AMARN BARTCHOR


@ Bob Tarr

Nimi Amarn Bartchor "Batch" Rekisterinumero VH14-011-0593
Rotu hannover-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 167 cm Kasvattaja Amar,Gestüt Spiegelung
Syntynyt 19.02.2010 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Amarn Bartchor tuli meille Gestüt Spiegelungin suljettua lopullisesti ovensa joulukuussa 2014. Toivuttuani alkujärkytyksestä luettuani uutisen tallin sivuilta päätin oitis matkustaa tallille nähdäkseni voisinko pelastaa jokusen helmen omistukseeni. Tarkastettuani ensin jo kilpailleet myynnissä olevat hevoset ja ostettuani näistä itselleni iki-ihanan oriin Amarn Jocqer käänsin huomioni kilpailemattomiin hevosiin. Kilpailemattomista hevosista silmiini osui komea ori Amarn Bartchor, josta ei onneksi tallilla kiertelevistä lukuisista kävijöistä kukaan muu kuin minä ollut kiinnostunut. Halusin kuitenkin koeratsastaa oriin ennen kuin tekisin lopullisen ostopäätöksen. Onnekseni koeratsastus kävi myös Amarille ja niinpä suuntasin komean oriin kanssa kentälle. Lämmiteltyäni oria hetken tein sen kanssa muutamia vaativan tason koululiikkeitä en voinut olla myhäilemättä ja tein Amarille saman tien ostotarjouksen, jonka Amar hyväksyi oikopäätä. Niinpä allekirjoitettuani kauppakirjan lastasin Bartchorin traileriin Amarn Jocqerin seuraksi ja käänsin auton nokan kohti Hollantia.

Luonteeltaan Batch on hyvin voimakastahtoinen, mutta kiltti. Ori osaa uhittelun jalon taidon ja pelotteleekin häpeilemättä karsinaansa astuvia jo peloissaan olevia ihmisiä. Batch ei kuitenkaan pelottele sellaisia ihmisiä, jotka tulevat peloitta oriin karsinaan. Batchia onkin käsiteltävä rauhallisen määrätietoisesti, jolloin ori ei ala hyppimään aivan silmille. Eläinlääkärin ja kengittäjän käynnit sujuvat Batchin kanssa vaihtelevasti. Hyvinä päivinään Batch käyttäytyy kuin aito herrasmies kun taas huonoina päivinään ori käyttäytyy kuin mikäkin kakara näiden henkilöiden kanssa. Harjattaessa Batchin kanssa on oltava tiukkana, sillä oriilla on taipumusta liikkua ympäriinsä kuin väkkärä. Kunnon komentamisella oriin saa kuitenkin seisomaan hyvin aloillaan, mikäli sitä ei nyt välttämättä halua sitoa kiinni, mikä olisi kaikista viiisainta. Varusteet Batch antaa laittaa miltei ongelmitta mitä nyt vähän pullistelee satulavyötä kiristettäessä. Talutettaessa Batchin kanssa saa olla tarkkana etenkin jos muita hevosia on lähettyvillä. Oriilla kun olisi kova halu päästä tekemään tuttavuutta tammojen kanssa tai ärhennellä muiden orien kanssa.

Ratsastettaessa Batch on hyvin energinen ja miellyttämishaluinen, muttei kuitenkaan aivan helpoimmasta päästä. Batch on hyvin herkkä eikä siedä suusta repimistä tai kovia pohjeapuja. Tämän vuoksi oriilla menevätkin vain ne, jotka osaavat käsitellä herkkähipiäisiä hevosia silkkihansikkain. Batch nimittäin kyllä vastaa ratsastajansa apuihin täsmällisesti kunhan avut vain annetaan selkeästi. Epäselviä apuja ori ei siedä ja mikäli herralle antaa avut jotka ovat vain vähän sinnepäin alkaa ori esittää epämääräisen näköisiä liikkeitä. Batchin askellus on mukavan pehmeää ja joustavaa, mikä tekee siitä ratsastajalle äärimmäisen helposti istuttavaa. Koulua Batch vääntää enemmän kuin mielellään ja onkin siinä puuhassa oikea haka. Massiivinen ori on yllättän näyttävä näky etenkin esitellessään lisäyksiä, joilla se hurmaa krantuimmankin katsojan. Maastossa Batch on hyvin rauhallinen, mutta saattaa hieman säikkyä äkkiä kulman takaa tulevia asioita.

i. Arnachtor PB ii. Necrophobia
kadonnut
iii. Stephan DZ
iie. Diamante GER
ie. Arachne GER iei. Arathorian
iee. Arkadia
e. Weybridge's Beanice ei. Salvation USA eii. Furstenrich GER
eie. Lady Marvalous
ee. C's Not Bea eei. Not Gentleman
eee. Perlinga

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.