CRANLEIGH CASTLELILY


© Landgestüt Celle

Nimi Cranleigh Castlelily "Lelli" Rekisterinumero VH15-048-0090
Rotu westfalen-tamma Koulutus re 160cm
Väri & säkä tummanruunikko, 168 cm Kasvattaja Kida,Cranleigh Equestrian Centre
Syntynyt 03.08.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Cranleigh Castlelily tuli meille Cranleigh Equestrian Centrestä elokuussa 2015 Kidan kaupitellessa kasvattejaan eräällä usein vierailemallani foorumilla. Selailtuani myytävänä olevia kasvatteja päädyin tekemään tarjouksen vuotiaasta ruunikosta westfalen tammasta, jolla oli mielenkiintoinen suku. Tehtyäni tammasta tarjouksen ei minun täytynyt odottaa kauan Kidan päätöstä, sillä vielä saman päivän aikana Kida ilmoitti, että Castlelily voisi matkaani lähteä. Puhelinsoittomme aikana Kida faksasi minulle tamman kauppakirjan, minkä allekirjoitettuani sovimme vielä, että Castlelily voisi muuttaa uuteen kotiinsa parin viikon päästä, jotta tammatallimme remontti ehtisi valmistua kokonaan.

Lelli on lempinimensä mukaisesti yksi tallin henkilökunnan lellikeistä, mikä tuntuu tammaneidillämme kihahtaneen päähän. Lelli kuvittelee selkeästi olevansa muita nelijalkaisia parempi ja katsookin muita hevosia turpaansa pitkin ikäänkuin nämä eivät kelpaisi hänen majesteettinsa seuraan. Ihmisten kanssa oli sitten kyse aikuisista tai pienistä lapsista Lelli sen sijaan on loistava ja kelpuuttaa hoitajakseen kenet tahansa keltä vain saa rapsutuksia ja huomiota. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Lelliä ei täydykään sitoa kiinni, sillä tamma kyllä seisoo aloillaan käskettäessä. Harjattaessa Lelli rentoutuu oikein kunnolla ja nauttii etenkin mahanalta harjauksesta. Varusteet tamma antaa laittaa ongelmitta, vaikka saattaakin osoittaa mieltään, mikäli satula vain paiskataan sen selkään varovasti liuttamisen sijasta. Talutettaessa Lelli haluaa kiertää vesilätäköt kaukaa, mutta muuten tamma seuraa kiltisti taluttajansa perässä. Muiden hevosten seurassa neidin käytöstavat eivät ole parhaimmasta päästä vaan se haastaa riitaa muiden kanssa, minkä kerkiää eikä sitä voikaan laittaa samaan tarhaan muiden kanssa.

Ratsastettaessa Lelli on hyvin energinen eikä kaikista helpoiten hallittavissa, sillä tamma on myös hyvin valikoiva ratsastajiensa suhteen eikä kelpuuta aivan ketä tahansa selkäänsä. Lelli rupeaa oikuttelemaan välittömästi, mikäli ratsastaja näyttää vähäänkään epäröinnin merkkejä, joten Lellin kanssa onkin tärkeää pysyä kokoajan valppaana. Lelli odottaa ratsastajaltaan rauhallista ja määrätietoista käsittelyä ja vetääkin herneen nenään mikäli sitä käsittelee turhan kovakouraisesti. Esteradalla nopea Lelli on omimmassa elementissään, vaikka ahtaat suhteutetut välit tuottavatkin isolaukkaiselle tammalle vaikeuksia. Lellillä on myös inhottava tapa kieltää esteillä, mikäli sille ei anna tarpeeksi voimakkaita apuja ponnistukseen lähdettäessä. Tamma omaa kuitenkin hyvän hyppytekniikan ja pudotteleekin vain harvoin. Ponnistuspaikkojen suhteen Lelli ei ole turhan tarkka vaan venyy uskomattomalla tavalla sekä korkeutta että pituutta, mikäli ratsastaja tekee pienen virheen ponnistuspaikan valinnan suhteen. Erikoisesteillä Lellillä on taipumusta kyttäilyyn, mutta kyllä tamma niistäkin yli hyppää kunhan sitä ajaa tarpeeksi voimakkaasti eteenpäin.

i. Cranleigh Caruso ii. Carausius NON iii. Cataphractarius
iie. Wolfsgrube
ie. Buttercup BH xx iei. Icandoit CT xx
iee. Bounty xx
e. Cranleigh Hyacinthe ei. Cranleigh Hitchhiker
KTK II
eii. Hickory GER
eie. Watercress
ee. Cranleigh Earthquake eei. Emerald Knight
eee. Kerria

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.