CEDION SIWAN


@ Pulmu N.

Nimi Cedion Siwan "Siva" Rekisterinumero VH12-025-0068
Rotu welsh, sektio C - tamma Koulutus re 100cm
Väri & säkä ruunikko, 129 cm Kasvattaja elen
Syntynyt 02.08.2012 (12v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Cedion Siwan tuli meille syksyllä 2015 ollessani vierailulla tuttavani elenin luona. Elen oli saanut minut jo ostamaan kolme ponia, kun ilmoitti että hänellä olisi vielä yksi meille soveltuva poni. Syvään huokaisten seurasin ystävääni ruunikon welsh, sektio C- tamman karsinalle. Karsinan asukki katseli tuloamme uteliaana karsinansa puolioven ylitse. Tultuamme tamman karsinalle, jonka nimeksi elen kertoi Cedion Siwan, elen otti tamman ulos karsinastaan ja talutti sen pihamaalle missä saatoin tarkastella Cedion Siwanin liikkeitä paremmin. Olin näkemääni tyytyväinen, joten neuvoteltuamme ystävättäreni kanssa hinnasta allekirjoitin tamman osopaperit. Lastattuamme Siwanin traileriin huiskutin vielä hyvästiksi ennen kuin käänsin auton kohti lähintä lentokenttää.

Siva on luonteeltaan elämään rennosti suhtautuva, mutta silti itsetietoinen tammaneiti, joka tietää mitä tahtoo. Tamma ei pienestä komentelusta pahastu, muttei toisaalta siedä sitäkään että vähäisestä paikoillaan liikehtelystä ollaan kokoajan huomauttelemassa. Sivalle ei kannatakaan turhia nipottaa pienestä liikehtelystä ellei halua tamman ottavan nokkiinsa. Kiinnisitomalla neiti kuitenkin pysyy suhteellisen hyvin aloillaan eikä pahemmin liikehtele. Hoidettaessa Siva pysyy hyvin paikoillaan kun sitä kerran kunnolla komentaa eikä aiheuta hankaluuksia. Harjaaminen on tamman mielestä lähinnä pakkopullaa ja siitä näkeekin että tamma olisi mieluummin tarhassa juoksentelemassa kuin seisoisi karsinassaan puunattavana. Varusteet Siva antaa laittaa ongelmitta, vaikka välillä vähän pullisteleekin. Talutettaessa tamma tykkää flirttailla vastaantulevien orien kanssa, mutta pysyy muuten hyvin taluttajansa hallinnassa. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy moitteettomasti eikä haasta riitaa.

Ratsastettaessa Siva on suhteellisen laiska ja sitä saakin olla jatkuvasti ajamassa eteenpäin. Tamma tietää täsmälleen kuinka luistaa työnteosta mikäli sille vain antaa tilaisuuden, joten tamman kanssa onkin pysyttävä tiukkana. Tiukan ja määrätietoisen ratsastajan kanssa Siva tekee kuitenkin työtä käskettyä kun sille on kerran näyttänyt kuka määrää. Vähäinenkin rentoutuminen ratsastajan puolelta tietää kuitenkin sitä, että tamma saattaa aloittaa laiskottelun uudestaan, joten sen kanssa on pysyttävä jatkuvasti valppaana. Esteratsuna Siva on hyvinkin osaava, kunhan sen vain ensin saa keskittymään kunnolla työntekoon. Tamma omaa hyvän hyppytekniikan ja hyppääkin puhtaasti esteiden yli kunhan ponnistuspaikan valinta vain osuu nappiin. Siva nimittäin pudottaa helposti mikäli hyppyyn lähtee liian aikaisin tai liian myöhään. Tamma on kyllä ketterä jaloistaan ja kääntyy hyvin pienestäkin kulmasta, mutta kovin tiukkoja teitä sen kanssa ei voi ottaa, sillä estettä on sen kanssa lähestyttävä suorassa. Siva ei ole myöskään se kaikista nopein, joten uusinnoissa sen kanssa olisikin syytä valita lyhyemmät tiet esteiden välillä.

i. Cedion Arglwydd
VIR MVA Ch, KTK II, YLA II, VWY I
ii. Cedion Cadomedd
YLA II,VWY II
iii. Gwenith's Heddwyn
iie. MW Aplicate
VWY II
ie. Anfarwol Ariella
Ch,KTK III,YLA II,VWY II
iei. MH Blackfoot
iee. Burlywood's Amorella
e. Cedion Siowen
YLA III, VWY II
ei. Colwen Dawn
KTK III
eii. Joyhofs Arthur
Ch, KTK II,YLA I, VWY II
eie. Merrywood's Cassidy
VWY II
ee. Romn Sioned
KTK III, YLA II,VWY II
eei. Greenwich's Madoc
YLA II, VWY II
eee. Cedion Siana
VIR MVA Ch,YLA II,VWY II

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
starttaa porrastetuissa
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.