Tuulenpesän Kartano

Kaunon Meripihka

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

     

@ kuvaaja ei halua nimeään esille

NIMI Kaunon Meripihka "Piksu" Rekisterinumero VH18-018-1537
SYNTYNYT 20.12.2017 (3 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenpienhevonen-ori
väri punarautias SÄKÄKORKEUS 148 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA rukkanen,Kaunovaara
Koulutustaso ko Helppo A SAAVUTUKSET KV II

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.07.2018
Rakenne: 9, Käynti: 2, Ravi: 5, Laukka: 1, Lisäpisteet: 2, Suku: 2.0, Yhteensä: 21.0 p. KV-II

Kaunon Meripihka on näitä harvoja hankintoja jotka tulivat meille pitkällisen harkinnan päätteeksi- Ihastuin oriin heti ensinäkemältä nähtyäni sen Kaunovaaran myytävien kasvattien sivulla ja houkutus olikin suuri jättää siitä tarjousta saman tien, mutta onnistuin tuolloin vielä malttamaan mieleni. Paria kuukautta myöhemmin näin orivarsan tamma-ja varsanäyttelyissä ja se hurmasi minut oitis herasilmillään sekä suurine merkkeineen ja liinaharjoineen. Tällä kertaa en pystynyt malttamaan mieltäni aivan yhtä hyvin kuin edellisellä kerralla vaan etsin rukkasen käsiini kysyen olisiko varsa vielä myytävänä. Minua onnisti, sillä komea pikkuori oli edelleenkin myytävänä ja kun edellisistä kaunovaaralaisistamme Tupla-Uuno alkoi olla valmis eläköitymään uskalsin tarjota Meripihkaksi nimetylle varsalle kodin, vaikka meillä olikin jo ennestään riittävästi kaunovaaralaisia. Hoidimme rukkasen kanssa paperit samantien kuntoon ja näyttelyiden päätteeksi orivarsa aloitti kotimatkan uuteen kotiinsa.

Piksussa on vähän houdinin vikaa, mikä tarkoittaa sitä että ori oppii äkkiä avaamaan lukon kuin lukon, minkä vuoksi sen karsinan ovi sekä rehuvaraston ovi lukitaan jämärällä munalukolla. Mikäli herra nimittäin onnistuu saamaan karsinansa oven auki suuntaa se rehuvarastolle ja syö itsensä ähkyn partaalle mikäli rehuvaraston ovi on jäänyt lukitsematta. Muuten ori on erittäin helposti käsiteltävissä hoitotoimenpiteiden aikana eikä aiheuta ongelmia kunhan se vain on kiinnisidottuna, sillä vapaana ollessaan se vain puuhailee omiaan. Harjattaessa herra tosin malttaa jopa rentoutua seisomaan aloillaan ja tämä onkin varmasti ainoa hoitotoimenpide jonka aikana ori ei keskity yksinomaan aukaisemaan solmua, jolla se on sidottu kiinni. Varusteet Piksu antaa laittaa ongelmitta, joskin suojat olisi syytä laittaa sen jalkoihin ennen kuin edes hakee muut varusteet satulahuoneesta, sillä nähdessään satulan ja suitsit tulee siitä niin vallaton ettei se pysy lainkaan aloillaan. Talutettaessa aina menossa ja sen kanssa saakin olla aika ajoin neuvottelemassa mihin suuntaan ollaan menossa. Muiden hevosten kanssa ori tulee onneksi toimeen oli sitten kyse toisista oreista taikka tammoista ja sen voikin näin ollen huoletta tarhata miltei kenen tahansa kanssa.

Ratsuna Piksussa tuntuu piisaavan energiaa vaikka muille jaettavaksi ja sen kanssa voikin olla haastaavaa alkulämmittelyjen aikana, sillä herra ei millään tahtoisi pysyä käynnissä. Sen ratsastajalle onkin suunnaton helpotus kun voidaan siirtyä raviin ja laukkaan, jolloin oriilla voi päästellä liiemmät höyryt pihalle. Kun ori on saanut liiat höyryt päästeltyä sukeutuu siitä sangen näppärä kouluratsu, joka taipuu hyvin ratsastajan siltä vaatimiin liikkeisiin. Herra ei tarvitse mitenkään erityisen isoja tai voimakkaita apuja kunhan avut vain on annettu johdonmukaisesti ja selkeästi, sillä ori ei ole mikään automaatti tarkoittaen sitä että se tekee tasantarkkaan vain sen mitä siltä pyydetään. Piksulla on kokoisekseen hevoseksi erittäin lennokkaat ja näyttävät askellajit joita ovat monet kehuneet, mutta niistä tulee todella helposti kiireisen näköisiä . Pikku ori on muodossa kulkiessaan todella vaikuttava näky liehuvine liinaharjoineen ja ryhdikkäine olemuksineen, mutta sen muotoon saaminen ei aina ole se kaikista helpoin juttu sillä ori ei varsinaisesti putoa kuolaimelle ratsastajan kerättyä ohjat käsiinsä vaan sen eteen joutuu tekemään ihan kunnolla töitä. Uusia koululiikkeitä herra opiskelee mielellään eikä sitä haittaa toistaa yhtä ja samaa asiaa vaikka kuinka pitkään ja kotona sen kanssa onkin harjoiteltu jopa joitain Vaativa A tason liikkeitä, vaikka sillä kilpaillaankin Helppo A-tasolla.

i. Helmiahon Merikarhu
Ch
ii. Mielikuvitusystävä iii. Hullunkurinen
iie. Mielitietty
ie. Kaamosvanilja
KTK II
iei. Hunajahyrrä
iee. Kaamoskukka
e. Liljan Miniunelma ei. Minimies eii. Artto
eie. Helmiäinen
ee. Kevät Unelma
KTK III,SLA II
eei. Kuuraparta
eee. Villi-Unelma

ei jälkeläisiä

KRJ
ainoastaan sijoitukset