CHIRICO AERIS


@ Klosterhof Medingen

Nimi Chirico Aeris "Chibi" Rekisterinumero VH15-011-0086
Rotu hannover-ori Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä tummanrautias, 167 cm Kasvattaja Scilla,Airlea Sporthorses
Syntynyt 24.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Chirico Aeris hankittiin meille Airlea Sporthorsesin tammikuun lopussa pidetystä kasvattimyynnistä, jossa oli myynnissä tammikuun aikana syntyneitä airlealaisia varsoja. Airlea on jo kauan lukeutunut yhteen suosikki puoliverikasvattajiini ainakin mitä tulee vanhoihin linjoihin, mutten ollut aikaisemmin onnistunut hankkimaan itselleni omaa airlealaista. Tällä kertaa iskin silmäni upean vanhansuvun omaavaan orivarsaan nimeltä Chirico Aeris, jonka suvussa esiintyivät muun muassa Hamlet,Routinier,Castagne ja Suprimium. Olin hyvin vaikuttunut orivarsan suvusta ja seurattuani hetkisen kaupankäyntiä muista varsoista päätin tehdä Chiricosta tarjousta ennen kuin joku muu nappaisi aarteen nenäni edestä. Chiricon kasvattaja Scilla hyväksyi osotarjoukseni hetken mietittyään ja niin jo emästään vieroitettu orivarsa sai matkustaa mukanani Hollantiin.

Chibi on luonteeltaan miltei täydellinen herrasmies, vaikka toki siltäkin löytyy joitain orimaisia piirteitä. Chibillä ei kuitenkaan ole pahemmin taipumusta machoiluun ellei tammoja sitten satu olemaan lähettyvillä joiden perään oriin on tietenkin pakko kiljua täyttä kurkkua. Chibi ei myöskään pidä muutoksista ja sillä meneekin aikaa tottua uusiin ihmisiin. Tämän vuoksi Chibiä hoitavat aina samat kaksi hoitajaa, ettei ori vain turhaan stressaantuisi. Harjattaessa Chibi kyllä seisoo kiltisti aloillaan kunhan käsketään eikä turhia pyöri ympäriinsä. Varusteita laitettaessa ori ei aiheuta ongelmia. Talutettaessa Chibillä on taipumusta hieman machoilla vastaantuleville toisille oreille, mutta pieni ärähdys taluttajalta palauttaa sen kuitenkin takaisin ruotuun. Satunnaista uhittelua muille oreille lukuunottamatta Chibi kuitenkin suhtautuu muihin hevosiin kunnioittavasti.

Ratsastettaessa Chibi on hyvin herkkä eikä siedä lainkaan kylkiin potkimista tai suusta nykimistä. Ori tarvitseekin pehmeä kätisen ratsastajan, joka käsittelee oria silkkihansikkain. Kevyt kätisen ja pohkeisen ratsastajan kanssa Chibi nimittäin toimii kuin unelma, kunhan sille vain muistaa antaa tarpeeksi selkeät avut. Ei sillä, että oria suuremmin haittaisi jos avut välillä ovat mitä sattuu, mutta jatkuvat epäselkeät avut saavat sen kuitenkin ärsyyntymään. Chibi omaa myöskin korkeat ja lennokkaat askeleet, joissa istuminen tosin vaatii ratsastajalta melkoisesti vatsalihaksia. Kouluratsuna Chibi on kuitenkin vaillavertaa ja se onkin perinyt sukulaistensa lahjakkuuden kouluratsastuksen saralla. Erityisen taitava ori on pirueteissa, mutta se taitaa yhtälailla myös muut vaativan tason koululiikkeet kuten passagen ja piaffen. Maastossa Chibi on rauhallinen eikä vähästä säikähdä, vaikka autojen lähettyvillä ori kulkeekin hieman varpaillaan.

i. H.T Chinook
KRJ I,YLA III
ii. Hamlet
KTK I,KRJ II
iii. Grandios
iie. Sacramento
ie. R.M Jasmin
KTK II
iei. Rembrant
VIR MVA Ch,KTK II
iee. Reseda Ines
e. Siberia Aeris ei. Routzell 99
VIR MVA Ch,KRJ I
eii. Routinier
VIR MVA Ch,KTK I,KRJ III
eie. Esta Octavia
KRJ III
ee. R.M. Suprelle
KRJ III
eei. Suprimium
eee. Castagne
KTK III

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.