ADDFWYN KTK III


@ A. Booth

Nimi Addfwyn "Addy" Rekisterinumero VH16-026-0012
Rotu welsh, sektio D - tamma Koulutus vvj Vaativa
Väri & säkä ruunikko, 147 cm Kasvattaja Milja, Fiktio
Syntynyt 13.08.2015 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 28.03.2017
16 + 17 + 16 + 16 = 65p. KTK-III

Addfwyn hankittiin meille Fiktiosta huomatessani Fiktion omistajattaren Miljan kaupittelevan valjakkopainotteisia cob-varsoja eräällä usein vierailemallani foorumilla. Tallissa ei tuolla hetkellä ollut kuin yksi valjakkopainotteinen cob Caerwyn Eurwen, Fiktion kasvatteja sekin, joka oli jo lopettelemassa kilpauraansa valjakkoajo areenoilla ja siirtymässä jalostukseen. Kävinkin innostuneena Miljalla myytävänä olevia nuoria läpi ja päädyin tekemään tarjouksen kahdesta ktk-kelpoisesta varsasta, jotka eivät olleet suvullisestikaan lainkaan hassumpia. Toinen näistä varsoista oli juuri emästään vieroitettu ruunikko tammavarsa Addwfyn, jonka isänä toimii paljon ihailemani KTK-II palkittu musta komistus Llygedyn Cadarn Ddu. Allekirjoitettuani varsojen ostopaperit sovimme vielä Miljan kanssa, että varsat kuljetettaisiin uuteen kotiinsa peruskoulutettuina niiden täytettyä 4-vuotta.

Addy on yleensä hyvin iloluontoinen ja kaikkien kanssa toimeentuleva, mutta on silläkin niitä huonoja päiviä, jolloin tamma lähinnä mököttää karsinansa perimmässä nurkkauksessa. Yleensä tamma kuitenkin hirnahtaa iloisen tervehdyksen karsinaansa tulijalle ja yrittää änkeä syliin ylimääräisen huomion toivossa. Valitettavasti vain Addy on hieman turhan iso syliin. Hoitotoimenpiteiden ajan tamman voi hyvin pitää vapaana, sillä Addy ei liikahda mihinkään niin kauan kun neiti on huomion keskipisteenä oli kyse sitten kengityksestä tai harjauksesta. Addy rakastaa erityisesti harjausta ja nauttiikin täysin siemauksin pitkistä harjaustuokioista kilpailuja edeltävänä päivänä. Tamman häntä ja harjajouhet saa selvittää lähes päivittäin, sillä Addy riehuu tarhassa siihen malliin, että sen jouhet sojottavat joka suuntaan kun tamma otetaan takaisin sisään talliin. Valjaat tamma antaa laittaa ongelmitta, vaikka saattaakin näyttää hieman kärsimättömältä. Talutettaessa Addy olisi kokoajan menossa, mutta pysyy kyllä hyvin taluttajansa otteessa, mikäli sille ensin tekee selväksi, että taluttaja on se joka määrää menosuunnasta. Muiden hevosten seurassa tamma on hyvin sosiaalinen ja onkin yksi ensimmäisistä, joka menee tekemään tuttavuutta uusien tulokkaiden kanssa.

Ajettaessa Addy on hyvin kuuliainen ja rauhallinen ajokki, joka ei vähästä hätkähdä. Tammalla on myöskin erittäin korkea työmoraali eikä sen tapoihin kuulu luistaa työnteosta. Mikäli Addy alkaa oikutella ajaja käyttää todennäköisesti liian kovia ohjasotteita, sillä neiti on hyvin herkkä suustaan eikä siedä yhtään suusta nyppimistä. Addy tarvitseekin vain hyvin pienet ohjasavut ja vastaa hyvin myös ohjastajansa ääniapuihin, joten sen kanssa pyritäänkin käyttämään ääntä niin paljon kuin mahdollista. Koulukoe on Addyn suosikkeja ja se nauttiikin saadessaan näyttää taitojaan suuren yleisön edessä. Tarkkuskoe menee tammalta hyvin tai huonosti ihan siitä riippuen millä tuulella tamma sattuu olemaan. Useimmiten tamma kuitenkin suoriutuu hieman keskivertoa paremmin. Marathonosuus ei lukeudu Addyn suosikkeihin ja etenkin mutakelillä tamma saattaa oikutella koko marathonosuuden ajan, jolloin tuloksena on reilu enimmäisajan ylitys tai pahimmassa tapauksessa hylkäys.

i. Llygedyn Cadarn Ddu
KTK II
ii. Pencalow Cafren
KTK II
iii. Pencalow Calcas
KTK II
iie. Pencalow Hafren
KTK III
ie. Criallt Sianwen
KTK III, YLA III,VWY II
iei. Broderick LAC
iee. Rowland's Katisha
VIR MVA Ch, KTK II,YLA II,VWY II
e. Afal Cerys
KTK III
ei. Criallt Cyfriniaeth eii. Criallt Lludd Ap Mabon
eie. Criallt Siowen Ddu
ee. Criallt Sianwen
Ch, KTK II, VWY II
eei. Criallt Ilar Tywysog
eee. Criallt Shani

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettua valjakkoa Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.