BROKENCYDE F


@ Landgestüt Celle

Nimi Brokencyde F "Broku" Rekisterinumero VH06-031-2226
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä musta, 162 cm Kasvattaja Riella
Syntynyt 02.06.2009 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Brokencyde F tuli meille Alegresta yhdessä neljän muun hevosen kanssa tammikuun lopulla vierailtuani Alegressa etsimässä uusia hevosia. Vierailin tuolloin usein Alegressa etsimässä uusia vanhempisukusia hevosia Gateawayhin ja vaikka välillä jouduinkin pettymään usein Alegresta löytyi kuitenkin minua miellyttäviä hevosia. Pienikokoinen Brokencyde teki minuun oitis vaikutuksen sukutaulullaan, minkä lisäksi en voinut kuin ihailla oriin määrätietoista tapaa pompotella muita hevosia, jotka olivat sen kanssa samalla laitumella. Allekirjoitinkin oriin kauppakirjan kyselemättä, vaikka sen kauppahinta olikin hieman korkeampi kuin olin odottanut. Allekirjoitettuani oriin kauppakirjan se lastattiin traileriin yhdessä neljän muun ostamani hevosen kanssa ja kuljetettiin lähimmälle lentokentälle, mistä se lennätettiin seuraavalla rahtilennolla Hollantiin yhdessä muiden ostamieni hevosten kanssa.

Brokun tietää olevansa paras eikä myöskään epäröi näyttää sitä. Se onkin näin ollen ori isolla O:lla ja näin ollen oikea machoilija. Brokun käsittelijältä vaaditaankin pitkää pinnaa ja jääräpäisyyttä. Tälle oriille ei saa antaa periksi mistään hinnasta tai se alkaa sumeilematta pompottamaan hoitajaansa jatkossa. Ori ei nimittäin kunnioita sellaista hoitajaa joka on sille kerran antanut periksi. Hoitajan kanssa, jota ori kunnioittaa, se kuitenkin käyttäytyy suht kunnolla, vaikka koetteleekin tätä aina välillä. Harjattaessa Brokulla on taipumusta yrittää liiskata hoitajansa karsinan seinää vasten, mutta mikäli sitä tönäisee takaisin ori kyllä lopettaa moiset temput äkkiä. Hajaamisesta ori ei erityisemmin nauti, mutta seisoo kuitenkin aloillaan kun käsketään korvat luimussa ja häntäänsä vihaisesti viskoen. Varusteet Broku antaa laittaa, mutta suitsittaessa olisi syytä varoa oriin hampaita, sillä se saattaa yrittää näykkäistä. Talutettaessa Brokulle on ehdottomasti laitettava ketju suuhun, sillä etenkin tammojen lähettyvillä oriilla on taipumusta machoiluun eikä se ole muutenkaan mikään helppotapaus. Muiden hevosten seurassa Brokua voisi sanoa vähintäänkin äkkipikaisesti eikä se jätä tilaisuutta välistä potkaista, mikäli vain saa siihen tilaisuuden.

Ratsastettaessa Broku ei ole paljon sen helpompi kuin maastakaan käsiteltäessä eikä näin ollen ole mikään pikkulasten tai aloittelijoiden ratsu. Kulmista oikomiset, takajalkojen varassa tanssahtelu, ryöstämisyritykset ja pukittelu ovat vain arkipäivää tämän herran kanssa, sillä se tuntuu suorastaan nauttivan ratsastajansa koettelemisesta. Vain kourallinen ratsastajia uskaltaakin nousta tämän oriin selkään, mutta nämä lukeutuvat jääräpäisimpiin tuntemiini ratsastajiin eivätkä näin ollen anna myöskään valppautensa herpautua missään olosuhteissa. Valppaus onkin Brokun kanssa tärkeää, sillä keskittyneen ratsastajan kanssa, sille ei jää aikaa temppuiluun, tämän pistäessä oriin töihin. Kun Brokulla teetetään paljon vaihtelevia harjoituksia ei sille myöskään jää aikaa keksiä temppuja, jolloin se onkin mitä kuuliaisin kouluratsu. Oriin kuuliaisuus tosin loppuu nopeasti, mikäli se kyllästyy, joten vaihtelemalla harjoituksia usein sen mieli saadaan pysymään työnteossa. Broku on hyvin taitava kouluratsu ja kun sen selässä istuu ratsastaja, joka ei anna sille periksi ori tanssahtelee kevyesti läpi vaativimpiakin koululiikkeitä sisältävän kouluradan. Maastossa Broku on säikkyvinään kokoajan puskissa piileskeleviä mörköjä, vaikkei se oikeasti mitään pelkää.

i. Roll-Bounce!
KTK III,KRJ II,YLA II
ii. B'Burberry
VIR MVA Ch,KRJ I
iii. Treble Dartakan
KRJ I
iie. CHn's Marttyyri
Ch,KTK III,KRJ II,YLA I
ie. Voulez-Vous 99 iei. Nelda's Belthil
KRJ II,YLA III
iee. Elyselle M
VIR MVA Ch
e. Snap Mims ei. Calté
VIR MVA Ch,KTK III
eii. Cassini Nore
eie. Fiorenze M
ee. Hey Dirty! Mims
KRJ I,YLA II
eei. Newcastle
KRJ I
eee. Revenant NON

ei jälkeläisiä
VALMENNUKSET

22.02.2015 Kouluvalmennus Hukkapurossa
Myös aikuisten hevosten valmennuksessa hiottiin laukkatyöskentelyä tekemällä laukanvaihtoja joka askeleessa, jonka jälkeen siirryttiin suoraan piruettiin. Ennen tehtävän yhdistämistä, tehtävää valmisteltiin tekemällä lyhyempiä laukanvaihtosarjoja ja piruetteja erikseen. Koska kaikki valmennuksen ratsukot olivat jo kokeneita, ei tehtävän opetteluun käytetty aikaa, vaan keskityttiin enemmän suorituksen hiomiseen täydelliseen kuntoon.

Brokulle ei tuntunut riittävän valmennuksessa tarjotut tehtävät, vaan se alkoi keksiä omia temppujaan Tuulian pään menoksi. Tuulia kuitenkin hallitsi tilanteen hyvin ja teki itsenäisesti Brokun kanssa myös lyhyita piaffe ja passage pätkiä ja väistöjä, jotta ori ei pääsisi kyllästymään. Piruetit ja laukanvaihdot Brokulta sujuivat hyvin, mutta ori kaipaisi lisää malttia, jotta suorituksesta ei tulisi kiireisen näköinen. Tuulialla kuitenkin vaikutti olevan homma orin kanssa hyvin hanskassa.
Valmentaja Otterley

OMINAISUUSPISTEET
Kilpailee porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.