Tuulenpesän Kartano

Fiktion Viennetta

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

   

@ VV

NIMI Fiktion Viennetta "Vienna" rekisteriNUMERO VH18-018-0392
SYNTYNYT 11.11.2017 (8 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-tamma
väri tummanruunikko SÄKÄKORKEUS 158 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA Milja,Fiktio
Koulutustaso ko Helppo A SAAVUTUKSET KV I,SV I

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.04.2018
Rakenne: 8, Käynti: 2, Ravi: 1, Laukka: 3, Lisäpisteet: 1, Suku: 19.5, Laatupisteet: 10 Yhteensä: 44.5 p. KV-I Luokkavoittaja IV!

Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 3-vuotiaana 20.04.2018
7,4 + 10 + 3 + 5,25 + 8,7 + 10 = 44,35 SV I

Fiktion Viennetta saatiin meille itseasiassa hieman yllättäen eksyttyäni jälleen kerran selailemaan Fiktion kasvattimyyntiä eräällä usein käyttämälläni hevosaiheisella foorumilla. Selaillessani myytävänä olevia kasvatteja hajamielisesti lävitse teekuppi toisessa kädessäni törmäsin mielenkiintoisen suvun omaavaan kolmi vuotiaaseen tammavarsaan Fiktion Viennettaan ja vaikka sen suvussa esiintyikin itselleni pari tuttua nimeä päätin kuitenkin jättää siitä tarjouksen, sillä katsoessani videoita jotka oli otettu tammaa juoksuttaessa huomasin sillä olevan hyvät liikkeet. Tarjouksen jätettyäni jäin odottelemaan sen hyväksymistä eikä minun täytynytkään kauan odottaa, sillä tamman kasvattaja Milja hyväksyi tarjoukseni jo pari tuntia sen jälkeen kun olin tarjoukseni jättänyt. Miljan hyväksyttyä tarjoukseni keskustelimme vielä hetken hinnasta ennen kuin löimme kaupat lopullisesti lukkoon. Allekirjoitettuani Viennettan kauppakirjan sovimme vielä että se kuljetettaisiin uuteen kotiinsa tammikuun lopulla.

Vienna on utelias, mutta ystävällinen tammaneiti, joka on aina änkemässä turpansa paikkoihin, joihin sen ei kuuluisi mennä. Karsinaansa tulijatkin tamma haistelee tarkasti päästä varpaisiin ja erityisen huolellisesti se tarkastaa karsinaan tulijan taskut. Hoitotoimenpiteet neiti antaa tehdä ilman sen kummempaa vasta rintaa, joskin pesemisestä se ei kauheasti pidä ja näyttääkin näin ollen melkoisen happamalta sitruunalta. Pestessä tamma on myöskin hyvin tarkka siitä että sen pesuvesi on juuri sopivan lämpöistä ja protestoi herkästi mikäli vesi on liian kylmää tai kuumaa. Harjattaessa Vienna seisoo rauhallisesti aloillaan nauttien kun sitä harjataan pitkin hierovin vedoin. Varusteet tamma antaa laittaa ilman ongelmia joskin saattaa hieman pullistella satulavyötä kiristettäessä. Talutettaessa neiti haluaa kiertää reitilleen sattuvat vesilätäköt kaukaa, mutta muutoin se seuraa kuuliaisesti taluttajansa perässä. Tamma viihtyy paremmin muiden hevosten seurassa kuin yksin, muttei kuitenkaan pistä pahakseen vaikka se joskus tarhattaisiinkin yksin, kunhan viereisissä tarhoissa on hevosia. Muita hevosia kohtaan neiti on aina ystävällinen eikä koskaan jää tappelemaan vaan mieluummin poistuu paikalta mikäli vain voi mikäli sille tullaan haastamaan riitaa.

Ratsastettaessa Viennan selkään uskaltaa laittaa oikeastaan kenet tahansa, sillä tamma on pomminvarma eikä säiky mitään oli sitten kyse ohiajavan auton paukahtelevasta pakoputkesta tai äkkiä tielle hyppäävistä poroista. Tamma ei kuitenkaan ole sitä kaikista anteeksiantavaisinta sorttia, mikäli sitä käsitellään turhan kovakouraisesti tai sille annetaan epämääräisiä apuja. Vienna vaatiikin näin ollen osaavan ja määrätietoisen ratsastajan, joka tietää mitä on tekemässä. Tammalla on pehmeät askellajit, joita monet kouluratojen tuomarit ovat kehuneet lennokkaiksi ja näyttäviksi. Neiti on aina ollut parhaimmillaan kouluaitojen sisäpuolella sillä se nauttii esiintymisestä ja sen olemukseen tuntuukin tulevan aivan uutta ryhtiä ja eloa sen päästessä esittämään taitojaan suuren yleisön eteen. Uudet koululiikkeet Vienna on aina oppinut suhteellisen nopeasti joskin alku saattaa sen kanssa olla vaikeaa, sillä neiti tuppaa olemaan hieman jääräpäinen ja uusia liikkeitä harjoiteltaessa onkin tärkeää ettei neidille anneta periksi sen yrittäessä ottaa helpoimman tien.

i. Fiktion Hehku
Ch,KTK III,SLA I
ii. Fiktion Hohkaus
KTK IIO,KRJ I,YLA II,SLA I
iii. Fiktion Leimaus
KTK III,KRJ I,YLA II,SLA I
iie. Ventoksen Makia
KRJ I
ie. Fiktion Kanelikyyhky
VIR MVA Ch,KTK I,KRJ I,YLA II,SLA I
iei. Hiiden Hapro
KTK III,SLA I
iee. Runon Kanelipääsky
Ch,KTK II,KRJ I,SLA I
e. Fiktion Verniikka
Ch,KTK II,KRJ II
ei. Fiktion Velmeri
KTK II,ERJ I,KRJ II,YLA II
eii. Koistilan Verni
KTK II
eie. ILO Wellamo
KTK III,ERJ II
ee. Steekin Valetta
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I
eei. Steekin Vinhari
VIR MVA Ch,KTK II
eee. Tiilikan Uuvana
Ch,KTK II

ei jälkeläisiä

KRJ
ainoastaan sijoitukset
01 22.04.2019 Ravikeskus Valmari lk 01: Helppo A 04/30
02 25.04.2019 Ravikeskus Valmari lk 01: Helppo A 01/30
03 01.02.2021 Holmberg lk 01: Helppo A 05/50
04 06.02.2021 Holmberg lk 01: Helppo A 07/50
05 08.02.2021 Holmberg lk 01: Helppo A 07/50
06 15.02.2021 Holmberg lk 01: Helppo A 03/50