DAWN QUEEN OF WALES


@ A. Booth

Nimi Dawn Queen of Wales "Enne" Rekisterinumero VH15-026-0090
Rotu welsh, sektio D - tamma Koulutus re 110cm
Väri & säkä rautias, 148 cm Kasvattaja dani,Paraatiponit
Syntynyt 01.05.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Dawn Queen of Wales sai alkunsa huhtikuussa 2015 törmätessäni ystävättäreni elenin topikkiin, jossa dani kertoili omien elenin kasvattiensa kuulumisia ja valitteli siinä samalla poniensa tarvitsevan varsoja. Minulla ei ennestään ollut kovin montaa danin kasvattia, joten luettuani danin tarjoavan ponejaan jalostukseen rupesin oitis miettimään sopivia yhdistelmiä. Aikani pähkäiltyä päädyin pyytämään tilausvarsaa peräti kuudesta eri yhdistelmästä, jotka kaikki sopivat danille hyvin. Dawn Queen of Walesin vanhemmiksi valikoituivat vanhasukuinen KTK II palkittu ori Llygedyn Drystan sekä este-ja kouluradoilla hyvin menestynyt hieman uudempaa sukulinjaa edustava Criallt Welsh Parade. Toukokuussa 2015 Criallt Welsh Parade sitten synnytti tammavarsan, joka oli ulkonäöllisesti kokolailla emänsä kopio. Nimeksi varsalle tuli Dawn Queen of Wales, sillä syntymästään lähtien tamma on käyttäytynyt kuin mikäkin kuningatar.

Hoidettaessa Enne on hyvin itseriittoinen ja arvonsa tunteva tammaneiti, joka ei päästä aivan ketätahansa lähelleen. Oikea diiva siis, jos tallinväeltä kysytään. Enne ei todellakaan lukeudu tallin työntekijöiden suosikkeihin, sillä tamma on hyvin valikoiva ihmisten suhteen ja tekee heti selväksi, jos ei jostakusta pidä. Pahimmassa tapauksessa Enne saattaa jopa potkaista, mikäli se kertakaikkiaan vihaa karsinaansa tulijaa, mutta yleensä tamma tyytyy uhittelemaan ja näyttelemään hampaitaan. Enteen kanssa vaaditaankin määrätietoista ja johdonmukaista käsittelyä ja sille on tehtävä heti selväksi kuka määrää. Hoidettaessa tamma olisi syytä sitoa kiinni, mikäli haluaa välttyä jatkuvalta hampaiden väistelemiseltä. Harjattaessa Enne ei tunnu olevan koskaan tyytyväinen joko hoitaja harjaa liian lujaa tai liian lempeästi, mikään ei tunnu kelpaavan tammalle, joten se olisikin syytä harjata peruskovin ottein. Varustettaessa satula olisi syytä liuttaa paikalleen varovasti ja vyö kiristettävä lempeästi tai tamma vetää herneen nenään. Talutettaessa Enne tuntuu näkevän mörköjä vähän joka puskassa, joten taluttajalla olisikin syytä olla napakka ote riimunnarusta. Muiden hevosten seuraa tamma ei kaipaa sitten lainkaan ja viihtyykin paremmin yksikseen.

Ratsastettaessa Enne ei ole todellakaan siitä helpoimmasta päästä ja vaatiikin kokeneen ratsastajan. Kokemuksen lisäksi ratsastajalla olisi hyvä olla myös rutkasti kärsivällisyyttä, sillä tammalla on taipumusta aina testailla ratsastajaansa tunnin aluksi. Ennettä tulisi myös käsitellä silkkihansikkain, sillä tamma vetää äkkiä herneen nenään, mikäli sitä käsitellään vähäänkään kovakouraisesti. Tamman matkaavoittava ja energinen askellus ovat hyödyksi esteradoilla etenkin uusinnoissa, mutta suhteutettuihin väleihin isolaukkaisen tamman on joskus hankala mahtua. Enne on myöskin hyvin nopea ja etenee esteradalla kuin pikajuna. Lähestymisten suhteen tamma on erittäin tarkka ja kieltääkin helposti mikäli lähestyminen esteelle on vähäänkään vino. Enteen kanssa tulisikin valita esteille mahdollisimman suorat tiet, jolloin tamma harvemmin kieltelee. Enne omaa myöskin hyvän hyppytekniikan ja pudottelee vain harvoin ja nekin vähät pudotukset mitä tamma tekee johtuvat usein ratsastajan virheestä. Tamma ei myöskään kammoksu värikkäitäkään esteitä vaan hyppää yli mistä tahansa mitä vastaan tulee korvaansa lotkauttamatta.

i. Llygedyn Drystan
KTK II
ii. YAN Criminal iii. Whiten Aeron
iie. YAN Cambree
ie. Rhoscfflach Briallan
KTK III,YLA II,VWY II
iei. Ceridwyn Dehewint
iee. Rhoscfflach Brynawelon
kadonnut
e. Criallt Welsh Parade ei. Cedion Arglwydd
VIR MVA Ch,KTK II,YLA II,VWY I
eii. Cedion Cadomedd
YLA II,VWY II
eie. Anfarwol Ariella
Ch,KTK III,YLA II,VWY II
ee. Criallt Welsh Princess eei. Criallt Amerawdwr
eee. Criallt Welsh Model

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.