CELIE SHAW


@ Applewood Farm

Nimi Celie Shaw "Seili" Rekisterinumero VH06-044-3547
Rotu holstein-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä kimo, 166 cm Kasvattaja jarrow.
Syntynyt 16.05.2009 (9v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

En ollutkaan vähään aikaan vieraillut tuontitalli Alegressa käydessäni siellä elokuussa 2015. Myytävänä oli edelliskertaisen vierailuni tapaan toinen toistaan upeampia hevosia ja poneja, jotka kaikki etsivät itselleen uutta rakastavaa kotia. Talleja kierrellessäni huomasin erään tallintyöntekijän taluttavan kaunista, mutta selvästi hieman malttamatonta tammaa tarhasta takaisin talliin. Ai, että mistä saatoin päätellä kaksikon olevan tulossa talliin? No tamma, jonka nimeksi selvisi hieman myöhemmin Celie Shaw, oli mutakuorrutteen peitossa. Seurasin kaksikkoa takaisin talliin, sillä pirteä tamma oli herättänyt kiinnostukseni. Tamman hoitajan lähdettyä hakemaan pesusientä ja shampoota käytin tilaisuuden hyväkseni ja rupesin tutkailemaan tammaa tarkemmin ja totesin sen sangen hyvä rakenteiseksi. Hoitajan tultua takaisin sain vielä udeltua tammalla olevan mielenkiintoisen suvun, minkä jälkeen lähdin etsimään Alegren omistajia tehdäkseni tammasta ostotarjouksen.

Seili on hoidettaessa muuten rauhallinen ja kiltti tammaneiti, mutta irrallaan ollessaan neiti tuppaa olemaan oikea ikiliikkuja eikä jaksa asettua sekunniksikaan aloilleen. Näin ollen Seili olisikin sidottava kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, sillä kiinnisidottuna Seili kyllä seisoo kiltisti aloillaan kunnes hoitaja on saanut hoitotoimenpiteet suoritetuksi. Hoitajakseen Seili kelpuuttaa oikeastaan kenet tahansa, mutta tamman pirteyden vuoksi en jättäisi sitä yksin perheen pienimpien kanssa, vaikka tamma onkin kiltti. Harjattaessa Seili on herkkä kutiamaan ja sitä saakin harjata ihan reippain ottein ilman, että tamma pistää pahakseen. Varusteita laitettaessa Seilillä on ikävä tapa väistellä satulaa laitettaessa, joten satulan saaminen neidin selkään voi viedä vähän aikaa. Suitset tamma kyllä antaa laittaa ongelmitta eikä valita, vaikka kuolaimet olisivatkin vähän kylmät, vaikka saattaakin näyttää happamalta sitruunalta kylmät kuolaimet suuhun saadessaan. Talutettaessa Seilillä riittää virtaa etenkin tarhalle päin mennessä ja taluttajalla saakin olla ihan jämäkkä ote riimunnarusta, sillä Seilillä on ikävä tapa nähdä olemattomia mörköjä puskissa piileksimässä. Muiden hevosten seurassa tammaneitimme omaa moitteettomat käytöstavat etenkin itseään vanhempien lähettyvilllä. Nuorempiaan Seili saattaa vähän hätyyttää, mikäli nämä käyvät leikkiensä kanssa turhan ärsyttäviksi.

Ratsastettaessa Seili on hyvin pirteä ja mielyttämisenhaluinenen, muttei kuitenkaan pirteytensä takia ehkä mikään aloittelijoiden ratsu. Seilillä kun on taipumusta olla myös hieman sählä ja se vaatiikin selkäänsä kokeneen ja rauhallisen ratsastajan, joka pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa. Ratsastajansa apuihin tamma reagoi toisinaan turhankin innokkaasti, minkä seurauksena se on sotkeutua omiin jalkoihinsa. Rauhallisella, mutta määrätietoisella käsittelyllä Seili kuitenkin lakkaa intoilemasta melko pian kun sille tehdään selväksi, että nyt tulisi keskittyä työntekoon eikä ympäri maneesin seiniä kiipeilyyn. Keskittyessään Seili on nimittäin mitä osaavin kouluratsu ja sille riittävät vain aivan pienen pienet tarkat avut. Seilin askellus ei ole siitä kaikista näyttävimmästä päästä, mutta lennokkuutta niistä löytyy, vaikka muille jaettavaksi. Seili on hieman jäykkä, joten ennen kuin tamman kanssa alkaa piruetteja vääntämään kannattaa sen kanssa tehdä paljon voltteja ja ympyröitä eri askellajeissa, jotta tamma kunnolla notkistuisi. Hyvin lämmiteltynä Seili selviää kuitenkin helposti vaativistakin liikkeistä.

i. Gotham Appetizer ii. Whippersnapper iii. evm
iie. evm
ie. Amsterdamned iei. evm
iee. evm
e. Thresherhide O' Polo ei. Shejk Mikheil eii. Invencia Superior
eie. Minaret
ee. Gemma eei. Velvet
eee. Gem

OMINAISUUSPISTEET
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.