ABYDOS G!


@ Landgestüt Celle

Nimi Abydos G! "Apina" Rekisterinumero VH14-034-0118
Rotu angloarabi-ori (ox 20.3125%) Koulutus ko Vaativa A re 150cm kerj CIC4
Väri & säkä musta, 166 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 13.11.2014 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Abydos G! on ensimmäinen angloarabialainen kasvattini ja sitä myöten oriilla on aivan erityinen paikka sydämessäni. Nähdessäni Kerpan jalostukseen tarjoaman orin Charmyard Memphis tiesin, että minun olisi saatava siitä varsaa. Tammakin minulta löytyi oriille omasta takaa, joten kysyin oitis Kerpalta josko hän kelpuuttaisi tammani Primo Bona Dea Memphisin puolisoksi. Astutus kävi kuin kävikin Kerpalle ja niin marraskuun puolenvälillä syntyi tulisieluinen Abydos G!, joka isänsä tapaan sai nimensä muinaisen egyptiläisen kaupungin mukaan.

Apina on perusluonteeltaan hyvin tempperamenttinen ja omanarvon tuntoinen hevonen. Ori ei pidä meluavista lapsilaumoista, minkä takia se onkin saanut karsinapaikan tallin hiljaisesta päästä kaukaa yleisestä metelistä. Ori ei myöskään pidä kovakätisistä ihmisistä ja osoittaakin mieltään luimimalla ja näykkimällä, mikäli herra saa mielestään turhan kovakouraista käsittelyä. Etenkin harjattaessa on oltava tarkkana, ettei vain harjaa oriin herkkää hipiää turhan kovaa. Apina olisi myös hyvä pitää kiinnisidottuna hoitotoimenpiteiden ajan, sillä malttamaton orii ei pysy sekuntiakaan paikoillaan vapaana ollessaan. Varusteidenkin laitosta ori tekee yhden kamppailun ja etenkin kuolaimet on vaikea saada oriin suuhun. Talutettaessa Apinan kanssa on pysyttävä valppaana, sillä orilla on taipumusta yrittää jyrätä taluttajansa yli, mikäli vastaan sattuu tulemaan tammoja. Tämän vuoksi oriille olisikin hyvä pistää ketju suuhun kun sen kanssa lähtee ulos talutuslenkille. Vaikka Apina osaakin käyttäytyä joten kuten tammojen lähettyvillä niin toisten orien lähelle Apinaa ei parane päästää. Herra nimittäin käy toisten orien kimppuun, sillä silmänräpäyksellä kun sille annetaan siihen tilaisuus.

Ratsastettaessa Apina on kaikkea muuta kuin helppo ja vain tallin kaikista kokeneimmilla työntekijöillä on asiaa oriin selkään. Herkkänahkainen ori ei siedä kovakouraista käsittelyä lainkaan, joten sitä on käsiteltävä silkkihansikkain. Apinalla on myös ikävä taipumus testata ratsastajaansa tunnin aluksi lähinnä äkkinäisillä pukkisarjoilla. Oriin ratsastajan onkin pysyttävä jatkuvasti valppaana mokomien tempausten varalta. Kaikeksi onneksi Apina kuitenkin jättää moiset temput vähemmälle kunhan sen mielenkiinnon saa pysymään harjoitteissa, mikä on toinen haaste, sillä ori pitkästyy tavattoman helposti. Tämän takia etenkin koulua mentäessä harjoitteita onkin vaihdeltava usein, sillä oriin mielestä kouluratsastus on nynnyille ja näin ollen täysin hyödytöntä puuhaa. Onkin eräänlainen ihme, että ori on saatu koulutettua Vaativa A tasolle asti, mutta hyvinä päivinään ori osaa olla hyvinkin maltillinen ja yhteistyökykyinen. Esteillä Apina on oikea kuumakalle ja se tarvitseekin hieman kovempaa rautaa suuhunsa kuin tavalliset nivelkuolaimet, jotta pidätteet saisi varmasti perille. Vaikka ori onkin helposti kuumuvaa sorttia on se samalla myös erittäin itsevarma hyppääjä eikä pelkää minkään tyyppisiä esteitä. Apina on myöskin hyvin ketterä jaloistaan ja selviää vaivatta tiukoistakin käännöksistä, vaikka vauhti olisikin päätä huimaavaa. Maastoesteillä Apina on parhaiten elementissään rohkeutensa ja varmajalkaisuutensa ansiosta. Oriin vauhtia saa tosin hieman hillitä, jotta se varmasti jaksaisi loppuun asti, mutta muuten ori suoriutuu maastoesteradasta mallikkaasti. Tavallisilla ja rauhallisilla maastolenkeillä kun ei ole esteitä viemässä oriin huomiota muualle ori on jokseenkin säpsy ja säikkyy milloin mitäki, joten ratsastajan olisi syytä pysyä valppaana.

i. Charmyard Memphis xx
ERJ II,YLA III,XLA III
ii. Faraol de Trans
KTK III
iii. Transe de MaBoul Gibet xx
iie. Farao Princess xx
ie. Angel's Willia Million xx iei. Hopalong Riquett xx
iee. Mirabella Million xx
e. Primo Bona Dea ei. Primo Skyline xx eii. Exxposé xx
VIR MVA Ch
eie. Kiss Kiss Canbang xx
ee. Hey Tomcat! Meow eei. Darkest Hour x
eee. Faster Pussycat! x

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Kilpailee porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.