AMARN BALTIC PRINCESS


@ Beate Langels

Nimi Amarn Baltic Princess "Belle" Rekisterinumero VH14-011-0592
Rotu hannover-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä musta, 169 cm Kasvattaja Amar,Gestüt Spiegelung
Syntynyt 08.12.2009 (9v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Amarn Baltic Princess tuli omistukseeni etsiessäni hieman uudempaa verta hannoverilaisteni verilinjoihin vuoden 2010 alussa. Tuolloin omistin pienen siittolan Saksasta jonne myös Baltic Princessin oli ollut tarkoitus muuttaa. Kävi kuitenkin niin että talli jolle olin kaavaillut tamman vieväni joutui lopettamaan toimintansa äkillisesti, joten neiti jäi niin sanotusti ilman kotia. Onneksi eräs saksalaisista tuttavistani tarjoutui ottamaan tamman talliinsa ja peruskouluttamaan sen, sillä aikaa kun etsisin uutta ratsutilaa tällä kertaa Hollannin puolelta. Viimein heinäkuussa 2014 neljän vuoden odotuksen jälkeen löysin etsimäni. Uuteen kotiinsa Baltic pääsi kuitenkin vasta joulukuussa 2014, jolloin löysin tarpeeksi aikaa hakeakseni tamman itse kotiin saksalaiselta tuttavaltani, joka oli paitsi peruskouluttanut tamman myös kilpaillut sillä hiukan paikallisissa kilpailuissa kohtuullisella menestyksellä.

Belle on jo varsasta asti ollut hyvin leikkisä ja päämäärätietoinen. Tämä neiti kyllä tietää mitä haluaa ja myös sen miten saa haluamansa. Bellellä on kuitenkin kultainen sydän eikä se yritä päästä tavoitteisiinsa ihmisiä tai toisia hevosia loukkaamalla. Leikkisän luonteensa takia Belle ei vain aina tajua satuttavansa jotakuta. Bellen kanssa määrätietoinen ja johdonmukainen käsittely onkin avainasemassa, mutta tammalle on annettava tilaa myös hieman leikkiä. Harjaamisesta Belle kyllä nauttii, mutta mikäli hoitaja sattuu nostamaan harjapakin sisälle karsinaan tamma ei voi vastustaa kiusausta levitellä harjapakin sisältö ympäri karsinaa. Moitteitahan Bella ei ota kuuleviin korviinsa vaan katsoo hoitajaansa viattoman näköisesti tämän toruessa neitiä. Varusteet Bella antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa tamma seuraa hoitajaansa yleensä ihan kiltisti, mutta orien lähettyvillä neidin on pakko vähän flirttailla. Se kun rakastaa saada orien päät kääntymään. Muiden hevosten seurassa Bellalla ei ole mitään pahoja tapoja,mutta kyllä se itseään puolustaa tarpeen vaatiessa.

Ratsastettaessa Bellessä on vähän laiskamadon vikaa ja sitä saakin aina herätellä alkutunnista välillä ihan raipankin kanssa. Belle on samanaikaisesti kuitenkin myös hyvin herkkä eikä siedä kovakouraisia apuja, joten sen kanssa on käytettävä vain aivan minimalistisia apuja. Kovakouraista käsittelyä saadessaan Belle nimittäin esittää semmoisen pukkisarjan, jossa ei kokeneinkaan ratsastaja pysy selässä. Kouluratsastus on tammalla vahvasti verissä, vaikkeivät sen sukulaiset olekaan laatuarvostelu palkintoja niittäneet. Bellellä on kuitenkin hyvä tasainen askellus sekä hyvä tasapaino ja se onkin näin ollen upea näky suorittaessaan vaativan tason koululiikkeitä. Vanhempiensa tavoin Bellellä on kuitenkin vaikeuksia suurta kokoamista vaativien liikkeiden kuten piaffen kanssa. Näistäkin tamma kuitenkin selviytyy moitteettomasti kunhan ratsastajalta saadut avut vain ovat tarpeeksi selkeät ja alkulämmittely huolellisesti tehty. Maastossa Belle on hyvin rauhallinen eikä vähästä hätkähdä. Ainoa asia mitä tamma tuntuu maastossa pelkäävän ovat peurat, joita näkee aina silloin tällöin lähimetsissä.

i. Balstern ii. Boases iii. Bastern I
iie. Sendernixe
ie. Elsinohr iei. Santhos Now
iee. Elynett von Rüh
e. Princess Coconut ei. Captain Kidd
kadonnut
eii. Cursed Captain
eie. Felicia C
ee. Coco Chanel eei. Richard WE
eee. Isles II

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.