CHARDONNAY RING


@ Stauffenberg

Nimi Chardonnay Ring "Zara" Rekisterinumero VH15-006-0200
Rotu englantilainen täysiverinen-tamma Koulutus kerj CIC4
Väri & säkä rautias, 164 cm Kasvattaja Nora,Special Ring
Syntynyt 16.02.2015 (1v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Chardonnay Ring hankittiin meille täysiveri innostukseni otettua kunnolla tulta siipien alle. Ostettuani jo muutaman täysiverisen törmäsin sattumalta Internetissä Special Ringin kasvattimyyntiin. Tiesin Special Ringin kasvattavan täysiverisiä ratsuja, joten päätin vilkaista löytyisikö tämän kertaisesta tarjonnasta jotain Gateawayhin sopivaa. Eipä minun täytynyt kauan myynti-ilmoitusta lueskella kun jo löysin kaksi itseäni kiinnostaa täysiverivarsaa. Niinpä sitten soitin Special Ringin omistajalle Noralle kysyäkseni varsoista ja kävi ilmi, että toinen kiinnostuksen kohteena olevista varsoista oli jo mennyt. Toinen oli kuitenkin vielä vapaana ja Nora tarjoutuessa myymään tuolloin vielä pienikokoisen tammavarsan meille tartuin oitis tilaisuuteen. Laitettuani puumerkkini Noran faksaamiin ostopapereihin sovimme Noran kanssa, että varsa lennätettäisiin Hollantiin sen täytettyä vuoden.

Zara suhtautuu elämään hyvin lunkisti, minkä näkee jo siitä, että tamma tuntuu aina ottavan torkkuja karsinassaan ollessa. Zara ei paljoa välitäkään mitä sen karsinassa tai karsinan ympärillä tapahtuu, minkä vuoksi se onkin hyvin helppo hoidettava. Tamman kanssa kun ei täydy pelätä, että se karkaisi avoimesta karsinan ovesta tai tekisi muita vastaavia tyhmyyksiä. Harjattaessa Zara jatkaakin vain torkkujen ottamista eikä piittaa, vaikka sitä harjattaisiin hieman kovaotteisemmin. Tosin se saattaa osoittaa mieltään vihaisesti häntäänsä huiskimalla ja luimimalla mikäli käsittely on jatkuvasti liian kovakouraista. Varusteet Zara antaa laittaa ongelmitta pientä pullistelua lukuunottamatta. Talutettaessa tamma seuraa kiltisti taluttajansa perässä pysähtyen silloin tällöin tienpientareelle ruokatauolle. Muiden hevosten lähettyvillä Zara on oma rauhallinen itsensä ja pysyttelee kaukana riidanhaastajista.

Ratsastettaessa Zara on hyvin laiska ja ottaa aikansa ennenkuin tamma herää kauneusuniltaan ja saa moottorinsa käyntiin. Zaraa saakin alkulämmittelyjen aikana herätellä ihan raipan ja kannuksien kera. Kuitenkin kun tamman moottorin kerran saa käyntiin ei sitä täydy aivan kokoajan olla ajamassa eteenpäin. Zaran kanssa olisi kuitenkin syytä pysyä jatkuvasti tarkkana, sillä ratsastajan valppauden herpaantuessa hetkeksikään tamma alkaa mennä sieltä missä aita on matalin. Zara tarvitseekin selkäänsä tarkkaavaisen ja napakan ratsastajan, joka ei anna tamman luistaa työnteosta. Koulua mentäessä Zaralla on taipumusta tehdä liikkeet puolihuolimattomasti mikäli siltä ei vaatimalla vaadita liikkeiden suorittamista oikein. Vaadittaessa tamma kuitenkin yrittää parhaansa eikä hutiloi. Esteillä Zaraan tuntuu tulevan eloa ja se laittaakin itsensä aina täysillä likoon esteradalle päästessään. Ei tamma kuitenkaan mikään täydellinen hyppääjä ole sillä toisinaan neiti unohtaa nostaa jalkansa tarpeeksi korkealle, mistä luonnollisesti seuraa pudotuksia. Zara ei kuitenkaan kieltele erikoisemmillakaan esteillä, mistä on hyötyä niin rata- kuin maastoesteradallakin. Maastoesteillä Zara tekeekin tasaisen varmaa jälkeä pysyen hyvin enimmäisajassa.

i. Longroute Ring xx ii. Victory Route Ring xx iii. Route 66 xx
VIR MVA Ch,KTK III
iie. This Is Victory xx
ie. Season Five xx iei. Hypopyon xx
iee. Silly Love Songs xx
e. Chanel Ring xx ei. Berlioz Ring eii. Arcadia Merlot
eie. Perfect Chaos
KRJ I,XLA I
ee. Chardonney SWA xx
KTK II
eei. Pioniere xx
VIR MVA Ch,KTK III,ERJ II
eee. Chapala xx

16.11.2015 xx-o Eclipse WF om. Gabi

OMINAISUUSPISTEET
Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.