CORNELIUS VON GATEAWAY


@ Landgestüt Celle

Nimi Cornelius von Gateaway "Konna" Rekisterinumero VH15-013-0145
Rotu oldenburg-ori Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä kimo, 165 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 05.02.2015 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Cornelius von Gateaway sai alkunsa nähdessäni tuttavani Cannabian tarjoavan orejaan ulkopuolisten käyttöön eräällä usein vierailemallani foorumilla aloin oitis katsoa tarjolla oleville oreille tammoja Gateawaystä. Löysinkin kolmelle oriille tammat omasta tallista ja riensin oitis kysymään Cannabialta sopisivatko astutukset. Astutukset sopivat Cannabialle hyvin, joten Corneliuksen emä Oldfinion Snowunsch sai luvan vierailla Ramant Warmbloodsissa Suprant Coryn luona. Onnistuneen astutuksen jälkeen jäin odottelemaan varsan syntymää. Helmikuussa 2015 Oldfinion Snowunsch sitten putkautti maailmaan terhakan orivarsan, joka sai nimekseen Cornelius von Gateaway.

Konna on hyvin rento ja ystävällinen eikä koskaan aiheuta ongelmia muiden hevosten kanssa. Ihmisten suhteen Konna sen sijaan on hieman valikoiva ja kelpuuttaa hoitajakseen vain rauhalliset ihmiset, jotka eivät milloinkaan korota ääntään tai hätäänny missään tilanteessa. Konnaa onkin käsiteltävä lempein ja rauhallisin ottein ettei ori hermostu, sillä se inhoaa äkkinäisiä liikkeitä. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Konna olisikin syytä sitoa kiinni, sillä ori hermostuu helposti mikäli ympärillä tapahtuu kaikenlaista muuta kiinnostavaa. Harjauksesta ori kuitenkin nauttii ja jaksaisikin seisoa aloillaan tuntikaupalla puunattavana. Varusteet ori antaa laittaa ilman ongelmia. Talutettaessa Konna seuraa yleensä kiltisti taluttajansa perässä, mutta saattaa hieman innostua tammojen lähettyvillä. Muiden hevosten seurassa ori ei aiheuta ongelmia, vaikka saattaakin joskus vähän uhitella muille oreille.

Ratsastettaessa Konna on mukavan pehmeä avuille sekä innokas mielyttämään ratsastajaansa. Ratsastajalta vaaditaan kuitenkin paljon kärsivällisyyttä, sillä Konna ei ole kaikista nopea oppisimmista päästä ja siltä kuluukin paljon aikaa uusien asioiden oppimiseen. Toisaalta liikkeet, jotka ori jo hallitsee se selvittää sulavasti kuin balettitanssija. Ratsastajaltaan Konna vaatii selkeät ja pienet avut, sillä mitä hellävaraisempi Konnan kanssa on sitä paremmin ori suorittaa siltä pyydetyt liikkeet. Konna ei siedäkään suusta kiskomista tai kylkiinsä potkimista ja alkaa tehdä epämääräisiä liikkeitä, mikäli sitä kohtelee liian kovakouraisesti. Oriin askellajit ovat ilmavia ja pehmeitä ja niistä löytyy myös näyttävyyttä, joten eri askellajeissa lisäykset ovatkin oriin vahvuus. Tosin ei Konnalla ole pahemmin vaikeuksia suurta kokoamista vaativienkaan liikkeiden kuten piaffe ja passage suorittamisessa. Piaffen ja passagen kanssa ratsastajan on kuitenkin syytä pysyä tarkkana, sillä ori lipsahtaa äkkiä ulos ratsastajansa haluamasta muodosta ja temmosta mikäli tämän huomio herpaantuu hetkeksikään. Kouluradalla ori on kuitenkin yleisesti ottaen parhaimmillaan, sillä se nauttii saadessaan esiintyä suuren yleisön edessä.

i. Suprant Cory ii. Chicory
KRJ I
iii. Alberic ING
iie. Rueful Princess
KRJ II,YLA II
ie. Imaginär Luise Libelle
KTK II
iei. Rachmanioff
iee. Libelle
e. Oldfinion Snowunsch
KRJ III,KV II
ei. Oldsfell's Glückwunsch
KRJ I,ERJ II
eii. Pf Cameleon
eie. Snowflake
KRJ III,ERJ III
ee. Oldfinion Sinata
KRJ I
eei. Sticky Mann
eee. Tevean Sina
KRJ I

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.