenkin mikäli neidin jättää vapaaksi se keksii kaikkea pientä ei niin kivaa hoitajansa päänmenoksi. Harjauksesta tamma tosin nauttii kaikin siemauksin ja se onkin ainoa hoitotoimenpide jonka aikana neiti ei keksi mitään hoitajansa päänmenoksi edes irti pidettäessä. Varusteita laitettaessa Lumpeen kanssa tarvitaan kärsivällisyyttä, sillä se liikuskelee kokoajan ja tekee muutenkin varusteiden laittamisen hankalaksi. Talutettaessa tamma haluaisi kokoajan pysähdellä tienpientareelle maistelemaan tienpientareella kasvavaa ruohoa tai nappaista palan tien lähellä kasvavasta puskasta. Muiden hevosten seurassa neiti käyttäytyy yleensä hyvin asiallisesti joskin pitäytyy mieluummin omissa oloissaan kuin laumassa.

Ratsuna Lumme on hyvin herkkä avuille ja vetää äkkiä herneen nenäänsä mikäli sitä käsittelee vähänkään kovakouraisesti. Tämän vuoksi neiti tarvitseekin pehmeäkätisen ja -pohkeisen ratsastajan, joka käsittelee tammaa silkkihansikkain, jolloin sen kanssa on itseasiassa mukava tehdä töitä, sillä kun Lummetta käsittelee oikein on se itseasiassa mitä miellyttämishaluisin ratsu. Tammalla on pehmeät ja elastiset, mutta suuret askellajit, joihin voi olla hieman totuttelemista mikäli on tottunut pieniin poneihin. Kouluratsuna neiti on omimmillaan, sillä se rakastaa esiintymistä ja koululiikkeet tarjoavat sille myös älyllistä haastetta. Lumpeella on hyvin korkea työmoraali eikä sen kanssa täydykään koskaan pelätä että tamma alkaisi laistamaan työnteosta, vaikka sen kanssa jäätäisiinkin harjoittelemaan yhtä ja samaa asiaa pidemmäksikin aikaa.

i. Hunajamäen Valtti
KTK II
ii. Heilin Valassi iii. Talviviima
iie. Ventoksen Untuva
Ch,KTK II
ie. Arvolaakson Sinttu
KRJ I,SLA II
iei. Koston Kimurantti
YLA III
iee. Fiktion Sinissa
e. Huvitutin Louna
KTK II
ei. Huvitutin Vilperi
Ch,KTK II
eii. W.B. Villiveto
eie. Kukkiksen Haltialaulu
ee. Lakean Lumihelmi
VSN Champion,KTK II
eei. Viehättävän Pöljä
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ I,YLA II,SLA II
eee. Koistilan Lumiriia
Ch,KTK II,KRJ II

ei jälkeläisiä

KRJ
ainoastaan sijoitukset