CH CEDION AETHNEN KTK I


@ Pulmu N.

Nimi Cedion Aethnen "Athen" Rekisterinumero VH14-022-0157
Rotu welsh, sektio B - tamma Koulutus ko Helppo A re 110cm kerj Helppo
Väri & säkä kimo, 132 cm Kasvattaja elen
Syntynyt 20.11.2014 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Champion-arvonimi myönnetty 28.06.2016

Kantakirjattu 28.02.2017
20 + 19 + 21 + 20 = 80p. KTK-I

Cedion Aethnen tuli meille samanaikaisesti Cedion Moondustin kanssa ystävättäreltäni eleniltä hankkiessani talliin uusia welsh, sektio B poneja. Kuultuaan halustani hankkia lisää welsh poneja elen lähettikin minulle oitis listan poneistaan, joita saisin käyttää tilausvarsoihin. Selaillessani ponilistaa läpi törmäsin vanhasukuiseen Eton Aderyniin, jonka sukutaulu hurmasi minut oikopäätä. Hetken mietinnän jälkeen Aderynin puolisoksi valikoitui raudikko ori Aelwen Logres, joka tosin tuli hieman uudemmista linjoista. Sovittuamme elenin kanssa astutuksesta jäin odottelemaan varsan syntymää. Kauniin tammavarsan synnyttyä lensin sitä oitis katsomaan elenin puhelun saatuani. En voinut olla huokaisematta ihastuksesta varsan nähdessäni eikä ystävättäreni olisi tahtonut saada minua lähtemään varsan karsinan luota toimistoon sopimaan käytännönjärjestelyistä. Lopulta saimme kuitenkin kauppakirjan allekirjoitettua ja sovimme varsan muuttavan uuteen kotiinsa Hollantiin hieman vieroituksen jälkeen.

Hoidettaessa Athen on isänsä tavoin hieman levoton eikä oikein jaksaisi seistä aloillaan pitkiä aikoja, mutta muuten tamma on hyvin rauhallinen ja mielyttävä hoidettava. Neiti olisi kuitenkin hyvä pitää kiinnisidottuna hoitotoimenpiteiden aikana, sillä muuten tamma saattaa alkaa vaellella ympäri karsinaansa. Kengittäjän käynnit tuppaavatkin tämän neidin kanssa olemaan yhtä tuskaa, sillä neiti ei millään malttaisi pitää kavioitaan ylhäällä paria sekuntia pidempään. Samoin Athenin peseminen tuppaa olemaan aikaa vievää puuhaa, sillä vesi on se yksi ja ainoa asia mistä tamma ei pidä. Tammaa joutuu kuitenkin pesemään suhteellisen usein, sillä sillä on taipumusta piehtarointiin ja etenkin kurakeleillä neiti tuntuu aina löytävän ne pahimmat kuralätäköt. Harjaamisesta tamma sen sijaan nauttii silmät puoliummessa paikoillaan seisten. Varusteet Athen antaa laittaa kunhan kuolaimet on ensin muistettu lämmittää pikaisesti kädessä ja satulavyö kiristetään hellävaroin. Talutettaessa tamma on aina menossa ja sille saakin aina välillä huomauttaa riimun narua napakasti nykäisten, että nyt ollaan rauhallisella kävelyllä eikä juoksukilpailuissa. Muiden hevosten lähettyvillä Athen aina innostuu ja haastaa välillä itseäänkin isommat leikkimään kanssaan.

Ratsastettaessa Athen on suhteellisen herkkä avuille, joten aivan aloittelijoiden ratsu se ei ole. Herkkyyttä avuille lukuunottamatta tamma on kuitenkin erittäin mielyttävä ratsu, sillä se yrittää aina parhaansa ratsastajansa hyväksi. Tammalla on myöskin miellyttävä askellus, jossa ratsastajan on mukava istua. Kaikkein näyttävimmästä päästä neidin askellus ei kuitenkaan ole, mutta elegantin tamman astellessa kouluradalle jäävät katsojat yleensä tuijottamaan jotain aivan muuta kuin sen askellusta. Lisäykset ovat Athenin heikko kohta kouluradalla, mutta muista liikkeistä tamma suoriutuu tasaisen varmasti. Esteillä Athen saattaa hieman kuumua mikäli puolipidätteitä ei ajeta hyvin läpi jo alkuveryttelyjen aikana. Ajoittaista kuumumista lukuunottamatta Athen on kuitenkin erinomainen esteratsu, sillä tamma hyppää kyttäilemättä yli erikoisemmistakin esteistä eivätkä myöskään tiukat käännökset tuota ketterälle tammalle vaikeuksia. Maastoesteillä Athenin kanssa pitää olla tarkkana, ettei neiti lähde hyppyihin liian aikaisin, mutta muuten neiti selviää vaativasta maastoesteradasta vaikeuksitta. Maastossa Athen on muutenkin hyvin varma, mutta tamman vesi-inhon takia sen kanssa ei kannata edes yrittää lähteä maastoon sateella.

i. Aelwen Logres ii. Lawrence Dawn
ERJ III,VWY II
iii. H.F. Dart Leon
iie. Cedion Haf Noswaith
Ch,KTK III
ie. Aelwen Amilie
KTK III
iei. Aelwen Milo
iee. Aelwen Alawel
e. Eton Aderyn
KTK II
ei. Bold Aragorn Dawn
KTK II
eii. Sunrise's Blaze Away
eie. Balladwr Dawn
VWY II
ee. Viviane CF eei. Apple Tree's Andromeda
eee. Even You
KTK III

10.01.2016 wB-o Gwynedd Dafydd om. Jannica

NJ
16.07.2015 Mewian Welsh lk 04: Welsh B -tammat 01/12 irtoSERT
25.09.2015 Moana Part Breds lk 04: welsh B-sektion tammat 01/05 BIS3,MVA-SERT
30.03.2016 Adina lk 04: Welsh B tammat 01/08 BIS2,MVA-SERT
13.09.2016 Adina lk 03: Welsh B tammat 02/09 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!
Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.