DAWNFROST ECLIPSE KTK II


© Landgestüt Celle

Nimi Dawnfrost Eclipse "Pepi" Rekisterinumero VH15-013-0152
Rotu oldenburg-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä tummanruunikko, 167 cm Kasvattaja Kida,Dawnfrost
Syntynyt 02.06.2015 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 15.01.2016
19 + 17 + 20 + 20 = 76p. KTK-II

Dawnfrost Eclipse oli vielä aivan pieni nähdessäni sen ensimmäistä kertaa peuhaamassa Dawnfrostin laitumella yhdessä muiden orivarsojen kanssa. Olin saapunut Dawnfrostiin vain hetkeä aiemmin tuttavani Kidan soitettua ja kerrottua, että hänellä olisi myynnissä pari mielenkiintoista orivarsaa, jotka voisivat hyvinkin sopia Gateawayhin. Varasinkin liput heti seuraavalle reittilennolle Iso-Britanniaan, missä minua odotti lauma toinen toistaan upeampia varsoja laitumella peuhaamassa päästyäni Dawnfrostiin. Eclipse erottui jo varsana muiden varsojen joukosta jämäkän rakenteensa ja määrätietoisen asenteensa ansiosta. Kidan kerrottua molempien vanhojen olevan kantakirjassa ja menestyneen hyvin kilparadoilla päätin ostaa orivarsan itselleni, sillä Gateawayhin tarvittiin kipeästi uutta oldenburg verta eikä varsan ktk-kelposuuskaan haitaksi ollut. Eclipesä ei tuolloin oltu vielä vieroitettu emästään, joten sovimme Kidan kanssa, että ori kuljetettaisiin uuteen kotiinsa Hollantiin vuoden vanhana.

Luonteeltaan Pepi on todellinen herrasmies ja ottaa aina ympärillään touhuavat ihmiset huomioon kunhan nämä vain pysyvät rauhallisina. Huutamista ja muunlaista metelöintiä Pepi ei nimittäin siedä eikä pidäkään pienistä lapsista karsinansa lähettyvillä, sillä nämä ovat usein turhan äänekkäitä oriin mielestä. Rauhallisen hoitajan kanssa Pepikin kuitenkin pysyy hyvin rauhallisena eikä hermostu, vaikka ympäristössä tapahtuisi mitä. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ori olisi kuitenkin viisainta sitoa kiinni, sillä ori on aina ori ja Pepilläkin on tapana vähän machoilla mikäli karsinan ohi sattuu kulkemaan tamma. Harjauksesta Pepi tuntuu nauttivan enemmän kuin mistään muusta hoitotoimenpiteestä ja voisi seistä harjattavana, vaikka koko päivän. Kesäisin ori nauttii myös pesemisestä, mutta talvisin Pepin peseminen on kyllä työn ja tuskan takana. Talvisin oriille tulee myös laittaa loimi pesunjälkeen, sillä herra vilustuu herkästi mikäli sen jättää märkänä karsinaan seisomaan ilman loimea. Varusteet Pepi antaa yleensä laittaa mukinoimatta, mutta toisinaan ori saattaa vähän temppuilla suitsia laitettaessa. Talutettaessa seuraa kiltisti taluttajansa perässä kunhan lähettyvillä ei ole tammoja, joille pitää esiintyä. Muiden hevosten seurasta ori nauttii aina toisinaan, mutta viihtyy paremmin yksikseen kuin laumassa.

Ratsastettaessa Pepi ei ole siitä helpoimmasta päästä, muttei myöskään vaikeimmasta. Ori vaatii määrätietoisen ja rauhallisen ratsastajan, joka pysyy jatkuvasti valppaana eikä anna oriin mennä sieltä missä aita on matalin. Pepi nimittäin rupeaa laiskottelemaan heti kun ratsastaja vain antaa siihen tilaisuuden, joten herran kanssa onkin pysyttävä jämäkkänä. Napakoilla ja tarkoilla avuilla Pepi kuitenkin tekee mitä ratsastaja haluaa. Ori nimittäin tietää kenen kanssa se voi tehdä mitä lystää ja kenen kanssa ei. Pepillä on lennokkaat ja korkeat askellajit, jotka ovat näyttävimmästä päästä mitä olen nähnyt. Pepi onkin töihin keskittyessään kuin kotonaan kouluaitojen sisäpuolella ja nauttii saadessaan suorittaa vaativan tason koululiikkeitä suuren yleisön edessä. Erityisesti oriin lisäykset keräävät kehuja tuomareilta, mutta se on taitava myös laukkapiruettien kanssa.

i. Emmerich
KTK II
ii. Eberhard iii. Eckhard
iie. Diabelski
ie. Kornblume Kezia iei. Vollmond
iee. Kornblume Kandake
e. Lychee
KTK III
ei. Lancester eii. Lobster
eie. Bellissima
ee. Kaitleen GER eei. Bardo GER
eee. Kathaleen GER

ei jälkeläisiä

NJ
06.12.2015 Oldfinion Dressage lk 04: Oldenburg orit 03/05 irtoSERT
01.02.2016 Oldfinion Dressage lk 04: Oldenburg orit 04/06 irtoSERT
10.04.2016 Oldfinion Dressage lk 02: Oldenburg orit 01/06 BIS3,MVA-SERT
23.04.2016 Alondra lk 02: Oldenburginhevosorit 01/08 BIS1,MVA-SERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.