ABARRASCUE FIFTH


@ kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Nimi Abarrascue Fifth "Darra" Rekisterinumero VH15-029-0564
Rotu saksalainen ratsuponi-tamma (rp 84.375%) Koulutus re 120cm
Väri & säkä kimo, 145 cm Kasvattaja dumi,Fifth Bridge Ponies
Syntynyt 19.07.2015 (2v)GER Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Abarrascue Fifth tuli meille tilausvarsana Fifth Bridge Poniesista tallin lopettaessa toimintansa kesällä 2015. Minulla oli jo ennestään yksi Fifth Bridge Poniesin kasvatti, joka oli menestynyt hyvin kilparadoilla, joten kysäisin dumilta olisiko heiltä mahdollista saada tilausvarsaa ennenkuin talli sulkisi lopullisesti ovensa. Dumi kertoi tämän olevan mahdollista, joten kerroin mistä yhdistelmästä olin kiinnostunut ja dumi kertoi kyseisen yhdistelmän olevan mahdollinen. Heinäkuun puolenvälin paikkeilla vuonna 2015 sitten syntyi kimo tammavarsa, jolle annettiin pienen pohdinnan jälkeen nimeksi Abarrascue Fifth.

Hoidettaessa Darra on hyvin leppoisa tapaus eikä pahemmin aiheuta ongelmia. Toki Darrallakin on välillä niitä ponimaisia päiviä, jolloin mikään ei ota onnistuakseen, mutta onneksi tälläiset päivät ovat harvassa. Yleensä tamman kanssa tulevatkin kaikki toimeen, vaikkei sitä kannatakaan jättää yksin aivan pienten lasten kanssa, mikäli tallissa on kauheasti häslinkiä. Darra kun innostuu helposti jännittyneestä ilmapiiristä, jolloin aivan pienet lapset saattavat vahingossa jäädä tamman jalkoihin, vaikkei se ketään tahallaan satuttaisikaan. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Darra olisikin syytä sitoa kiinni, siltä varalta että tamma sattuisi innostumaan sähläämään tavallista enemmän. Harjauksesta tamma nauttii kaikin siemauksin eikä hievahdakaan ennen kuin hoitaja on poistunut karsinasta harjat mukanaan. Varusteet Darra antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa tamma seuraa kiltisti taluttajan perässä, vaikka onkin innoissaan päästessään ulos. Muiden hevosten seurassa tamma on hieman varautunut eikä päästä aivan kaikkia lähelleen.

Ratsastettaessa Darra on innokas, mutta pysyy kuitenkin hyvin hallinnassa kunhan ratsastaja muistaa ajaa puolipidätteet läpi jo alkulämmittelyjen aikana. Ratsastajaansa tamma kuuntelee halukkaasti, tehden miltei mitä vain ratsastajansa miellyttämiseksi. Miellyttämishaluisuudestaan huolimatta Darrasta ei kuitenkaan ole kouluratsuksi, sillä tamma ei oikein jaksa keskittyä koululiikkeiden vääntämiseen. Esteillä nopea ja ketterä jalkainen Darra on kuitenkin omimmassa elementissään ja onkin vanhemmiltaan perinyt hyvän hyppytekniikan. Vesiesteillä Darra saattaa hieman aristella, mutta muuten tamma ei pelkää hypätä erikoisempienkaan esteiden yli. Tiukat käännökset eivät ketteräjalkaiselle Darralle tuota ongelmia, joten sen kanssa uskaltaa hyvin tehdä tiukkojakin käännöksiä etenkin kun tamma osaa katsoa ponnistuspaikat kohdilleen myös itse. Suhteutetut välit ovat kuitenkin isolaukkaiselle tammalle hankalia ja sillä onkin vaikeuksia mahtua sarjaesteiden tiukkoihin väleihin.

i. Mulberry Curacao
ERJ I
rp (87.50%)
ii. Maraca
ERJ II,NFL II,YLA II
NF
iii. Arrhytmia
iie. Triangle
ie. Express Yvonne
RPL III
rp (75%)
iei. Dike Justice
wB
iee. Zoe's Babette
rp (50%)
ox x nf
e. Adelaine Random
ERJ I
rp (81.25%)
ei. Prince Derek
rp (62.50%)
eii. Psycho II
rp (50%)
nf x hann
eie. Luvs Princessa
rp (75%)
rp 50% (holst x wB) x wB
ee. Roundchild Alfrodite
KTK III
NF
eei. Cruel Pardon
eee. Roundchild Mummy

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.