DELACOUR VON GATEAWAY


@ Beate Langels

Nimi Delacour von Gateaway "Della" Rekisterinumero VH15-013-0125
Rotu oldenburg-tamma Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä mustanruunikko, 170 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 02.07.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Delacour von Gateaway tulee upeasta suvusta, sillä jokainen tamman sukulainen on hyväksytty rotunsa kantakirjaan. Delacour sai alkunsa yersinion tarjotessa joitain puoliveritammojaan ulkopuolisille liisinkiin. Yksi näistä tammoista oli kantakirjassa III-palkinnolla oleva Oldfinion Daviwse, jonka ajattelin olevan täydellinen II-palkinnolla kantakirjatulle oriilleni Severus von Lark. Yhdistelmä sopi hyvin myös yersiniolle, joten Oldfinion Daviwse matkasi meille Gateawayhin liisinkiin yhden varsan ajaksi. Heinäkuussa 2015 Oldfinion Daviwse sitten synnytti reippaan tammavarsan, joka sai nimekseen Delacour von Gateaway.

Della on yksi tallin hienohelmoista eikä näin ollen mikään turhan helppo tapaus. Ensinnäkin tamma on todella valikoiva seuralaistensa suhteen eikä kelpuuta ketä tahansa hoitajakseen. Della ei näin ollen varsinaisesti lukeudukaan tallin henkilökunnan suosikkeihin, sillä neiti kyllä tekee selväksi puremalla ja potkimalla mikäli ei jostakusta pidä. Tästä syystä vain kourallinen ihmisiä käsittelee Dellaa. Hoitotoimenpiteiden ajaksi tamma on sidottava kiinni, sillä tamma ei tasan tarkkaan pysy aloillaan ellei sitä sido kiinni ei etenkään pestessä, sillä Della vihaa vettä. Harjattaessa Della on hyvin tarkka harjaus kovuuden kanssa ja sitä olisikin syytä käsitellä silkkihansikkain mikäli ei halua Dellan vetävän hernettä nenään. Talutettaessa Della sipsuttelee levottoman näköisesti taluttajansa perässä ja säikkyy milloin mitäkin, joten napakka ote riimunnarusta on tarpeen. Vesilätäköiden lähellekään tamma ei suostu menemään vaan ne on kierrettävä kaukaa, sillä tamma alkaa hyppiä pystyyn, mikäli se joutuu menemään lähellekään vesilätäkköä. Muihin hevosiin Della suhtautuu äärimmäisen alentuvasti ja kuvittelee selvästi olevansa näitä parempi. Tamma ei päästäkään muita hevosia lähelleen ja mikäli joku uskaltautuu liian lähelle saa tämä äkkiä kaviosta.

Ratsastettaessa Della ei ole yhtään sen helpompi kuin maastakaan käsiteltäessä ja onkin hyvin valikoiva ratsastajansa suhteen. Della on hyvin herkkä avuille eikä siedä yhtään ylimääräistä suusta nyppimistä tai kylkiin potkimista. Mikäli tammalle antaa turhan voimakkaat avut se laittaa pystyyn oikean rodeo shown, jota ei ihan heti saakaan loppumaan. Della tarvitseekin varman ja pehmeä apuisen ratsastajan, joka tietää mitä tekee. Pehmeä apuisen ratsastajan kanssa Della nimittäin aiheuttaa harvemmin ongelmia ja tekee täsmälleen mitä ratsastaja siltä pyytää. Tammalla on pehmeä ja ilmava askellus, missä ratsastajankin on mukava istua. Ratsastajansa apuihin Della vastaa täsmällisesti ja innokkaasti, muttei kuitenkaan hätiköi, vaikka olisikin innoissaan. Kouluratsuna Della on hyvin vakuuttava ilmestys kulkiessaan muodossa selkä pyöreänä ja kaula kauniisti kaarella. Erityisen vahva Della on kokoavissa liikkeissä kuten piaffe ja passage. Lisäykset eri askellajeissa eivät sen sijaan ole tamman vahvinta alaa, mutta kyllä se niistäkin selviytyy mukiin menevästi, kun ratsastaja oikein vaatii.

i. Severus von Lark
KTK II
ii. Kieferhof Severin
KTK I
iii. Kieferhof Sigmund
iie. Kieferhof Laxmi
ie. Northward Belerian
Ch,KTK II
iei. Maximilian
iee. Berendina
e. Oldfinion Daviwse
KTK III,KV III
ei. Duzedrawse
KTK I
eii. Daquiri
eie. Jamocha
ee. Rebelle
KTK III,KRJ I
eei. Rusenwolz
eee. Thebelle

ei jälkeläisiä

NJ
01.04.2016 Rosenhof lk 08: Oldenburginhevostammat 02/09 irtoSERT
11.04.2016 Rosenhof lk 10: Puoliveritammat 02/12 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.