BLUME DU LOW EV-II


@ kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Nimi Blume du Low "Lumme" Rekisterinumero VH14-029-0588
Rotu sveitsiläinen ratsuponi-tamma (69.140625%) Koulutus re 120cm
Väri & säkä musta, 146 cm Kasvattaja indy,Lowland Stud
Syntynyt 20.10.2014 CH (12v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Estevarsojen laatuarvostelu 20.12.2014
10 + 9 + 8 + 6 + 6 = 39 p. EV-II

Blume du Low tuli meille tuontitalli Alegresta maaliskuussa 2016 yhdessä kahdeksan muun hevosen kanssa. En ollutkaan vieraillut Alegressa pitkään aikaan, joten kun maaliskuussa 2016 kaarsin tallinpihaan saatoin vain arvailla millaisen hevoslastin kanssa tällä kertaa lähtisin, sillä en koskaan voinut olla ostamatta enemmän kuin yhden hevosen. Talutettuani Smaug van de Istrian kuljetusautooni rukkanen kysyi kiinnostaisiko minua eräs Lowland Studin kasvatti, joka Smaug van de Istrian tapaan oli varsana palkittu estevarsojen laatuarvostelussa. Tähän kysymykseen vastasin luonnollisesti kyllä, joten rukkanen ohjasi minut pikimustan ratsuponi tamman karsinalle ja esitteli tämän Blume du Lowksi. Huomasin heti tamman silmissä olevan lempeän katseen ja rukkasen kerrottua pikaisesti tamman sukutaulusta löytyvän Onnenpollen, Kelmin ponitallin ja Silfranin kasvatteja en kummempia vakuutteluja tarvinnut vaan pistin nimeni oitis tamman kauppakirjaan, minkä jälkeen ohjeistimme rukkasen kanssa tallityttö viemään Blume du Low:n kuljetusautooni kunhan se olisi saatu matkakuntoon.

Lumme on luonteeltaan hyvin ihmisläheinen ja kiltti ponineiti, joka ei tekisi pahaa yhdellekään kaksijalkaiselle. Muista nelijalkaisista neiti ei sitä vastoin pidä ja tallin kissat ja koirat tietävätkin pysyä kaukana neidistä elleivät halua maistaa tämän hampaita. Hoitajaansa kohtaan Lumme on kuitenkin hyvin kunnioittava eikä hypi tämän varpaille. Tamma tarvitsee kuitenkin määrätietoisen ja itsevarman hoitajan, joka ei säikähdä, vaikka tamma vähän säikkyisikin. Hoitotoimenpiteiden ajaksi tamma kannataa kuitenkin sitoa kiinni, ettei sen silloin tällöin säikkyminen häiritse esimerkiski eläinlääkärin tarkastuksia. Harjattessa Lumme nauttii saamastaan huomiosta, mutta on hieman kärsimätön eikä jaksa seistä kovin kauaa puunattavana, minkä takia onkin hyvä, ettei piehtarointi kuulu neidin tapoihin, minkä johdosta neidille riittää usein vain pintapuolinen harjaus ellei olla kisoihin menossa. Varusteet tamma antaa laittaa ilman vastaanhangoittelua, vaikka kuolaimet olisikin hyvä lämmittää käsissä ennenkuin niitä yrittää tamman suuhun laittaa. Talutettaessa Lumme pysyy hyvin taluttajansa hallinnassa, vaikka välillä näkeekin olemattomia mörköjä puskissa piileksimässä. Muiden hevosten seurassa neiti ei viihdy kovinkaan hyvin vaan arvostaa omaa tilaansa, mikäli joku sattuisi tamman tilaan tunkeutumaan saa tämä pian huomata, ettei ole tervetullut, sillä tamma hätistää tunkeutujan potkimalla ja hampaitaan näyttämällä tiehensä.

Ratsastettaessa Lumme on hyvin yhteistyöhaluinen, mutta myös kovin vauhdikas tammaneiti. Tamma tarvitseekin jämäkän ratsastajan, joka saa pidettyä neidin vauhdin ruodussa. Vauhdin kannalta tärkeää olisikin aloittaa runsas puolipidätteiden käyttö jo alkulämmittelyjen aikana, jolloin neiti ei ole ehtinyt vielä kuumua liikaa, sillä esteet nähdessään neiti alkaa painaa melkoisesti ohjille yrittäen päästä ratsastajansa raudanlujasta otteesta. Mikäli ratsastaja kuitenkin on saanut puolipidätteet ajettua hyvin läpi alkulämmittelyjen aikana, vastaa tamma hyvin ratsastajansa pidätteisiin. Esteratsuna Lumme on suhteellisen taitava, vaikkei omaakkaan kaikista puhtainta hyppytekniikkaa. Tämän lisäksi tamma kaipaa hieman ylimääräistä rohkaisua kirkkaanvärisillä esteillä, jotka saattavat hieman pelottaa tammaa. Neiti kuitenkin hyppää yli kirkkaanvärisistäkin kammotuksista kunhan sille antaa tavallista reippaammin pohkeita hyppyyn lähdettäessä. Lumpeen tapana ei ole turhaan kiellellä, mutta tamma pudottaa herkästi, mikäli ratsastaja ei ole osunut nappiin ponnistuspaikan valinnan kanssa. Lumme on uskomattoman ketterä jaloistaan eivätkä tiukatkaan käännökset tuota neidille vaikeuksia, sillä se kääntyisi vaikka kolikon päällä.

i. Kelmin Nancho
rp(58.59375%)
ii. Kelmin Nike
VIR MVA Ch
rp (67.1875%)
iii. Adidas Lane
rp (56.25%)
iie. Mengo Lane
rp (78.125%)
ie. Bancahontas kel
rp (50%)
iei. Bonchodum Champ
rp (50%)
iee. Banana Shreed
rp (50%)
e. Carusos Bree
rp (79.6875%)
ei. Silfran Morbid
ERJ IV,YLA II
rp (81.25%)
eii. Killerway OP
NF
eie. Lumivuon Wilwarin
rp (62.50%)
ee. Art Boudica
rp (78.125%)
eei. SCZ Childenough
NF
eee. Furia NH
YLA III
rp (56.25%)

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.