CHAUMONT SIBELIUS


@ Landgestüt Celle

Nimi Chaumont Sibelius "Sibbe" Rekisterinumero VH15-011-0265
Rotu hannover-ori Koulutus re 150cm
Väri & säkä kimo, 165 cm Kasvattaja Siiri K.,Chaumont Estate
Syntynyt 01.05.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Chaumont Sibelius sai alkunsa nähdessäni ystävättäreni Jayden tarjoavan menestyneitä estepainotteisia hannover orejaan jalostukseen. Harmittelin mielessäni kun itseltäni ei löytynyt kummallekaan kahdesta orista tammaa kunnes sitten törmäsin Siiri K:n ilmoitukseen, jossa hän tarjosi hevosiaan jalostukseen. Innostuneena selailin läpi Siirin hannover tammoja, joiden joukosta löytyikin kaksi mieluista yksilöä. Koulupainotteisia tosi, mutta sehän ei minua haitannut ja kysyinkin Siiriltä sopisivatko astutukset hänelle. Astutukset kävivät siirille hyvin ja niin jäin innoissani odottamaan varsojen syntymistä.

Luonteeltaan Sibbe on oikea rauhallisuuden perikuva, sillä ori pysyy tyynenä tilanteessa kuin tilanteessa eikä koskaan hätäänny. Sibbellä on kuitenkin myös pilkettä silmäkulmassa ja ori tykkääkin keksiä erilaisia pieniä käytännönkujeita hoitajansa päänmenoksi. Näihin kujeisiin lukeutuvat muun muassa loimen päreiksi pistäminen ja harjojen silppuaminen. Uskokaa tai älkää tämä herra on keksinyt kuinka loimen voi saada selästä pois, minkä ei pitäisi teoriassa olla mahdollista, ja herra huvitteleekin mieluusti loimen kanssa tallomalla sen tarhansa mutalammikkoon. Hoitotoimenpiteiden ajan ori osaa kuitenkin käyttäytyä, sillä se tietää sellaisten pakollisten kärsimysten kuin eläinlääkäri tai kengittäjä olevan nopeammin ohi ilman temppuiluja. Harjattaessa Sibbe tylsistyy todella helposti ja se tuleekin sitoa kiinni, sillä muuten harjauksesta ei kyllä tule yhtään mitään oriin pyöriessä ympäri karsinaansa kuin väkkärä. Varusteet Sibbe antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa ori on kokoajan menossa ja sen pidättelemiseen vaaditaankin hieman lihaksia, ettei ori pääse kiskaisemaan itseään irti. Muiden hevosten seurassa herra käyttäytyy maltillisesti kunnioittaen toisten henkilökohtaista tilaa.

Ratsastettaessa Sibbe on vähän sählä eikä aina oikein jaksaisi keskittyä itse tekemiseen kun ympärillä tapahtuu niin paljon kaikenlaista muuta jännää. Ori tarvitseekin napakan ratsastajan, joka osaa pitää herran keskittymisen työnteossa, teetättämällä tällä paljon hieman toisistaan eroavia harjoitteita. Keskittymiskyvyttömyydestään huolitta Sibbe on kuitenkin loistava esteratsu kunhan sen mielenkiinnon vain saa pidettyä yllä. Ori tosin on hieman häslä ja pudotteleekin helposti, mikäli ponnistuspaikan valinta ei osu aivan nappiin. Oikean ponnistuspaikan löytäminen on tärkeää myös siinä mielessä, että Sibbe ei kauheasti veny pituutta tai korkeutta, mikäli ponnistuspaikan valinta menee pieleen. Ori ei myöskään ole kovin ketterä jaloistaan, joten sen kanssa olisikin hyvä valita hieman pidemmät tiet. Kaiken lisäksi Sibbe tuntuu kammoavan räikeän värisiä esteitä, joten sille onkin syytä antaa normaalia voimakkaammat avut kirkkaan värisillä esteillä ellei sitten halua kieltoa, sillä Sibbehän ei räikeänväristen kammotusten yli hyppää, mikäli vain voi sen välttää.

i. Siberian Code
VIR MVA Ch,KTK II,ERJ I,YLA I,HANN I
ii. Comrat Russian iii. Son of Odin
iie. Vodka All Round
ie. Northern Light iei. Northern Star
iee. Warmind
e. Blue Sapphire ei. Santiago eii. San Amour
eie. Corintha IV
ee. Piretta Z eei. Prinz Henrich
eee. Baronesse

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.