Tuulenpesän Kartano

Renanssi

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen@ kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

NIMI Renanssi "Rene" Rekisterinumero VH14-018-0575
SYNTYNYT 01.04.2014 (6 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-ori
väri kulomusta SÄKÄKORKEUS 154 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA Susiraja
Koulutustaso ko Helppo A re 90cm kerj Tutustumisluokka SAAVUTUKSET ei saavutuksia

Renanssi tuli meille samaan aikaan Susirajasta Tähtisumun kanssa ollessani hakemassa Tähtisumua uuteen kotiinsa, jolloin toinen tallin omistajittarista narri päätti esitellä minulle pari heille palautunutta vanhempaa kasvattia. Tähtisumun karsinalta narri paimensi minut tallin toiseen päätyyn, missä erään karsinan oven ylitse kurkotteli kulomustan suomenhevosen pää. Narri esitteli kyseisen hevosen 6-vuotiaaksi oriiksi nimeltä Renanssi, joka oli paulutunut heille äskettäin oriin edellisen omistajan tallin sulkiessa ovensa. Pyysin narria ottamaan oriin käytävälle, jotta voisin katsastaa sen paremmin ja narri kysäisi samalla haluaisiko koeratsastaa oriin. Mikä ettei ajattelin mielessäni ja nyökkäsin narrille myöntymisen merkiksi. Niinpä narrin satuloitua Renanssin suuntasimme kentälle, missä pyysin narria pystyttämään minulle pari matalaa harjoitusestettä, tämän ensin autettua minut oriin selkään, sillä kentälle kävellessämme narri oli maininnut oriin olevan sangen lahjakas sekä este- että kouluratsastuksen saralla. Narrin pystyttäessä esteitä tein oriin kanssa joitain koulukuvioita käynnissä ja ravissa, jotta se lämpenisi kunnolla. Huomasin sangen pian oriin olevan hyvin mielyttämishaluinen ja palvelualtis ratsu, joka vastasi pienimpäänkin apuuni välittömästi. Ori tosin vaikutti hieman etupainoiselta, joten keskityin sen kanssa tekemään siirtymisiä askellajista toiseen sekä erilaisten taivutusten tekemiseen kunnes narri sitten huikkasi esteiden olevan valmiina. Nostinkin välittömästi Renanssin kanssa laukan ja ohjasin sen varmaotteisesti kohti narrin pystyttämää kahta pystyestettä ja okseria. Pystyesteet ori suoritti moitteettomasti, mutta okserilla havaitsin hieman epäröintiä. Puristettuani oriin kylkiä hieman voimakkaamin se kuitenkin hyppäsi myös okserin yli joskin hieman epäröiden, joten tulimme okserin uudestaan kunnes ori hyppäsi senkin yli epäröimättä. Hyppyjen jälkeen tein oriin kanssa vielä joitain kouluratsastusliikkeitä loppuveryttelyksi ennen kuin ratsastis hymyssä suin kentän laidalla olevan narrin luokse ilmoittaen olevani halukas ostamaan oriin, mikäli hinnasta vain päästäisiin sopuun. Noustuani alas oriin selästä lähdimme kävelemään kohti tallia, missä jätimme Renanssin erään tallin työntekijän huomaan kun itse siirryimme toimiston puolelle hieromaan kauppoja. Päästyämme kaupoista sopuun narri ehdotti ystävällisesti, että voisin jäädä tilalle yöksi, etten joutuisi ajamaan yötä vasten kotiin. Tartuin tarjoukseen ilomielin ja niinpä seuraavan päivän aamuna lähdin ajamaan kohti Lappia virkistyneenä kunnon yöunien ja aamupalan jälkeen.

Rene ei ole luonteeltaan siitä kaikista helpoimmasta päästä, sillä ori on varustettu erittäin isolla egolla ja sen kanssa pärjääkin vain kourallinen ihmisiä. Oriin hoitajalla on nimittäin oltava äärettömän hyvä itsetunto eikä tämä saa myöskään hermostua mistään. Oriin kanssa onkin oltava paitsi tavattoman johdonmukainen myös päättäväinen, sillä orihan tekee kaikkensa hoitajansa työn vaikeuttamikseksi alkaen karsinan seinää vasten liiskaamisesta hoitajan näykkimiseen käsivarresta tai takapuolesta heti kun hoitajan valppaus herkeää hetkeksikään. Parhaiten Renen kanssa pärjää kun sille antaa samalla mitalla takaisin mikä tarkoittaa sitä, että mikäli ori yrittää liiskata seinää vasten sitä tönäisee lujaa takaisin ja mikäli orin hampaat sattuvat pureutumaan hoitajan ihoon voi oria joko puraista takaisin tai läimäyttää turvalle. Ori ei ole moisesta kohtelusta moksiskaan vaan korkeintaan pudistelee päätään sen merkiksi etteivät asiat mene niin kuin herra haluaisi. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Rene olisi kaikista viisainta sitoa kiinni, sillä ori ei todellakaan seiso aloillaan käskystä vaan pyörii ympäri karsinaansa kuin väkkärä, mikäli sen pitää vapaana. Harjattaessa ori saattaa joskus jopa rentoutua, mutta oriin hetkellisen rentouden ei kannata antaa hämätä, sillä seuraavana hetkenä se on jo yrittämässä näykkäistä hoitajaansa käsivarresta tämän yrittäessä ohittaa herra sen turvan läheltä. Parhaiten herran toiselle puolelle pääsee harjattaessa siirtymään kun menee herran kaulan alta mahdollisimman läheltä ryntäitä kun ori itse on sidottu mahdollisimman lyhyellä narulla kiinni, jolloin se ei pääse yltämään hoitajaansa, sillä teki ori mitä muuta tahansa se ei sorru potkimiseen muuten kuin takasillaan mikäli sen ympäri yrittää kiertää takaapäin. Varusteiden laittoon kannattaa Renen kanssa varata runsaasti aikaa, sillä ori ei tee varusteiden laittoa milläänlailla helpoksi. Satuloitaessa ori on suorastaan pullistelun maailmanmestari ja suitsittaessa ori liimaa leukaperänsä tiukasti yhteen niin ettei kuolaimia tahdo saada millään sen suuhun. Pitkällisen suostuttelun jälkeen herran suun saa kuitenkin yleensä auki, että kuolaimet saa nopeasti sujautettua sen suuhun ennen kuin herra edes tajuaa mitä tapahtui. Talutettaessa Renen kanssa on oltava tarkkana, sillä ori on vähintäänkin arvaamaton etenkin muita hevosia ohitattaessa, joskin se hyppii muutenkin sivulle suurinpiirtein joka toisen puskan kohdalla säikkyessään näkymättömiä puskissa piileksiviä mörköjä. Tästä syystä oriille onkin ehdottomasti laitettava kuolaimet suuhun lähdettäessä, jotta siihen saa edes hieman kontrollia. Muiden hevosten seurassa ori on arvaamaton kuten sanottua ja etenkin toisista oreista herra on pidettävä kaukana, sillä herra käy niiden kimppuun mikäli sen päästää lähellekään toisia oreja. Tammojen seurassa ori on vähemmän hyökkäävä, mutta rupeaa kyllä näidenkin kanssa tappelemaan, mikäli nämä eivät suostu oriin määräiltäväksi. Turha kai sanoakaan, että herra tarhataan yksin.

Ratsuna ori on paljon yhteistyöhaluisempi kuin maasta käsin käsiteltäessä, muttei siltikään ole mikään aloittelijoiden ratsu, sillä ori vaatii selkäänsä varman ja rauhallisen ratsastajan, joka tietää mitä on tekemässä eikä säiky turhista. Oriilla on nimittäin taipumusta testata selkäänsä nousevia ratsastajia ensimmäisellä kerralla sivuille loikkimalla ja kulmista oikomalla, mikäli sen mielenkiintoa ei alusta lähtien pidä työnteossa tekemällä paljon vaihtelevia harjoitteita, jolloin oriille ei jää aikaa miettiä metkuja. Rene reagoi hyvin ratsastajansa pienimpiinkin apuihin eikä näin ollen tarvitse kovinkaan voimakkaita tai suuria apuja. Herralle annettavien apujen on sen sijaan syytä olla tarkkoja ja napakoita, sillä apuihin jotka ovat vain sinnepäin ei ori reagoi mitenkään ja itseasiassa jopa ilmaisee eriävän mielipiteensä pukittamalla. Renellä on hyvin lennokkaat ja pehmeät askellajit, joista erityisesti laukka on ratsastajalle mukavan keinumaista eikä oriin ravikaan ole kovin pompottavaa. Koulua Rene menee ihan kohtalaisesti, mutta herra tarvitsee kunnollisen alkulämmittelyn ennen kuin sen kanssa yrittää tehdä taipumista vaativia liikkeitä kuten avo-ja sulkutaivutuksia. Kunnolla lämmiteltynä ori kuitenkin taipuisi vaikka solmuun. Vaikkei ori olekaan kouluratsuna siitä kaikkein lahjakkaimmasta päästä yrittää se kuitenkin aina parhaansa ja saadessaan selkäänsä osaavan ratsastajan ori yleensä myös sijoittuu hyvin luokassaan. Esteillä ratsastajasta saattaa tuntua siltä kuin ruutitynnyrin päällä istuisi, vaikka ori vastaakin hyvin puolipidätteisiin,sillä herra on täynnä energiaa ja painaa innostuksissaan melkoisesti kuolaimelle. Ori hyppää itsevarmasti esteen kuin esteen ylitse eikä pahemmin pudottele kunhan ratsastaja vain onnistuu ponnistuspaikan valinnassa. Rene itse kun tuppaa lähtemään hyppyyn liian kaukaa, jolloin sen täytyy tehdä turhaa työtä päästäkseen virheettä esteen yli. Maastoesteillä ori on hieman rauhallisempi kuin rataesteillä, mutta maastoesteillä mukaan tulevat myös kieltelemiset. Kaikkein kummallisimman näköisillä virityksillä ori nimittäin tuppaa epäröimään eikä hyppää niistä yli, mikäli ratsastajasta voi aistia vähäänkään epävarmuutta. Tämän vuoksi herra vaatiikin maastoesteillä selkäänsä rohkean ja varman ratsastajan, joka antaa oriille napakat avut eikä itse epäröi kummallisenkaan näköisillä esteillä, jolloin myös ori hyppää puhtaasti yli kaikesta mitä vastaan tulee.

i. Tiilikan Patajätkä
KRJ II,ERJ III,YLA III,SLA I
ii. Pormestari
Ch,KTK III,KRJ II,YLA II
iii. Puolimieli
iie. Tiukuvilma
ie. Ikihelmi
KRJ II,KERJ II,YLA II,SLA II
iei. Tummanne
iee. Ruohosuon Annikki
e. Harhakuvajainen
KTK III,KRJ I
ei. Kehveli eii. Kiukkuli
eie. Hee-Heemeli
ee. Harhakuvitelma
ERJ II,KRJ II,YLA I,SLA II
eei. Tikkiriekko
eee. Haihattelija

ei jälkeläisiä

KRJ
ainoastaan sijoitukset
01 30.10.2016 Fjellwind Dressage lk 01: Helppo A Kutsu 04/30
02 31.10.2016 Rappadan lk 03: Helppo A Kutsu 05/30
03 01.11.2016 Rappadan lk 03: Helppo A Kutsu 02/30
04 03.11.2016 Metsovaara lk 03: Helppo A Kutsu 06/40
05 03.11.2016 Rappadan lk 03: Helppo A Kutsu 04/30
06 04.11.2016 Mörkövaara lk 01: Helppo A Kutsu 02/40
07 05.11.2016 Metsovaara lk 03: Helppo A Kutsu 04/40
08 07.11.2016 Mörkövaara lk 01: Helppo A Kutsu 03/40
09 07.11.2016 Yksityistalli Overload lk 02: Helppo A Kutsu 04/30
10 10.11.2016 Mörkövaara lk 01: Helppo A Kutsu 01/40
11 11.11.2016 Ratapihan Ratsutalli lk 03: Helppo A Kutsu 02/27
12 13.11.2016 Metsovaara lk 03: Helppo A Kutsu 05/40
13 14.11.2016 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 04/30
14 16.11.2016 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 05/30
15 16.11.2016 Metsovaara lk 03: Helppo A Kutsu 04/40
16 16.11.2016 Ventos lk 02: Helppo A Kutsu 02/30
17 18.11.2016 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 05/30
18 21.11.2016 Rüütel Tall lk 03: Helppo A Kutsu 03/30
19 24.11.2016 Rüütel Tall lk 03: Helppo A Kutsu 05/30
20 26.11.2016 Ros Cirein lk 01: Helppo A Kutsu 02/40
21 27.11.2016 Huhtalan Yksityistalli lk 01: Helppo A Kutsu 05/30
22 27.11.2016 Ruudin Talli lk 03: Helppo A Kutsu 03/30
23 28.11.2016 Rüütel Tall lk 03: Helppo A Kutsu 04/30
24 30.11.2016 Ros Cirein lk 01: Helppo A Kutsu 05/40
25 03.12.2016 Mörkövaara lk 01: Helppo A Kutsu 06/40
26 04.12.2016 Mörkövaara lk 01: Helppo A Kutsu 04/40
27 07.12.2016 Vähäpelto lk 01: Helppo A Kutsu 05/40
28 08.12.2016 Metsovaara lk 03: Helppo A Kutsu 02/40
29 08.12.2016 Mörkövaara lk 01: Helppo A Kutsu 01/40
30 11.12.2016 Cadogan Ponies lk 03: Helppo A Kutsu 05/40
31 14.12.2016 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 06/40
32 14.12.2016 Ros Cirein lk 03: Helppo A Kutsu 04/30
33 16.12.2016 Ros Cirein lk 03: Helppo A Kutsu 03/30
34 27.12.2016 Romilly lk 03: Helppo A Kutsu 05/80
35 01.01.2017 Cadogan Ponies lk 03: Helppo A Kutsu 05/40
36 05.01.2017 Cadogan Ponies lk 03: Helppo A Kutsu 05/40
37 07.01.2017 Cadogan Ponies lk 03: Helppo A Kutsu 06/40
38 08.01.2017 Cadogan Ponies lk 03: Helppo A Kutsu 05/40
39 10.01.2017 Tuulenpesän Kartano lk 03: Helppo A Kutsu 03/30
40 12.01.2017 Cadogan Ponies lk 04: Helppo A Kutsu 06/40
41 12.01.2017 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 04/40
42 13.01.2017 Cadogan Ponies lk 03: Helppo A Kutsu 05/40
43 17.01.2017 Cadogan Ponies lk 03: Helppo A Kutsu 06/40
44 19.01.2017 Kievarinkuja lk 02: Helppo A Kutsu 03/50
45 29.01.2017 Shinevalley lk 03: Helppo A Kutsu 04/40
46 30.01.2017 Cadogan Ponies lk 04: Helppo A Kutsu 01/40
47 30.01.2017 Shinevalley lk 03: Helppo A Kutsu 05/40
48 13.02.2017 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 04/40
49 14.02.2017 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 03/40
50 14.02.2017 Haavelaakso lk 01: Helppo A Kutsu 01/60
51 16.02.2017 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 03/40
52 17.02.2017 Ruuvalli lk 03: Helppo A Kutsu 05/30
53 19.02.2017 Haavelaakso lk 01: Helppo A Kutsu 07/60
54 20.02.2017 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 03/40
55 24.02.2017 Haavelaakso lk 01: Helppo A Kutsu 02/60

ERJ
ainoastaan sijoitukset
01 04.11.2016 Ros Cirein lk 04: 90cm Kutsu 02/30
02 07.11.2016 Ros Cirein lk 04: 90cm Kutsu 01/30
03 11.11.2016 Ventos lk 01: 90cm Kutsu 03/30
04 13.11.2016 Ventos lk 01: 90cm Kutsu 01/30
05 19.11.2016 Ventos lk 01: 90cm Kutsu 02/30
06 20.11.2016 Ventos lk 01: 90cm Kutsu 01/30
07 22.11.2016 Rüütel Tall lk 04: 90cm Kutsu 04/24
08 14.12.2016 Susiraja lk 03: 90cm Kutsu 03/23
09 23.12.2016 Romilly lk 02: 90cm Kutsu 06/50
10 25.12.2016 Tuulenpesän Kartano lk 03: 90cm Kutsu 05/30
11 27.12.2016 Tuulenpesän Kartano lk 03: 90cm Kutsu 04/30
12 28.12.2016 Tuulenpesän Kartano lk 03: 90cm Kutsu 02/30
13 31.12.2016 Tuulenpesän Kartano lk 03: 90cm Kutsu 01/30
14 06.01.2017 Romilly lk 02: 90cm Kutsu 05/56
15 11.01.2017 Romilly lk 03: 90cm Kutsu 04/75
16 13.01.2017 Susiraja lk 01: 90cm Kutsu 02/30
17 15.01.2017 Ventos lk 03: 90cm Kutsu 03/30
18 16.01.2017 Järnby lk 01: 90cm Kutsu 04/40
19 17.01.2017 Kievarinkuja lk 01: 90cm Kutsu 02/30
20 22.01.2017 Kuuramaan Hevostalli lk 01: 90cm Kutsu 05/30
21 03.02.2017 Teilikorpi lk 01: 90cm Kutsu 01/40
22 17.02.2017 Metsovaara lk 06: 90cm Kutsu 02/40
23 17.02.2017 Teilikorpi lk 01: 90cm Kutsu 05/40
24 18.02.2017 Teilikorpi lk 01: 90cm Kutsu 02/40
25 26.02.2017 Verner lk 01: 90cm Kutsu 01/30
26 02.03.2017 Verner lk 01: 90cm Kutsu 02/30
27 03.03.2017 Verner lk 01: 90cm Kutsu 05/30
28 06.03.2017 Verner lk 01: 90cm Kutsu 02/30
29 08.03.2017 Verner lk 01: 90cm Kutsu 01/30
30 09.03.2017 Hengenvaara lk 03: 90cm Kutsu 07/50
31 11.03.2017 Hengenvaara lk 03: 90cm Kutsu 01/50
32 12.03.2017 Verner lk 01: 90cm Kutsu 05/30
33 13.03.2017 Kilpailukeskus Stewart lk 04: 90cm Kutsu 01/100
34 01.04.2017 Mörkövaara lk 02: 90cm Kutsu 04/30
35 02.04.2017 Daelwyn lk 04: 90cm Kutsu 05/40
36 02.04.2017 Mörkövaara lk 02: 90cm Kutsu 02/30
37 06.04.2017 Mörkövaara lk 02: 90cm Kutsu 02/30
38 15.04.2017 Mustasuo lk 01: 90cm Kutsu 04/30
39 17.04.2017 Mustasuo lk 01: 90cm Kutsu 03/30
40 18.04.2017 Mörkövaara lk 01: 90cm Kutsu 03/30
41 19.04.2017 Vähäpelto lk 02: 90cm Kutsu 05/30
42 20.04.2017 Mörkövaara lk 01: 90cm Kutsu 03/30
43 21.04.2017 Mustasuo lk 01: 90cm Kutsu 05/30
44 22.04.2017 Mustasuo lk 01: 90cm Kutsu 03/30
45 25.04.2017 Mustasuo lk 01: 90cm Kutsu 01/30
46 25.04.2017 Mörkövaara lk 01: 90cm Kutsu 03/30
47 27.04.2017 Kuuralehto lk 04: 90cm Kutsu 03/39

KERJ
ainoastaan sijoitukset
01 11.10.2016 Metsovaara lk 03: Tutustumisluokka Kutsu 02/24
02 14.10.2016 Turmeltaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 02/34
03 15.10.2016 Turmeltaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 01/34
04 16.10.2016 Satumaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 01/20
05 16.10.2016 Turmeltaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 04/34
06 17.10.2016 Metsovaara lk 03: Tutustumisluokka Kutsu 02/24
07 19.10.2016 Metsovaara lk 03: Tutustumisluokka Kutsu 01/24
08 22.10.2016 Metsovaara lk 03: Tutustumisluokka Kutsu 05/30
09 23.10.2016 Metsovaara lk 03: Tutustumisluokka Kutsu 03/30
10 29.10.2016 Metsovaara lk 03: Tutustumisluokka Kutsu 04/30
11 30.10.2016 Turmeltaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 02/34
12 01.11.2016 Zurück lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 01/30
13 02.11.2016 Zurück lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 03/30
14 04.11.2016 Zurück lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 04/30
15 07.11.2016 Zurück lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 01/30
16 11.11.2016 Mörkövaara lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 05/35
17 12.11.2016 Metsovaara lk 03: Tutustumisluokka Kutsu 02/15
18 13.11.2016 Mörkövaara lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 03/35
19 15.11.2016 Zurück lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 03/21
20 16.11.2016 Metsovaara lk 03: Tutustumisluokka Kutsu 01/15
21 17.11.2016 Mörkövaara lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 05/35
22 19.11.2016 Metsovaara lk 03: Tutustumisluokka Kutsu 03/15
23 26.11.2016 Mörkövaara lk 02: Tutustumisluokka Kutsu 04/23
24 27.11.2016 Mörkövaara lk 02: Tutustumisluokka Kutsu 02/23
25 30.11.2016 Mörkövaara lk 02: Tutustumisluokka Kutsu 04/23
26 11.12.2016 Turmeltaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 01/33
27 12.12.2016 Turmeltaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 04/33
28 13.12.2016 Turmeltaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 04/33
29 15.12.2016 Turmeltaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 01/33
30 17.12.2016 Turmeltaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 03/33
31 20.12.2016 Turmeltaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 05/33
32 27.12.2016 Tuulenpesän Kartano lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 04/16
33 31.12.2016 Tuulenpesän Kartano lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 04/16
34 02.01.2017 Cadogan Ponies lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 02/25
35 02.01.2017 Turmeltaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 01/27
36 03.01.2017 Turmeltaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 01/27
37 04.01.2017 Cadogan Ponies lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 02/25
38 05.01.2017 Turmeltaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 01/27
39 11.01.2017 Tuiskula lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 03/30
40 20.01.2017 Tuiskula lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 03/30
41 31.01.2017 Romilly lk 03: Tutustumisluokka Kutsu 04/28
42 12.02.2017 Cadogan Ponies lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 01/40
43 17.02.2017 Metsovaara lk 03: Tutustumisluokka Kutsu 02/26
44 18.02.2017 Turmeltaja lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 03/30
45 20.02.2017 Metsovaara lk 03: Tutustumisluokka Kutsu 02/26
46 24.02.2017 Erkinheimot lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 03/27
47 26.02.2017 Erkinheimot lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 01/27
48 03.03.2017 Zurück lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 05/30
49 04.03.2017 Zurück lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 02/30
50 05.03.2017 Zurück lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 04/30
51 10.03.2017 Zurück lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 02/30
52 13.03.2017 Erkinheimot lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 05/27
53 13.03.2017 Zurück lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 05/30
54 15.03.2017 Gateaway lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 06/40
55 17.03.2017 Erkinheimot lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 01/27
56 18.03.2017 Erkinheimot lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 01/27
57 19.03.2017 Zurück lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 05/30
58 27.03.2017 Zurück lk 01: Tutustumisluokka Kutsu 01/30
PÄIVÄKIRJA & VALMENNUKSET

22.01.2017 Kouluvalmennus
Tuulian ja Renen verryttelyjä oli erittäin mukavaa seurata, nainen näyttää tulleen tutuiksi orinsa kanssa. Tosin omaa kieltään kertoi myös kaksikon keränneiden ruusukkeiden määrä, jota olin tovi aikaisemmin ihastellut satulahuoneessa. "Temponlisäys ravissa pitkillä sivuilla, takaisin orin perusraviin lyhyillä sivuilla, muista ratsastaa kulmat huolella. Älä jännitä hartioita."
Temponlisäykset sujuivat hyvin, niistä ratsukko siirtyi kokorataleikkaisiin ja kolmikaarisiin kiemurauriin, niistä pohkeenväistöihin.
"Hyvä, Rene on rento ja kuuntelee sinua, muoto on hyvä ja takaosakin työskentelee, askel ei laahaa. Seuravalla pitkällä sivulla harjoitusravi - keskiravi -harjoitusravi -pätkä, ja sama parin kierroksen ajan, sitten suunnan vaihto ja sama toiseen kierrokseen." Tuulia ratsasti oikein hyvin siirtymät olivat pehmeät ja sujuvat, Renen keskiravi oli hyvää (ei liian voimatonta, askel ojentui tarpeeksi), ori ei kiirehtinyt tai hidastellut. Simppeli siirtymätehtävä sujui moitteetta molempiin kierroksiin.

"Siirrytään käyntiin, keskikäynnistä kokoaminen ja käännös takaosan ympäri. Tee tätä keskihalkaisijalla vuoron perään oikealle ja vasemmalle." Valitettavasti tässä tehtävässä kaksikko sortui kiirehdintään, käännös oli enemmän puolivillaista huiskimista.
"Uusiksi, rauhassa, kokoa kunnolla, älä ajata Reneä." Toinen yritys oli jo rauhallisempi, samaten kolmas, neljäs oli jo ihan hyvä käännös takaosan ympäri. "Hyvä, vielä muutama tuollainen, niin vaihdetaan vastalaukkatreeniin." Pari viimeistä käännöstä takaosan ympäri olivat jo seiskan, jos eivät jopa kasin arvoisia liikkeitä; hyvin valmisteltuja ja suoritettuja liikkeitä. Vastalaukkatehtävä oli puolikas pääty-ympyrä, joka ei tuottanut ratsukolle ongelmia. Vastalaukka nousi yhtä hyvin kuin myötälaukka, eikä Rene kiihdytellyt tai hidastellut tai näyttänyt siltä, että vastalaukka olisi raskassoutuisempaa kuin myötälaukka.
"Hienoa, loppuverryttelehän itsenäisesti. Etenkin tämä vastalaukka oli todella hyvää, käännöksiä takaosan ympäri saatte vielä treenata. Oikein hyvää työtä."
Valmentaja: Lissu T.

19.02.2017 Maastojousivalmennus Dragon Age Estatessa
Musta ratsusi Rene oli rauhallisesti uudessa paikassa. Eilisen tunnin ampumistekniikka oli jäänyt hyvin päähän, mutta silti lämmiteltiin maasta käsin ampuen. Yksityiskohtiin takauduttiin muun muassa tarkkuuteen ja ajoitukseen. Selässä Rene totutettiin ensin paikoiltaan ja käynnissä. Hevonen oli yllättänyt uudesta lajista, mutta pysyi rauhallisena. Maastorata sujui hyvin. Oli ylä- ja alamäkeä sekä pieniä esteitä. Aluksi mentiin ilman esteitä, jotta ampumisen ajoitus saatiin kuntoon. Välillä ammuttiin myöhään ja välillä liian aikaisin. Taaksepäin ampuminen sujui hyvin ja väärältä puolelta ampuminen meni leikiten. Rene pysyi rauhallisena ja kuunteli istunta-apujasi kunnolla. Musta ori oli innoissaan uudesta lajista ja esteet sujuivat leikiten. Kyydissä pysyit, vaikka hypyn aikana joutui ampumaan eteen- tai taaksepäin.
Valmentaja: Lancelot