AELWEN RHONDA


@ M. Peel

Nimi Aelwen Rhonda "Ronda" Rekisterinumero VVH15-026-0089
Rotu welsh, sektio D - tamma Koulutus re 120cm
Väri & säkä ruunikko, 147 cm Kasvattaja Kida, Aelwen Welsh
Syntynyt 30.07.2012 (7v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Aelwen Rhonda tuli meille sen kasvattajan Kidan myydessä vanhoja welsh kasvattejaan pois. Törmätessäni Kidan tyhjennys myynti-ilmoitukseen eräällä usein vierailemallani foorumilla kävin myytävänä olevien welshien suvut huolellisesti läpi toivoen löytäväni joukosta oikean helmen. Hetken myytävien welshien sukuja selailtuani törmäsinkin oikeaan helmeen, sillä Rhondan suvussa oli monia vanhoja legendaarisia welshejä kuten Rosegarden's Black Moon,Kilimanjaro,Sprietland's Regent ja Fiin Regent. Teinkin tammasta tarjousta samantien sitä näkemättä, sillä vaikkei Rhonda kisaradoilla menestyisikään olisi se silti jalostuksellisesti arvokas.Rhondan kasvattaja Kida hyväksyi tarjoukseni nopeasti, sillä hän halusi vain päästä nopeasti eroon ylimääräisistä kasvateistaan ja niin tamma lennätettiin Isosta-Britanniasta Hollantiin.

Perusluonteeltaan Ronda on hyvin leppoisa pakkaus, joka ei jaksa turhista stressata. Kiimapäivinä tamma voi kuitenkin olla hyvinkin hankala, vaikka se normaalisti onkin helposti käsiteltävissä. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Ronda olisi syytä sitoa kiinni, sillä tamma on vähän sählä eikä oikein jaksa seistä aloillaan pitkiä aikoja vapaana ollessaan. Kiinni sidottuna Ronda jaksaa kuitenkin hyvin seistä aloillaan kuin kivipatsas useammankin tunnin mikäli niin vaaditaan. Harjauksesta tamma pitää ja myös näyttää sen nuokkumalla paikoillaan silmät puoliummessa harjauksen aikana. Pesemisestä Ronda ei sitä vastoin pidä ja näyttääkin happamalta sitruunalta joutuessaan perusteellisen pesun kohteeksi. Varusteet tamma antaa laittaa ongelmitta pientä pullistelua lukuunottamatta satulavyötä kiristettäessä. Talutettaessa Ronda seuraa muuten kiltisti taluttajansa perässä, mutta saattaa välillä pysähty tien pientareelle laiduntamaan. Muiden hevosten seurassa tamma on hyvin alistuvainen ja pakeneekin mieluummin kuin haastaa riitaa.

Ratsastettaessa Ronda on oikea laiskiainen jota saa kokoajan olla ajamassa eteenpäin. Tamma tarvitseekin selkäänsä napakan ratsastajan, joka ei anna tamman luikahtaa sieltä mistä aita on matalin. Ronda nimittäin kyllä taitaa työnteosta laistamisen ja tamman motto tuntuukin olevan hullu paljon työtä tekee. Ronda ei siis epäröikään luistaa työnteosta mikäli ratsastajan huomio herpaantuu hetkeksikään jonnekin muualle. Rondan kanssa onkin tärkeää säilyttää tasaisen vahvat eteenpäin ajavat avut kokoajan, jotta tamman keskittyminen ei ala herpaantua. Esteillä Ronda on hyvin taitava ja kunhan se saa selkäänsä tarpeeksi napakan ratsastajan ei sitä pysäytä mikään esteradalla. Tamma omaa hyvän hyppytekniikan ja liitelee kevyesti yli esteen kuin esteen. Tosin Rondan kanssa on oltava tarkkana lähestymisen kanssa, sillä neidillä on taipumusta lähteä hyppyyn liian läheltä estettä ellei ratsastaja pysy valppaana. Ronda ei myöskään ole kovin ketterä jaloistaan, joten sen kanssa olisikin parempi valita pitkät tiet esteille pudotusten välttämiseksi. Ronda ei nimittäin koskaan kiellä, mutta pudottaa sitäkin herkemmin mikäli hyppy lähtee liian läheltä estettä.

i. Cwmnantcol Rhett
KTK III
ii. Ceridwyn Supreme
VIR MVA Ch,KTK II
iii. A.W. Geronimo
iie. AT Miranda
ie. Wivien WS iei. Rhoscfflach Caillean
iee. YAN Princess Lei'a
YLA III,VWY III
e. Llygedyn Rhian
YLA II,VWY II
ei. Llygedyn Neifion Ddu
Ch,KTK II,YLA II
eii. Llygedyn Penrith
YLA I,VWY II
eie. Rhoscfflach Seren Aerith
Ch,VWY II
ee. Ffraid Reannon
VWY II
eei. Rhew Cadno Ddu
YLA II,VWY II
eee. Ffraid Meleri
Ch,KTK II,YLA III,VWY II

ei jälkeläisiä

NJ
16.04.2017 Loitsulähde lk 03: Welsh cob (sek. D) 02/12 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.