Kuvissa oikeasti suomenhevos ori Opeliksi 1781-00.

Otattehan arvosteltaessa huomioon orin seisovan alaspäin viettävällä maalla.

  Desing Jade
  Kuvat Johanna Huovinen
  Tekstit Tuulia

Perustiedot

Virallinen nimi: Nopsan Potku
Kutsumanimi: Poju
Rotu: suomenhevonen
Väri & Merkit: tprt
Sukupuoli: Ori
Syntymäaika: 27.10.1999 (18v)
Säkä: 157 cm
Rekisterinumero: SHRo-923
Kasvattaja: Matias G./Cornwalt Stud - GBR
Omistaja: Tuulia T.
Kotitalli: Tuulenpesä

Painotus:
Koulutustaso: ko Helppo C re 130cm me 125cm
Ennätys: 1.24,9aly
Voittosumma 6900V¤


VIR MVA Ch arvonimi myönnetty 02.03.2006
Palkittu suomenhevosten laatuarvostelussa 01.10.2007 I-palkinnolla 102 pisteellä
Kantakirjattu III-palkinnolla 25.11.2008 69 pisteellä

Kantakirjauslausunto
15p + 17p + 19p + 18p
- hyvä rotuleima, tyydyttävä sukupuolileima
- melko hyvä ratsutyyppi
- vankka runko
- jyrkähkö lautanen

 

Luonne

Yleisesti kiltti ja rauhallinen. Ei ollenkaan villi vaikka onkin ori. Saattaa joskus tosin säikkyä mitä kummallisempia asioita ilman syytä. Ori pelkää autoja kuollakseen eikä liikahda mihinkään, jos niitä on lähellä. Ori tuotiin Englannista, missä siitä oli kasvanut tasapainoinen ja reipas. Pojulla ei ollut mitään vaikeuksia tottua Suomen ilmastoon sateisen Englannin jälkeen. Ori näytti viihtyvän tallilla heti ensi silmäyksellä

Hoidettaessa kiltti kuin mikä. Tervehtii aina hoitajaa tönäisemällä tätä leikkisästi turvallaan selkään. Ei tosin aina tajua voimiensa suuruutta ja saattaa vahingossa tönäistä liian lujaa. Harjatessa seisoo useimmiten mallikkaasti paikallaan, mutta saattaa joskus kyllästyä vain seisomaan. Suitsittaessa saattaa aluksi nostaa päätään ylös ja satuloitaessa pullistella. Lopettaa kuitenkin tämän pelleilyn aika pian. Karsinassa rauhallinen, mutta ulkona aika malttamaton. Ruokittaessa odottaa rauhallisesti omaa vuoroaan. Syö ruokansa rauhallisesti ilman kiirettä. Kengittäessä saattaa olla hiukan oikukas. Koska ei pidä ollenkaan kavioiden nostelusta. Rauhoittuu kyllä niin että kengittäjä saa työnsä tehtyä. Eläinlääkärille oikein kiltti. On tutkimusten ajan kiltisti paikoillaan. Rokotuksista ei välttämättä kauheasti pidä.

Taluttaessa saattaa toisinaan hiukan innostua kiskomaan hoitajaa perässään kuin lapasta. Mutta yleensä pysyy kivasti ruodussa. Hoitajan kuitenkin tulisi olla aika kokenut sillä ori on aika voimakas. Maastossa askeltaa terhakasti eteenpäin ja tutkailee samalla ympäristöään ilmeisen kiinnostuneena. Kentällä ja maastossa Poju on hiukan malttamaton eikä jaksaisi mennä oikein rauhassa. Ori nimittäin haluaisi mennä seurustelemaan muiden kanssa. Tarhalle mentäessä tulee varsin säyseästi perässä. Muiden orien lähellä hiukan alistuvainen. Ja sen takia laumassa aika alhaalla. Tosin muut pitävät Pojusta eivätkä kiusaa sitä. Tammoille kohtelias. Poju onkin tammojen suosiossa juuri sen takia että on niille kiltti. Poju on myös erittäin sosiaalinen eikä se pärjää yksin. Tarhassa Poju on aina rapsuttelemassa muita hevosia ja leikkimässä nuorten kanssa. Juoksuttaessa ori on rauhallinen ja menee nätisti. Lastattaessa menee kyllä ihan nätisti ramppia pitkin traileriin. Saattaa joskus kuitenkin jäädä katsomaan että haluatteko te todella että minä menen tuonne. Noina päivinä lastaamiseen menee sitten ainakin tunti ellei enemmän. Kuljettaessa kiva ei kolistele ollenkaan. Seisoo hiljaa vaikkei pitäisikään siitä.

Ratsastaessa Ihan kiva ja yrittää parhaansa. Ei kuitenkaan vielä täysin ymmärrä kaikkia annettuja ohjeita ikänsä takia. Koulussa ei ole kauhean hyvä. Liikkeet tuottavat sille aika paljon päänvaivaa. Tekee kuitenkin parhaansa vaikkei kunnolla tajuaisikaan asioita. Tarvitsee siksi ratsastajan, joka auttaa sitä ja antaa selkeät ohjeet. Poju on esteillä ehkä hiukan kuuma. Se kuitenkin rakastaa esteitä ja hyppää mielellään. Maastossa ihan kiva mitä nyt joskus puskia pelkää. Maatsoesteillä Poju on rauhallinen ja hyppää niitä kuin tavallisia esteitä. Ajaessa Poju on ihan kiva. Pysyy kivasti ohjilla eikä ryöstä. Ravaa reippaasti, mutta kuitenkin tasaisesti. Ei millään tavalla liian raisu. Vedessä ori on riehakas ja leikkii veden kanssa.

Kilpailuissa oikein pirteä ja iloinen. Kisapaikalla ori on innostunut eikä malttaisi millään pysyä paikallaan. Pojun kanssa kannattaakin mennä rauhalliseen paikkaan, että se hiukan rauhoittuisi. Muista hevosista Poju ei kauheasti pidä eikä sitä saakaan viedä liian lähelle niitä. Veryteltäessä menee energisesti ja kuuliaisesti eikä juuri vilkuile muita. Radalla Poju on tyyni, mutta kuitenkin innokas. Menee kuuliaisesti eikä hätiköi radan läpi. Palkintojen jaossa ori on kiltisti eikä keksi mitään jekkuja. Se saattaa kuitenkin säikkyä vaikkapa liehuvaa takkia tuulisella säällä. Kunniakierroksella ori laukkaa siivosti muttei haluaisi lopettaa laukkaamista kierroksen jälkeen.


Sukuselvitys

  i. Potkun Poika
  sh,prt,160 cm
  ii. Pojulan Villikko
 sh,m,156cm
  ie. Lähderinteen Sinirinta
 sph,km, 142cm
  e. Nopsan Kuu
 sph,rnk,148 cm
  ei. Tulisielu
 sph,prt,150 cm
  ee. Nopsan Pienokainen
  sph,rnk,146 cm

Potkun Poika on erittäin massiivinen ja tulinen ori, jolta ei tempperamenttia puutu. Tämä ori syntyi Lapin läänissä, mutta omistajan muuttaessa Englantiin orikin lähti mukaan. Suomessa Potkun Poika ehti kiertää koulukilpailuissa ympäri maata ennen muuttoa uuteen kotiin. Potkun Poika ehdittiin myös kantakirjata III-palkinnolla. Englannissa ori kilpailikin sitten enemmän valjakossa, mutta meni myös muutamat koulukilpailut. Menestystä Potkun Poika sai varsin mukavasti kilparadoilta ja onkin arvostettu siitosori, jonka spermaa on myös mahdollisuus saada Suomesta. Isänä orilla toimi Pojulan Villikko, joka omasi todella hurjan tempperamentin. Viliä ei ihan kuka tahansa käsittelemään pystynytkään. Herra aiheutti monelle ihmiselle varsinaista päänvaivaa kilpailuissakin, mutta näyttelyissä ori oli aina kuin enkeli. Ori kantakirjattiinkin I palkinnolla ja toiseksi parhailla pisteillä tilaisuudessaan. Pojulan Villikko kisasi aikoinaan menestyneesti kenttäkilpailuissa sekä myös raveissa. Pojan emä on huomattavan kaunis kimo tamma Lähderinteen Sinirinta. Sini oli Suomen arvostetuimpia siitostammoja, jonka menestys oli huomattava. Tamman jälkeläiset ovat erittäin menestyneitä kilparadoilla eikä Potkun Poika ollut poikkeus. Sini kilpaili erityisesti kouluratsastuksessa saavuttaen paljon sijoituksia ja arvostusta. Näyttelyissä tamma keräsi katseita aina puoleensa harvinaisen värinsä sekä liikkeidensä takia. Sini onkin kantakirjassa I-palkinnolla suurimmalla pistemäärällä.

Nopsan Kuu on erittäin viehättävä ruunikko pienhevosneiti. Kuu on syntynyt lähellä Inaria olevassa pienessä siittolassa, jossa asustaa kymmenisen hevosta. Tamman suku on mitä mainioin eikä sieltä juurikaan tunnettuja nimiä löydä. Kuu on luonteeltaan erittäin kiltti ja rauhallinen perussuokki, joka ei vähästä kyllä hätkähtele. Tamma kunnostautui Suomessa erityisesti raviradoilla, mutta myös valjakosta ja esteiltä tuli hyvää tulosta. Englantiin muutettuaan Kuu kilpaili pääasiassa koulua, mutta kilpaili silloin tällöin muissakin lajeissa. Nopsan Kuun isänä on komea ja todella luonteikas ori Tulisielu. Nimikin jo kertoo orin hankalasta luonteesta. Tonia pystyvät käsittelemään vain ne ihmiset, jotka ori hyväksyy lähelleen. Muille ori sitten näyttääkin huonoja puoliaan ihan tosissaan. Tonin ratsastettettavuuskin on hiukan huonoa, koska ori temppuilee ihan kokoajan eikä aloillaan pysyisi sitten millään. Ori kunnostautuikin huomattavasti ravi ja valjakkopuolella saavuttaen monia hyviä sijoituksia kansainväliselläkin tasolla. Toni kantakirjattiin aikoinaan II-palkinnolla, mikä on orin luonteeseen nähden hyvä saavutus. Emänä tammalla on suloinen Nopsan Pienokainen, joka toimi pääasiassa siitospuolelle. Piku kisasi jonkin aikaa esteillä sekä koulussa, mutta sen jalat alkoivat mennä huonoon kuntoon. Kun mikään hoito ei tuntunut auttavan päätettiin tamma ottaa pois kilpailu käytöstä. Nyt Piku sai pitää pitkän loman, jonka jälkeen jalat näyttivät paremmilta. Loman aikana tamma oli astutettu, minkä seurauksena syyskuussa syntyi ori varsa nimeltä Vinkei. Vinkei oli tamman ensimmäinen varsa, josta tulikin menestyjä kouluradoille. Piku itse jatkoi siitostamman uraansa saaden monta hyvää jälkeläistä, jotka menestyivät kilpailuissa vaikka tamman ura loppuikin lyhyeen.

 

Jälkeläiset

Pojua käytetään astutukseen....

29.04.2014. o. Tiilikan Vyölaukkumatkustaja (e. Ikihelmi) om. yaren
27.07.2009. t. Vinlannin Nopsa-Liina (e. Ässän Muruliina) om. Siiri K.
15.05.2009. o. Killan Walton (e. Linjan Killa) om. riella
08.10.2007. t. Siljan Siiri (e. Sesilja) om. Blanid
02.09.2007. o. Ilmarinen VIM (e. Temetär) om. Tuulia T.
23.02.2007. o. Huvikumpulan Viljami (e. Vinyyli) om. Ilomantsi
12.12.2006. t. Amoriina OMG (e. Rinsessa) om. Tuskanhuuto
14.08.2006. o. Ristiriidan Ensimmäinen (e. Pilviponin Aurinkolintu) om. wyww
15.05.2006. t. Pohjolan Juliette (e. Hevitär) om. rip
13.05.2006. o. Nokisutari MIN (e. Lumikuningatar) om. Natalie V./Itä-Laakso
05.03.2006. t. Höpinän Aliisa (e. Aamoritar D) om. rip
13.02.2006. o. ESP Fjunkrigaren (e. Valkeapilven Metsäkeiju) om. Vibaja
27.01.2006. t. Keijulammen Ryöväritär (e. Hämypuron Mehiläisprinsessa) om. rip
24.12.2005. o. Puron Onnenpotku (e. Pontella) om. minttu/Alvás
30.08.2005. t. Onnen Harhatar (e. ALP Naukuvika) om. Tuulia/Hallapuro
27.08.2005. t. Onnen Salattu Rakkaus (e. Onnen Utukeiju) om. MinDe
01.05.2002. r. Pojun Komea Leijonamieli (e. Kesähelmen Kaunis Astrid) om. Kuuramaa

Kilpailukalenteri

Näyttelyt 3 voittoa - - 3sijoitusta

12.12.2005,NJ,KK Equestrian,Kutsu,Suomen(pien)hevoset,BIS3 LKV1/12 mvaSERT,JS tuom:Jessica I.
14.12.2005,NJ,Infancy Estate,Kutsu,Hevosorit,LKV4/12 KUMA,JS

21.11.2005,NJ,Gestalt Annehmen,Kutsu,Hevosorit,LKV4/15 KUMA,JS
30.11.2005,NJ,Onnenpolle,Kutsu,Suomen(pien)hevosorit,BIS1 LKV1/11 mvaSERT,JS tuom:Anu M.

18.10.2005,NJ,Kääpiökaivanto,Kutsu,suomenhevosoriit,LKV4/15 KUMA,JS
19.10.2005,NJ,Emian Falabellas,Kutsu,Suomenhevosorit,BIS3 LKV1/15 mvaSERT,JS tuom:Anu M.


Esteratsastus 2 voittoa - - 16 sijoitusta

04.02.2006, ERJ,Dinsmore,Kutsu,130cm, 33/50
04.02.2006, ERJ,Wheatmoor,Kutsu,70-80cm, 8/52
04.02.2006, ERJ,Wheatmoor,Kutsu,80-100cm, 57/75
05.02.2006, ERJ,Kinship Warmbloods,Kutsu,120-130cm, 24/26
09.02.2006, ERJ,KK Navakka,Kutsu,110cm, 19/30
09.02.2006, ERJ,Rautametsä,Kutsu,130cm, 25/48
13.02.2006, ERJ,Stud Metch,Kutsu,130cm, 24/38
14.02.2006, ERJ,Sarakawatsi,Kutsu,110-130cm, 4/30
16.02.2006, ERJ,Aprikoosi,Kutsu,80-90cm, 34/50
16.02.2006, ERJ,BraRi,Kutsu,130cm, 45/50
17.02.2006, ERJ,Gneissi,Kutsu,120-130cm, 20/44
22.02.2006, ERJ,Haavelaakso,Kutsu,70-80cm, 19/29
22.02.2006, ERJ,Espergarde,Kutsu,120-130cm, 15/40
22.02.2006, ERJ,ER,Kutsu,110-130cm, 23/50
26.02.2006, ERJ,Kaviopolun Ratsastajat,Kutsu,80cm, 32/35

01.01.2006, ERJ,Magnum Arabians,Kutsu,50-60cm,21/30
01.01.2006, ERJ,Rentukka,Kutsu,70-80cm, 1/30
01.01.2006, ERJ,Yénillor,Kutsu,50cm,30/30
02.01.2006, ERJ,VSFY,Kutsu,70-90cm,28/30
02.01.2006, ERJ,YT Sitruuna,Kutsu,90cm,16/36
02.01.2006, ERJ,YT Sitruuna,Kutsu,100cm,28/35
04.01.2006, ERJ,Itä-Laakso,Kutsu,130cm,4/46
06.01.2006, ERJ,Vert Résineux,Kutsu,120-130cm,
07.01.2006, ERJ,Verivaahtera,Kutsu,80cm,25/30
07.01.2006, ERJ,Vittory Estate,Kutsu,130cm,21/30
10.01.2006, ERJ,RT Männynkäpy,Kutsu,70-100cm,23/50
11.01.2006, ERJ,Vega,Kutsu,90-100cm,29/45
11.01.2006, ERJ,Vega,Kutsu,110-120cm,16/45
12.01.2006, ERJ,Los Croft,Kutsu,120-130cm,1/30
13.01.2006, ERJ,Untuvikko,Kutsu,70-80cm,50/50
13.01.2006, ERJ,Untuvikko,Kutsu,80-90cm,37/50
15.01.2006, ERJ,Vanora,Kutsu,60-70cm,177/206
15.01.2006, ERJ,Vanora,Kutsu,80-90cm,65/206
15.01.2006, ERJ,Minttukrokantti,Kutsu,110-120cm,9/40

7.12.2005, ERJ,Galad Arabians,Kutsu,40-50cm, 6/44
7.12.2005, ERJ,Galad Arabians,Kutsu,60-70cm, 18/48
7.12.2005, ERJ,Huvikumpula,Kutsu,50-60cm,5/40
7.12.2005, ERJ,Sirena Ranch,Kutsu,60-70cm, 4/24
11.12.2005, ERJ,Vittory Estate,Kutsu,70cm,30/40
14.12.2005, ERJ,Navire,Kutsu,60-70cm,21/30
15.12.2005, ERJ,Fiala's Warmbloods,Kutsu,120-130cm, 28/30
15.12.2005, ERJ,Shadow,Kutsu,60-70cm,6/30
17.12.2005, ERJ,Hoarfrost,Kutsu,50cm,6/30
19.12.2005, ERJ,BraRi,Kutsu,50-60cm, 15/50
29.12.2005, ERJ,Nouvelle Lune,Kutsu,80cm,200/260

4.11.2005, ERJ,Dew,Kutsu,30-40cm,26/26
5.11.2005, ERJ,Eichehof,Kutsu,120-130cm,7/8
6.11.2005, ERJ,KT FAL,Kutsu,120-130cm,11/22
7.11.2005, ERJ,Dauphine Riders,Kutsu,80-90cm,27/35
12.11.2005,ERJ,Sirena Ranch,Kutsu,120-130cm,6/33
15.11.2005,ERJ,Annie's Racehorses,Kutsu,110-120cm,6/30
17.11.2005,ERJ,KK Ambria,Kutsu,110-120cm,30/30
19.11.2005,ERJ,Untuvainen,Kutsu,70-80cm,6/35
19.11.2005,ERJ,Chan19,Kutsu,40-60cm,11/24
20.11.2005,ERJ,Tuhka,Kutsu,60cm,32/36
22.11.2005,ERJ,Akvitania,Kutsu,120-130cm, 29/30
25.11.2005,ERJ,Pinteli,Kutsu,120-130cm, 25/50
26.11.2005,ERJ,Koskenhaara,Kutsu,60-80cm,6/27
27.11.2005,ERJ,Harmonic Sport Horses,Kutsu,120-130cm,28/50
28.11.2005,ERJ,Vihermetsän Ratsastajat,Kutsu,110-120cm, 2/50

12.4.2005,ERJ,Viola Cielo,Kutsu,Luokka 5,26/35
15.4.2005,ERJ,Iran Yksityistalli,Kutsu,Luokka 4,3/24
19.4.2005,ERJ,Dozey,Kutsu,Luokka 7,10/14
20.4.2005,ERJ,KK Satakieli,Kutsu,Luokka 7,5/39
26.4.2005,ERJ,Wokki,Kutsu,Luokka 5,11/25

11.3.2005,Satakieli,Kutsu,Luokka 7,8/30
12.3.2005,ERJ,Kilpatalli FAL,Kutsu,Luokka 3,5/19
16.3.2005,Satakieli,Kutsu,Luokka 7,24/29
27.3.2005,ERJ,Satakieli,Kutsu,Luokka 7,2/50

8.1.2005,ERJ,Talli Lolita,Kutsu,Luokka 4,7/28
12.1.2005,ERJ,Flash Stables,Kutsu,Luokka 6,22/25


Ravit 0 voittoa - - 8 sijoitusta

6.12.2005,VRER,Ravitalli The Wee Hours,Kutsu,Monté ryhmäajo 2100m,4/8 1.28,9m 900V¤
7.12.2005,VRER,Jokerin Loiste,Kutsu,Monté Kylmäveriset ryhmäajo 1600m,5/8 1.30,0mlyxx 200V¤
13.12.2005,VRER,Amadeus,Kutsu,Mónte tasoitusajo suomenhevosille 2100m ,6/7 1.31,1make
14.12.2005,VRER,Saharantähti,Kutsu,Mónte tasoitusajo suomenhevosille 2100m ,2/9 1.29,5mke 1000V¤+ruusuke
16.12.2005,VRER,Minnantila,Kutsu,Mónte ryhmäajo suomenhevosille 2100m ,4/12 1.28,8 1000V¤

14.11.2005,VRER,Jokerin Loiste,Kutsu,Lähtö 2, 14/15 28,3ke
16.11.2005,VRER,Krochyst,Kutsu,Lähtö 7, 9/10 28,0ake
17.11.2005,VRER,Loisto,Kutsu,Lähtö 10, 2/9 27,6ke 1000Ve
18.11.2005,VRER,Raviveto,Kutsu,Lähtö 4a,6/11 28,2 500Ve
19.11.2005,VRER,Ravrata Ajaton,Kutsu,Lähtö 1:Ryhmä 2,7/10 25,9aly
22.11.2005,VRER,Krochyst,Kutsu,Lähtö 5,6/12 27,9ake
24.11.2005,VRER,Raviveto,Kutsu,Lähtö 4b,7/7 36,1
25.11.2005,VRER,Saharan Tähti,Kutsu,Lähtö 9,9/15 31,1ly
27.11.2005,VRER,Jokerin Loiste,Kutsu,Lähtö 7,13/15 28,9ke
28.11.2005,VRER,Ravirata Ajaton,Kutsu,Lähtö 1:Ryhmä 2,2/11 24,9aly 1500Ve

1.10.2005,VRER,Ninitra,Kutsu,Lähtö 4,4/12 30,1api 250Ve
3.10.2005,VRER,N'Joy Trotters,Kutsu,Lähtö 3,9/10 29,0ake
6.10.2005,VRER,Saharan Tähti,Kutsu,Lähtö 4,10/16 27,9ly
13.10.2005,VRER,Jokerin Loiste,Kutsu,Lähtö 7,11/12 30,0kex
28.10.2005,VRER,Ravirata Ajaton,Kutsu,Lähtö 7,5/16 31,1ke 400Ve
31.10.2005,VRER,Järvenreuna,Kutsu,Lähtö 8,10/12 43,9ake

3.9.2005,VRER,Loren,Kutsu,Lähtö 5,Hylätty

5.8.2005,VRER, Fire's Arabians,Kutsu,Lähtö 7,11/12 1.27,5ly
7.8.2005,VRER, Ratsu- ja Valjakkotalli Loren,Kutsu,Lähtö 7,6/7 1.26,1ake
12.8.2005,VRER, KT Whitebrook,Kutsu,Lähtö 3,13/16 1.31,4aly

8.5.2005, VRER,Calvaron Ravitalli,Kutsu,Lähtö 9,11/16 1.32,0ly
15.5.2005,VRER, Los Croft,Kutsu,Lähtö 8,10/16 1.26,8
17.5.2005,VRER, Fair Stable,Kutsu,Lähtö 2,4/5 1.36,5 kex 150 Ve
21.5.2005, VRER,Ravirata Ajaton,Kutsu,Lähtö 6,11/13 1.36,6ke

5.4.2005, VRER,Piquant Trotters,Kutsu,Koelähtö 1,4/4 1.44,9


Muut Kilpailut 9 voittoa - - 19 sijoitusta

16.02.2006,VVJ,Pohjantähti,Kutsu,Noviisien Hevosparivaljakko,1/7
24.02.2006,VVJ,Divine Angel,Kutsu,Noviisien Hevosvaljakko,2/20
24-26.02.2006,VVJ,Siittola Zetvian,Kutsu,Noviisien Hevosvaljakko,10/21
25.02.2006,VVJ,DEW,Kutsu,Avoin Hevosparivaljakko,2/6

01.01.2006, MEJ,Heijastus,Kutsu,70cm,11/25
01.01.2006, MEJ,TaRa,Kutsu,90-100cm,3/8
02.01.2006, MEJ,Helinä,Kutsu,100-120cm,3/15
02.01.2006,KRJ,Helmikiteen,Kutsu,Helppo C,11/24
02.01.2006, MEJ,KK Tuulenpesä,Kutsu,40-50cm,9/30
03.01.2006, MEJ,Yave,Kutsu,120cm,9/30
04.01.2006,VVJ,Yvétte,Kutsu,Noviisien hevosparivaljakko,4/6
05.01.2006,VVJ,Horrosmaa,Kutsu,Noviisien hevosvaljakko,11/20
05.01.2006, MEJ,MEJ,Kutsu,70-90cm,27/97
06.01.2006, MEJ,FRC,Kutsu,100cm,33/40
06.01.2006,VVJ,YT Sitruuna,Kutsu,Avoin hevosparivaljakko,8/8
07.01.2006, MEJ,Katajainen,Kutsu,70cm,20/30
12.01.2006,KeRJ,Avalon,Kutsu,ko HeA/re 105cm/me 100cm,2/22
12.01.2006, MEJ,KK Navakka,Kutsu,110-120cm,22/59
12.01.2006, MEJ,Symbioosi,Kutsu,90-100cm,9/29
13.01.2006, MEJ,Itä-Laakso,Kutsu,90cm,3/35
14.01.2006,KeRJ,HsK,Kutsu,ko HeC/re 80cm/me 70cm,6/19
15.01.2006, MEJ,Wheatmoor,Kutsu,60-70cm,4/22
16.01.2006,KeRJ,Allu Express,Kutsu,ko HeC/re 90cm/me 90cm,12/25
18.01.2006, MEJ,FRC,Kutsu,70cm,35/40
18.01.2006,VVJ,KK Padac,Kutsu,Noviisien hevosvaljakko,24/25

5.12.2005,KRJ,Hoarfrost,Kutsu,Helppo C,3/30
7.12.2005,KRJ,FSRa,Kutsu,Helppo C,9/50
10.12.2005,KRJ,Galad Arabians,Kutsu,Helppo C, 9/72
12.12.2005,KRJ,Heijastus,Kutsu,Helppo C,25/35
19.12.2005,KRJ,BraRi,Kutsu,Helppo C, 2/50
20.12.2005,KRJ,Feildale Ranch,Kutsu,Helppo C,23/41
20.12.2005,VVJ,Midnight Fever,Kutsu,Avoin hevosvaljakko,6/17
20.12.2005,VVJ,Yave,Kutsu,Noviisien Hevosvaljakko,7/14
21.12.2005,VVJ,Harhalampi,Kutsu,Noviisien Hevosvaljakko,10/28
21.12.2005,VVJ,Kaviopolun Ratsastajat,Kutsu,Noviisien Hevosvaljakko,1/9
20.12-22.12.2005,VVJ,SGA,Kutsu,Noviisien Hevosvaljakko,14/18
22.12.2005,VVJ,Dinsmore,Kutsu,Vaativa hevosvaljakko,1/17
23.12.2005,VVJ,Edenelle Ponies,Kutsu,Noviisien hevosvaljakko,8/23
24.12.2005,KRJ,Wattenhall,Kutsu,Helppo C, 28/30
25.12.2005,VVJ,Mustang Ranch,Kutsu,Vaativa hevosvaljakko,2/11
25.12.2005,VVJ,Yave,Kutsu,Noviisien Hevosvaljakko,7/12
28.12.2005,VVJ,HJT,Kutsu,Avoin hevosparivaljakko,5/11
29.12.2005,VVJ,Metsämäki,Kutsu,Noviisien hevosvaljakko,5/18
30.12.2005,VVJ,Yave,Kutsu,Noviisien hevosvaljakko,1/26

2.11.2005,VVJ,Rautametsä,Kutsu,Avoin hevosvaljakko,2/12
4.11.2005,VVJ,SHR,Kutsu,Avoin hevosvaljakko,4/9
7.11.2005,VVJ,Desir F,Kutsu,Avoin hevosvaljakko,

8.11.2005,KRJ,Sirena Ranch,Kutsu,Helppo C,16/40
10.11.2005,VVJ,KK Ambria,Kutsu,Avoin hevosvaljakko,8/16
10.11.2005,KRJ,Yave,Kutsu,Helppo C,18/45
11.11.2005,VVJ,Dew,Kutsu,Avoin hevosvaljakko,22/22
11.11.2005,VVJ,FSRa,Kutsu,Avoin hevosvaljakko,7/20
12.11.2005,VVJ,Stuteri Babar,Kutsu,Avoin hevosvaljakko,15/20
13.11.2005,VVJ,Doninhevosyhdistys,Kutsu,Avoin hevosvaljakko,8/10
13.11.2005,VVJ,KK Tuulenpesä,Kutsu,Avoin hevosvaljakko,4/15
15.11.2005,VVJ,Allu Express,Kutsu,Vaativa hevosvaljakko,5/16
16.11.2005,KRJ,BraRi,Kutsu,Helppo C,16/42
16.11.2005,KRJ,FSRa,Kutsu,Helppo C,35/47
18.11.2005,KRJ,Yave,Kutsu,Helppo C,14/45
20.11.2005,VVJ,KK Padac,Kutsu,Avoin hevosvaljakko, 15/20
21.11.2005,KRJ,Bellona,Kutsu,Helppo C,21/35
24.11.2005,KRJ,Te Adoro Estate,Kutsu,Helppo C,17/35
24.11.2005,KRJ,Vihermetsän Ratsastajat,Kutsu,Helppo C,4/50
24.11.2005,KRJ,Maanantai,Kutsu,Helppo C,17/29
25.11.2005,KRJ,Eichehof,Kutsu,Helppo C,28/45
26.11.2005,KRJ,FRC,Kutsu,Helppo C,1/35
27.11.2005,KRJ,FSRa,Kutsu,Helppo C,44/46

3.10.2005, VVJ,Edenelle Ponies,Kutsu,Avoin Hevosvaljakko,7/10
10.10.2005, VVJ,Quiescent Stables,Kutsu,Avoin Hevosvaljakko,7/11
15.10.2005,VVJ,KT Lumikero,Kutsu,Avoin Hevosvaljakko,4/9
20.10.2005,VVJ,Edenelle Ponies,Kutsu,Avoin hevosvaljakko,11/20
26.10.2005,VVJ,KT Optimist,Kutsu,Avoin hevosvaljakko,16/19

1.8.2005,Este,Silfran,Kutsu,Luokka 4,7/17

3.4.2005,KRJ,Dozey,Kutsu,Luokka 1,37/49
15.4.2005,KeRJ,Satakieli,Kutsu,Luokka 2,18/50

14.3.2005,KRJ,Flash Stables,Kutsu,Luokka 1,2/41
15.3.2005,KRJ,Te Adoro Estate,Kutsu,Luokka 1,166/208
18.3.2005,KRJ,Bellona,Kutsu,Luokka 1,8/27

2.2.2005,KRJ,Sammalkedon Talli,Kutsu,Luokka 1,17/41
5.2.2005,KRJ,Niittyharjun Talli,Kutsu,Luokka 1,37/70

4.1.2005,KRJ,Flash Stables,Kutsu,Luokka 1,14/37
7.1.2005,KRJ,Life Memory Farm,Kutsu,Luokka 1,32/47
8.1.2005,KRJ,Koulu,Fakran Talli,Kutsu,Luokka 1,17/30
10.1.2005,KeRJ,Seura Hiske,Kutsu,Luokka 2a,10/30
14.1.2005,KeRJ,Kenttä,Shettismaa,Luokka 4,2/17
19.1.2005,KeRJ,Kenttä,Fandehür Riders,Kutsu,Luokka 2,12/20
25.1.2005,KRJ,Koulu,Kisakeskus Vadelma,Kutsu,Luokka 1,23/30
28.1.2005,KRJ,Mahti,Kutsu,Luokka 1,3/30
30.1.2005,KRJ,Oriasema Abayan,Kutsu,Luokka 1,30/30
31.1.2005,KRJ,Sammalkedon Talli,Kutsu,Luokka 1,1/35