CHERRYMIST DELPHIA


@ Pulmu N.

Nimi Cherrymist Delphia "Pia" Rekisterinumero VH14-035-0162
Rotu connemara-tamma Koulutus ko Helppo B re 110cm
Väri & säkä voikko, 148 cm Kasvattaja audrey,Cherrymist Connemaras
Syntynyt 06.09.2014 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Audreyn perustama Cherrymist Connemaras oli jo perustamisestaan lähtien ollut suuresti ihailuni kohteena. Kun sitten näin Audreyn myynti-ilmoituksen foorumilla rupesin heti selailemaan myyntitopikkia innoissani. Myynnissä oli jos jonkin kokoista ja näköistä varsaa. Joukosta löytyi myös etsiskelemäni kaksi polvinen connemara tamma connemara orini Shamrockin seuralaiseksi. Teinkin tammavarsasta tarjouksen oikopäätä, jonka audrey suureksi ilokseni myös hyväksyi. Matkustinkin Cherrymistiin heti varsojen vieroituksen jälkeen noutaakseni tammavarsan kotiin ja allekirjoittamaan kauppakirjan. Näin tuolloin myös ostokseni Cherrymist Delphian ensimmäistä kertaa ja sydämeni hyppäsi välittömästi kurkkuun tammavarsan nähdessäni. Kuka nyt ei voisi olla ihastelematta Delphian hieman erikoisempaa väritystä? Neuvoteltuamme hetken tammavarsan hinnasta allekirjoitin puumerkkini paperiin ja niin Delphia siirtyi omistukseeni. Niinpä tammavarsa lastattiin hevosautoon, jossa sen matkakumppanina toimi Hollannista tuomani Lasin Saundra. Matkakumppaninsa avulla Delphia selvisi hyvin pitkästä lentomatkasta, vaikka olikin hieman hermostunut saapuessamme vihdoin Gateawayn tiluksille.

Lempinimen Pia saanut tamma on perusluonteeltaan hyvin rauhallinen eikä siedä turhaa häslinkiä. Pia haluaakin asioiden tapahtuvan aina samassa järjestyksessä, joten tämän neidin kanssa säännöllinen aikataulu onkin tärkeää. Tamma kun ei pahemmin pidä muutoksista ja hermostutu äärettömän helposti, mikäli asiat eivät mene niinkuin niiden pitäisi. Tästä voikin jo päätellä, että tammalle on palkattu vakituinen hoitaja. Mikäli vakituinen hoitaja ei jostain syystä sattuisi pääsemään tulemaan Pia näyttää hyvin usein sijaiselle hapanta naamaa. Pahimmassa tapauksessa Pia saattaa jopa yrittää purra uutta hoitajaansa, mikäli tämä ei ole tarpeeksi hellävarainen. Pia kun ei voi sietää kovia otteita vaan sitä on harjattava silkkihansikkain. Varusteet tamma antaa laittaa ilman ongelmia, mikäli hoitaja ei vain yritä änkeä suuhun kylmiä kuolaimia tai kiristää satulavyötä turhan kovakouraisesti. Talutettaessa Pialla tuntuu olevan aina kiire ja taluttaja saakin olla varovainen, ettei vain raahaudu turhaan vilkkaan tamman perässä. Muiden hevosten seura ei neiti hienohelmalle tunnu kelpaavan ja vain harvoin sen voikin nähdä hakeutuvan muun lauman seuraan.

Ratsastettaessa Pia on isänsä tavoin melkoinen vauhtiponi, jossa on etenkin esteillä melkoisesti pitelemistä. Pia on vauhdikkuuden lisäksi myös erittäin herkkä ja osoittaakin mieltään pääsääntöisesti pukittamalla mikäli ratsastaja nyppäisee turhan kovaa suusta tai antaa pohkeita liian reippaasti. Näin ollen Pia tarvitseekin kokeneen ratsastajan, joka osaa käsitellä tammaa silkkihansikkain. Kun Piaa käsittelee oikein alkaa työntekokin kummasti sujua. Emänsä tavoin Pia omaa mielyttävät askellajit, joita se esittelee mielellään. Kouluratsastukseen tamma tuppaa olemaan hieman liian vauhdikas, mutta on se saatu koulutettua kuitenkin Helppo B tasolle asti. Tämä johtunee siitä, että laiskoina päivinään tamma jopa jaksaa keskittyä koulukiemuroiden vääntämiseen mihin sen maltti ei yleensä riitä. Esteillä Pia onkin oikea vauhtiponi, jonka menoa on välillä suorastaan pelottavaa seurata. Ihme ja kumma tamma on kuitenkin onnistunut säilymään ehjänä hurjasta menostaan huolimatta. Tämä johtunee siitä, että Pia on myös erittäin tarkka jaloistaan ja venyy ties millaisiin ihme suorituksiin selvittääkseen radab puhtaasti. Uusinnat ovat kuitenkin ehdottomasti Pian vahvuus, jolloin myöskin sen nopeus pääsee esille. Maastossa Pia on hieman säpsy, vaikkei nyt varsinaisesti säikykään mitää kunhan vain hätkähtelee yllättäviä asioita kuten ohitse leijailevaa muovipussia.

i. Oldsfell's Guarana ii. Guess Who iii. evm
iie. evm
ie. Nidorina iei. evm
iee. evm
e. Poniniemen Delphine
Ch,KTK III
ei. Tornado
Ch,KTK II
eii. Temper
eie. Finbar's Eva
ee. Cloonhill Bright Delphi eei. Venally Cassanova
eee. Cloonhill Bright Leona

04.01.2015 conn-t Daphne G! om. Ratsutila Gateaway
06.07.2015 conn-o Augustus GW om. Reprobate
20.07.2015 conn-o Eógan GW om. Mettalise

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.