ARTISTIC ROUGE


@ Klosterhof Medingen

Nimi Artistic Rouge "Arttu" Rekisterinumero VH15-021-0063
Rotu trakehner-ori Koulutus kerj CIC4
Väri & säkä musta, 164 cm Kasvattaja Siiri K.,HR Warmbloods
Syntynyt 13.01.2014 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Artistic Rouge tuli meille HR Warmbloodsista yhdessä kuuden muun hevosen kanssa Siiri K:n pitäessä suuren kasvattimyynnin HR Warmbloodsin tauolta paluun kunniaksi. Mahdollisuus oli paitsi tuoreisiin tilausvarsoihin myös hieman vanhempien hevosten ostamiseen. Gateawayssä alkoi jo olla aikalailla nuorta verta, joten tiedustelin Siiriltä millaisia vanhempia vanhasukuisia hevosia häneltä löytyisi. Siiri antoikin minulle oitis listan mahdollisista myytävistä vanhemmista hevosista joiden kanssa ei tosin oltu vielä saatu paljon aikaiseksi. Olisin voinut tarjota kodin, vaikka kaikille listalla oleville hevosille, mutta lopulta päädyin tarjoamaan kodin kolmelle oriille ja neljälle tammalle. Musta Artistic hurmasi minut oikopäätä ulkonäöllään, joten päätin tehdä siitä tarjouksen, vaikka minulla olikin sen sukulaisia jo ennestään paljon tallissa. Kaiken lisäksi saatoin leipoa Artisticista kenttäratsun, joten olin enemmän kuin mielissäni Siirin hyväksyttyä oriista tekemäni tarjouksen. Allekirjoitettuani Artisticin kauppakirjan ori lastattiin mukanani tuomaan hevosautoon, missä jo ennestään odotti neljä hevosta.

Luonteeltaan Artuksi ristitty orii on hyvin ihmisystävällinen, vaikka se onkin välillä hivenen malttamaton. Kärsimättömyytensä ori ilmaisee lähinnä levottomasti paikoillaan tepastellen ja häntäänsä levottomasti huiskimalla mikäli hoitotoimenpiteissä sen mielestä kestää liian kauan. Arttu ei siedäkään pitkiä harjaustuokioita ja tuskastuukin helposti, mikäli se täytyy puunata näyttelykuntoon, jolloin harjauksessa kestää normaalia pikaharjausta pidempään. Varusteet Arttu antaa ylensä laittaa kunnolla, vaikka välillä vähän liikehtiikin levottomasti. Talutettaessa ori on pomppivaa sorttia, joten se tarvitsee jämäkän taluttajan, joka osaa palauttaa sen tarvittaessa maanpinnalle. Muiden hevosten seurassa herra käyttäytyy yleensä ihan kunnollisesti, vaikka välillä vähän uhitteliikin muille oreille.

Ratsastettaessa Arttu on hyvin energinen, joten puolipidätteet ovatkin sen kanssa aivan paikallaan. Ori ei kuitenkaan pukittele tai tee mitään muuta temppuja, mutta välillä se on miltei liiankin vauhdikas. Kaikeksi onneksi ori kuitenkin kuuntelee hyvin puolipidätteitä ja kun sille on kerran tehnyt selväksi, että ratsastaja on se joka vauhdista määrää ei Arttu jatkossa kyseenalaista ratsastajansa päätösvaltaa. Koulutusvaiheessa huomasimme Artun pärjäävän hyvin sekä koulu-että esteratsastuksessa joten orista päätettiinkin oitis leipoa kenttäratsu. Koulua Arttu vääntää aina halukkaasti, vaikka onkin välillä hieman kovapäinen. Lukuisten toistoharjotteiden jälkeen orii on kuitenkin saatu koulutettua Vaativa A tasolle asti, mutta sitä pidemmälle siitä ei kyllä ole koululiikkeitä vääntämään. Esteillä Arttu kuumuu todella helposti, joten sillä käytetäänkin esteillä olympioita nivelkuolainten sijasta, jotta pidätteet saisi varmasti ajettua läpi. Kuumumista lukuunottamatta Arttu on kuitenkin erinomainen esteratsu, sillä se ei pahemmin kieltele ja vetää jalkansa tiiviisti alleen hypyn aikana, joten pudotuksiakin oriille sattuu vain harvoin. Maastoesteilläkänn ori ei turhia aristele vaan hyppää pelottomasti yli kummallisistakin esteistä. Maastolenkeillä ori saattaa hieman sätkyä, mutta pysyy kuitenkin yleensä hyvin ratsastajansa käsissä.

i. Chapeau Rouge ii. Snowflake's Delta iii. Alté
iie. Kristall Feast
ie. Breanna v. Rouce iei. Brokster
iee. Holden v. Rouce
e. HRW Arte Necaminth ei. Classic Necaroth
VIR MVA Ch
eii. Waterfall's Nesthor
VIR MVA Ch,KTK II
eie. Waterfall's Castilia
KTK II
ee. Art Deco HRW eei. Chalyén
eee. Tanzeltein

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.