CIRIL CLIFF


© Gál Ildikó

Nimi Ciril Cliff "Siri" Rekisterinumero VH14-011-0445
Rotu hannover-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 170 cm Kasvattaja Kida,Rachcliff
Syntynyt 30.08.2014 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Siri tuli meille hyvin pikaisen harkinnan tuloksena. Selaillessani Rachcliffin kasvattien myynti-ilmoitusta lehdestä aamukahvia samalla hörppien huomioni kiinnittyi kaksi polviseen tammavarsaan. Minulla oli tallissa 2-polvinen hannover ori, jolle olin suunnitellut myöhemmin hankkivani tamman seuralaiseksi. Annoin katseeni liikkua varsan sukutauluun, joka osoittautui juuri tarkoitukseeni sopivaksi. Kaivoin kännykän taskustani ja näppäilin ilmoituksessa olevan numeron. Kida vastasi puhelimeen toisella tuuttauksella ja selitin asiani innokkaasti pälpättäen. Pälpätykseni päätteeksi Kida totesi varsan olevan vielä vapaana ja että voisin tulla sitä katsomaan seuraavalla viikolla. Viikon päästä sitten kaarroinkin vuokra-autollani Rachcliffin pihaan, missä Kida oli minua vastassa. Kida vei minut oikopäätä varsalaitumelle, jossa myös kiinnostukseni kohteena oleva varsa telmi muiden kanssa. Katseltuani hetken varsojen leikkejä siirryimme tallin toimistoon laittamaan paperit valmiiksi ja allekirjoittamaan kauppakirjan. Allekirjoitettuani kauppakirjan sovimme, että tamma lennätettäisiin Hollantiin kunhan se olisi täyttänyt vuoden.

Siri on luonteeltaan aivan yhtä rauhallinen kuin nallekarhumainen isäukkonsakin. Juuri rauhallisuutensa takia neidistä on nopeasti tullut yksi tallin henkilökunnan suosikeista. Siri on yksi niistä hevosista joka ei tekisi pahaa kärpäsellekään ja ennemmin pakenee paikalta kuin satuttaa muita mikäli vain voi. Sirillä on toki myös huonot puolensa, sillä tamma vihaa eläinlääkäriä. Eläinlääkärin nähdessään suloisesta tammasta kuoriutuu suorastaan luulotautinen. Tamman mielestä kun eläinlääkäri tietää aina huonoja uutisia esimerkiksi rokotusten muodossa. Harjauksen neiti antaa suorittaa aina asianmukaisesti ottaen samalla itse nokoset. Varusteidenkaan laitossa ei yleensä ilmene ongelmia. Siri tosin saattaa hieman säpsähtää mikäli satulavyö kiristetään turhan äkkiä kireälle. Talutettaessa tamma on oikea rauhallisuuden perikuva ja seuraa taluttajaansa kuuliaisesti joka paikkaan. Muiden hevosten seurassa Siri pitää päänsä kylmänä ollen oikea diplomaatti. Sirin näkeekin usein toivottamassa uudet lauman jäsenet ensimmäisenä tervetulleeksi tai sovittelemassa lauman sisäisiä konflikteja.

Ratsuna Siri on välillä turhankin leppoisa. Tammaa saa aina olla ajamassa kunnolla eteenpäin, mutta laiskuutta lukuunottamatta se on tutustumisen arvoinen. Siri ei ehkä ole avuille turhan herkkä, mutta tottelee kyllä kunhan avut annetaan tarpeeksi voimakkaasti ja selkeästi. Etenkin apujen selkeys on Sirille tärkeää, sillä se hermostuu herkästi epäselvistä avuista. Kunnon lämmittelyt ja tarpeeksi voimakkaat avut saavat kuitenkin ihmeitä aikaiseksi. Liikkuessaan kunnolla koottuna Siri onkin hyvin vaikuttava näky suorittaessaan vaativan tason koululiikkeitä. Sirin bravuuria ovat kuitenkin lisäykset, joiden ohella se taitaa myös piaffen erityisen hyvin. Maastossa Siri on hieman säikky, mutta pysyy kyllä käsissä.

i. Collins
KRJ I,YLA II
ii. Cool Jazz iii. Timba Funk
iie. W. Brunella
ie. Rollway Rochelia iei. Rollway Remul
iee. Rochette
e. GL Rhiana ei. Southchief
KTK II,KRJ I
eii. Sargent
eie. Rae Gallena
ee. Rigonda
KRJ II, YLA III, HANN II
eei. Monster
eee. Special Edition

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.