COFFEA ARABICA PIC


@ Gál Ildikó

Nimi Coffea Arabica PIC "Ara" Rekisterinumero VH05-044-6493
Rotu holsteiner-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä kimo, 167 cm Kasvattaja hejdi,Tropica
Syntynyt 01.12.2008 (11v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Coffea Arabica PIC tuli meille samaan aikaan Hughes v. Cornellin kanssa Alegresta helmikuussa vuonna 2015. Lastattuani Hughes v. Cornellin mukanani tuomaan hevosautoon suuntasin kulkuni kohti lämminveristen hevosten tallia. Saavuttuani miltei perille kuulin kuitenkin ääntä lämminveritallin takaa ja päätin käydä tutkimassa asiaa. Kierrettyäni tallin taakse huomasin Alegren omistajattaren ratsastavan hyvännäköisellä kimolla puoliveritammalla. Katselin ratsukon työskentelyä hetken aikaa kunnes lumienkuli huomasi saapumiseni kentänlaidalle ja ohjasi tamman kentänlaidalla kysäisten samalla mitä olin pitänyt näkemästäni. Vastasin sanomalla olevani kiinnostunut ostamaan tamman mikäli vain sen sukutaulu mielyttäisi silmääni. Lumienkuli kertoi minulle pikaisesti tamman olevan jo lopettaneen virtuaalitalli Tropican kasvatti, jonka isän isä oli palkittu holsteiner ori Sparrowhawk. Tämän kuultuani kysäisin oitis kuinka paljon lumienkuli oli tammasta pyytämästä. Hintapyyntö ei vaikuttanut turhan pahalta, joten löimme samantien kaupat lukkoon ja niin Coffea Arabica lastattiin Hughes v. Cornellin seuraksi mukanani tuomaan hevosautoon, minkä jälkeen käänsi auton nokan kohti lähintä lentokenttää.

Luonteeltaan Ara on hieman omalaatuinen eikä koskaan voi tietää mitä odottaa sen kanssa. Tamman mieliala tuntuu vaihtelevan lähes tulkoon kokoajan, joten sen kanssa on syytä pysyä valppaana. Yhtenä hetkenä Ara käyttäytyy kuin mallioppilas kun taas toisena se on oikea kiusankappale. Tosin oli tamma millä mielellä hyvänsä se tulee sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden suorittamisen ajaksi, sillä neiti ei oikein jasta seistä maltillisesti aloillaan. Se kun tietää, että harjausta seuraa useimmiten ulos pääsy ja tammalla olisikin näin ollen kova kiire päästä ulos. Varusteet Aralle täytyy laittaa vikkelästi, sillä tammalla menee viimeinenkin kärsivällisyyden hiven seistä aloillaan sen nähdessä varusteet. Erityisesti pinteleiden laitto neidin jalkoihin onkin tuskaa tamman steppaillessa miltei jatkuvasti aloillaan. Talutettaessa Ara näkee mörköjä vähän siellä sun täällä, joten taluttajalla olisi syytä olla napakka ote riimunnarusta, ettei neiti vain saa riuhtaistua itseään irti. Muita hevosia Ara kohtelee kylmän viileästi näyttäen selväsyi ajattelevan kaikkien muiden nelijalkaisten olevan itseään alempiarvoisiä.

Ratsastettaessa Ara on hyvin kuuliainen ja herkkä ratsu, joka vaatii paljon ratsastajaltaan. Tamma kun ei kelpuuta selkäänsä kuin pehmeä kätiset ja rauhalliset ratsastajat ja osoittaakin voimakkaasti mieltään pukittelemalla mikäli selässä istuva ratsastaja ei neitiä miellytä. Oikeanlaisen ratsastajan kanssa Ara kuitenkin toimii kuin unelma vastaten ratsatsajansa pienimpäänkin apuun. Aran askellusta ovat monet kehuneet ja neidin askellus onkin paitsi näyttävää myös ratsastajalle mukava istua. Oikea ratsastaja selässään Ara tuntuu suorastaan putoavan kuolaimelle ratsastajan kerättyä ohjat käsiinsä. Aivan moitteeton kouluratsu tamma ei kuitenkaan ole, sillä se on vahva edestä, joten ratsastaja saa tehdä kunnolla töitä, että neidin takaosa saadaan tekemään töitä. Piruetit tuppaavat välillä tuottamaan tammalle vaikeuksia kun taas passage ja piaffe ovat Aran parasta antia. Maastossa tamma on suhteellisen rauhallinen, vaikka välillä vähän säpsyykin.

i. Tropica Mohawk ii. Sparrowhawk
KRJ II,YLA II
iii. Goshawk
iie. Mirror Maze
ie. Stardust iei. Sixth Planet
iee. Coup d'Etat
e. Sweet Pain PIC ei. Robertho Donin eii. Donin II
eie. Carantha Ciss
ee. Sweet Sixteen eei. Antiman
eee. Gingerella

17.07.2015 holst-o Zacharie von Gateaway om. Taciturn

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.