DANIELLA

@ kuvat tulossa

Nimi Daniella "Dani" Rekisterinumero VH15-029-0643
Rotu suomalainen ratsuponi-tamma (41,07666%) Koulutus ko Vaativa B
Väri & säkä ruunikko, 142 cm Kasvattaja satu
Syntynyt 13.05.2015 (5v) FIN Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Daniella on tilausvarsana meille tullut sadun kasvatti, jota saatiinkin odotella hyvän aikaa. Olin jo jonkinaikaa miettinyt tamman etsimistä oriilleni Vilitov TA, jotta kyseessä olevasta oriista saataisiin varsa kotia, sillä yksikään Gateawayssä olevista tammoista ei tuntunut Vilitoville sopivalta vaihtoehdolta. Niinpä törmätessäni sadun omistuksessa olevaan tammaan Davina 17th, joka oli kilpaillut menestyksekkäästi kouluradoilla ja oli vielä suvullisesti Vilitoville sopiva vaihtoehto en epäröinyt kysyä, josko voisin saada kyseisestä yhdistelmästä varsan. Kaikeksi onneksi Davina 17th:n astuttaminen Vilitovilla sopi myös sadulle, joten niinpä Davina sai luvan vierailla Vilitovin luona Gateawayssä ja kuvankaunis ruunikko tammavarsa syntyi sitten toukokuussa 2015 pitkällisen odotuksen jälkeen, sillä Davina 17th putkautti varsansa maailmaan viikkoa myöhemmin lasketusta ajasta.

Dani on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja kiltti ponineiti, joka rakastaa seuraa ylitse kaiken. Neiti närkästyykin melkoisesti, mikäli sen karsinan ohi kävellään ilman, että sille tultaisiin antamaan edes pikaista rapsutusta. Huomion kipeä ponineitimme ei kuitenkaan ala pistää karsinaansa palasiksi yksin jäädessään, mutta alkaa sen sijaan keriä, mikä ei sekään ole hyvä vaihotehto. Kaikeksi onneksi Dani on hyvää pataa tallikissojemme kanssa ja joutuukin jäämään vain harvoin täysin yksin, sillä yleensä yhden tallikissoista saattaa nähdä ottavan torkkuja ponineitimme selässä. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä Dani pysyy hyvin aloillaan nauttien saamastaan huomiosta täysin siemauksin. Harjattaessa tamma saattaa viuhtoa vihaisesti hännällään, mikäli sitä harjataan mahan alta turhan hellästi, joten tammaa saisi harjata mahanalta ihan reippain ottein. Varusteet Dani antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Dani seuraa suurimmanosan ajasta kiltisti hoitajansa perässä, vaikka saattaakin vähän flirttailla vastaantuleville oreille. Muihin hevosiin tammaneitimme suhtautuu suhteellisen välinpitämättömästi eikä kelpuuta seuraansa aivan ketä tahansa.

Ratsuna Dani on hyvin yhteystyökykyinen ja herkkä avuille, mikä tekee tammasta melkeinpä koko perheen ratsun. Herkkyytensä vuoksi Dani ei kuitenkaan sovi aloittelijoiden ratsuksi ainakaan ilman valvontaa, sillä tamman kanssa täytyy käyttää pehmeää kättä. Suusta repimistä ja kylkiin potkimistahan Dani ei siedä sitten alkuunkaan ja hermostuu helposti, mikäli sitä ollaan kokoajan nyppimässä suusta tai potkimassa kylkiin. Tammalla voivat kuitenkin aloittelijatkin ratsastaa valvonnan alaisena, jolloin läsnä on joku joka tarpeen mukaan korjaa aloittelijan istuntaa Danille ystävällisemmäksi. Tamman askellajit ovat pehmeä ja ilmavat ja erityisesti tamman keinutuolimainen laukka on ratsastajalle mukava istua. Ratsastajansa apuihin Dani vastaa kuuliaisesti reagoiden jo aivan pienimpäänkin ratsastajan painopisteen muutokseen. Kuuliaisuutensa lisäksi Dani on myös hyvin nopeaoppinen, mikä tekeekin siitä varteenotettavan kouluratsun. Tamma nimittäin oppii uudet kouluratsastusliikkeet nopeasti, minkä johdosta siitä saatiinkin nopeasti leivottua Vaativa B-tason kouluratsu. Kouluradalla tamma on upea näky saadessaan kokeneen ratsastajan selkäänsä, joka saa tamman kulkemaan muodossa selkä pyöreänä ja kaula kauniisti kaarella. Danin erityistä bravuuria ovat pohkeenväistöt, jotka se taitaa erinomaisesti jokaisessa kolmessa askellajissa. Laukanvaihdoissa tamma taas on hieman hidas vaihtamaan laukkaa ja ratsastajan onkin oltava tarkkana, mikäli haluaa saada tammaan vaihtamaan laukkaa askeleessa.

i. Vilitov TA
rp (50%)
ii. Vjirnad TA
VIR MVA Ch, KRJ II
rp (37,50%)
iii. Konrad TA
Ch, KRJ I
rp (50%)
iie. Heijastuksen Brischella
KRJ I
rp (25%)
ie. Blossom Blue SIN
KRJ II
rp (62,50%)
iei. Acid Fleiss
conn
iee. Ariel CRP
rp (25%)
e. Davina 17th
RPL II
rp (32,1533203125%)
ei. Barkensten Weich
KRJ III, YLA II
holst
eii. Ballerstern PK
eie. Nelda's Colombina
ee. Devine Dei
(rp 64,455%)
eei. Maquette J
rp (28,91%)
eee. Anora KR
NF

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.